Λαμία- ΑΕΛ: Με… θέα την εξάδα

Λαμία- ΑΕΛ: Με… θέα την εξάδα

Η Λαμία υποδέχεται την ΑΕΛ (20:00) για την 23η αγωνιστική της Super League 1, με τις δύο ομάδες να απέχουν έναν βαθμό, σε μια «μάχη» do or die για την είσοδο στην εξάδα.

Τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε της… κανονικής περιόδου στη Super League 1, Λαμία και ΑΕΛ «κοντράρονται» στο ΔΑΚ Λαμίας, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο πέρα από τους τρεις βαθμούς.

Η ομάδα της Φθιώτιδας μπορεί να βρίσκεται στην 12η θέση και τους 24 βαθμούς, αλλά η απόσταση των τεσσάρων βαθμών από τον έκτο ΟΦΗ είναι μόλις στους τέσσερις βαθμούς (28 έχουν οι Κρητικοί).

Την ίδια ώρα η σημερινή αντίπαλός της, η ΑΕΛ, έχει έναν παραπάνω (25 πόντοι) και ξέρει ότι με ένα διπλό, θα σβήσει με… μπλάνκο την κακή πορεία των τελευταίων δύο μηνών. Παράλληλα οι φιλοξενούμενοι θέλουν να πάρουν και ρεβάνς για την «ντροπιαστική» στο AEL FC Arena με 0-3 από την ομάδα του Άκη Μάντζιου.

Ποια είναι τα δεδομένα της σημερινής μονομαχίας; Καταρχάς και οι δύο αντίπαλοι βρίσκονται σε κακό «φεγγάρι». Η Λαμία  δεν έχει καταφέρει να κάνει νίκη στα επτά τελευταία επίσημα παιχνίδια της, μετρώντας τρεις ήττες στα πέντε ματς πρωταθλήματος που προηγήθηκαν.

Τελευταία της νίκη εντός έδρας χάνεται στις 8 Δεκεμβρίου απέναντι στον ΟΦΗ, οπότε απέναντι στην ΑΕΛ είναι μια ευκαιρία για restart, παρά το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί στις επόμενες τρεις αγωνιστικές.

Ο Άκης Μάντζιος έχει κάνει εξαιρετική δουλειά από τη στιγμή που ανέλαβε, παρά το ντεφορμάρισμα και θέλει να «κεφαλοποιήσει» την βελτίωση αυτή με κάτι περισσότερο από μια αξιοπρεπή θέση.

Οι «βυσσινί» από την άλλη δεν έχουν περαιτέρω περιθώρια για απώλειες. Παρά την πολύ καλή εικόνα του πρώτου γύρου, η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Μία νίκη στις τελευταίες 10 αγωνιστικές και αυτή το… 2019, απέναντι στον ουραγό Πανιώνιο.

Το πρόβλημα στο γκολ είναι φανερό από το γεγονός ότι στα προηγούμενα πέντε ματς σκόραρε μόνο απέναντι στον Παναιτωλικό.

Σύμμαχος της Λαμίας πάντως αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η ιδιαίτερα ευνοϊκή παράδοση των γηπεδούχων επί της ΑΕΛ από τη σεζόν 2014-15 και έπειτα. Όταν δηλαδή οι δυο τους συναντήθηκαν και πάλι σε επίσημα παιχνίδια για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1977-78.

Από τότε, οι δύο τους έχουν αναμετρηθεί εννιά φορές μέχρι σήμερα με τον ΠΑΣ Λαμία να έχει τη μερίδα του λέοντος. Πέντε νίκες, με δύο ματς να έχουν λήξει ισόπαλα και άλλα δύο με νίκη των Θεσσαλών.

Ό, τι γράφτηκε όμως μέχρι εδώ αποτελεί παρελθόν. Οι δύο ομάδες χρειάζονται μονάχα τους τρεις βαθμούς και tomorrow it’s another day. Ή αν το διαβάσεις διαφορετικά, ένα βήμα από τα πλέι-οφ και την προνομιούχο έκτη θέση.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ