Οι αριθμοί του Πανιώνιος-Ξάνθη

Οι αριθμοί του Πανιώνιος-Ξάνθη

Πλούσιο το παρελθόν μεταξύ Πανιώνιου και Ξάνθης στην Super League.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Super League:

«Όταν δύο ομάδες βρίσκονται μια θέση μακριά από το στόχο τους, σίγουρα το μεταξύ τους παιχνίδι αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Πανιώνιος κυνηγάει τον Παναιτωλικό, που είναι τέσσερις βαθμούς μπροστά του, δύο εβδομάδες πριν πάει στο Αγρίνιο. Και η Ξάνθη απέχει ένα βαθμό από την έκτη θέση.

Ο Πανιώνιος

Ηττήθηκε από τον Άρη, αλλά η νίκη στη Νέα Σμύρνη που προηγήθηκε, τον κράτησε ζωντανό στην προσπάθεια να αποφύγει την τελευταία θέση τουλάχιστον. Δεν έχει καταφέρει να κάνει δύο διαδοχικές νίκες στη Νέα Σμύρνη, αφού έκλεισε την περασμένη σεζόν με τέσσερις συνεχόμενες.

Η νίκη  του επί του Ατρομήτου σταμάτησε ένα σερί οκτώ ηττών, αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του. Αυτή είναι και η μοναδική νίκη του στα δέκα τελευταία παιχνίδια, όπου έχει χάσει τα άλλα εννέα.

Έχει χάσει τουλάχιστον μια φορά και από τις εννέα ομάδες που έχει παίξει ως τώρα και τα δύο παιχνίδια. Αν δεν  τον νικήσει η Ξάνθη θα είναι η πρώτη από την οποία δεν θα έχει χάσει, καθώς είχε περάσει με «διπλό» στον πρώτο γύρο στην Ξάνθη.

Τοι νικητήριο γκολ με τον Ατρόμητο είναι το ένα από τα δύο που έχει μόλις πετύχει στα τελευταία οκτώ παιχνίδια. Μετά το 3-0 επί του Παναιτωλικού, έχει βάλει τρία γκολ σε συνολικά 10 παιχνίδια!

Δεν έχει ισοπαλία στα ένδεκα τελευταία, μετά το 1-1 με τον Ολυμπιακό.

Έχει τρεις ισοπαλίες, τις λιγότερες από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα, μαζί με την… Ξάνθη.

Έχει τη χειρότερη επίθεση με 15 γκολ και τη χειρότερη άμυνα με 39.

Έχει βάλει μόνο τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, όσα και η Ξάνθη, τα λιγότερα από τις υπόλοιπες ομάδες.

Ο Πανιώνιος εντός έδρας

Είχε χάσει τα τρία προηγούμενα στην έδρα του μέχρι να νικήσει τον Ατρόμητο. Έχει μια νίκη στα τέσσερα τελευταία και δύο στα εννέα τελευταία.

Οι πέντε από τις έξι ήττες του στη Νέα Σμύρνη είναι στο γκολ, αφού μόνο από τον ΠΑΟΚ έχασε με 2-0.

Έχει βάλει μόνο ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Τα υπόλοιπα οκτώ στη Νέα Σμύρνη είναι στο δεύτερο ημίχρονο.

Έχει χάσει ήδη τρεις αγώνες στην έδρα του από ομάδες της περιφέρειας (Βόλο, Λαμία και ΟΦΗ), κάτι που είχε να συμβεί από τη σεζόν 2010-11, όταν είχε χάσει μάλιστα από τέσσερις (Ολυμπιακό Βόλου, Εργοτέλη, Κέρκυρα και Ξάνθη).

Η Ξάνθη

Ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό και απέχει πλέον ένα βαθμό από την έκτη θέση, ενώ παίζει δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι εκτός έδρας.

Έχει μόνο ένα βαθμό στα τέσσερα τελευταία, αφού κέρδισε τα δύο προηγούμενα, με την είσοδο του 2020.
Έχει τρεις νίκες στα 16 τελευταία, ενώ είχε πέντε νίκες στα έξι πρώτα της σεζόν! Στα έξι πρώτα μάζεψε 15 βαθμούς και από τότε σε 16 παιχνίδια έχει πάρει άλλους 12!

Έχει τρεις ισοπαλίες, τις λιγότερες από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα, μαζί με τον… Πανιώνιο.

Βελτιώθηκε λίγο επιθετικά, αφού έχει βάλει οκτώ γκολ στα έξι τελευταία παιχνίδια της, ενώ είχε βάλει δύο στα δέκα προηγούμενα.

Δεν έχει σκοράρει στα μισά, δηλαδή στα 11 από τα 22 του πρωταθλήματος.

Έχει βάλει μόνο τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, όσα και ο Πανιώνιος, τα λιγότερα από τις υπόλοιπες ομάδες.

Έχουν μπει μόλις 10 γκολ στα 21 παιχνίδια της στο πρώτο ημίχρονο! Έχει βάλει τρία και έχει δεχτεί επτά! Στα δεύτερα ημίχρονα έχουν μπει 40! Τα 17 η Ξάνθη και τα 23 οι αντίπαλοι. Τα 14 από τα 22 ημίχρονά της είναι 0-0!

Μόνο ο Άρης την έχει νικήσει ως τώρα και στα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος.

Η Ξάνθη εκτός έδρας

Έχασε από τον Άρη 1-0 και από τον Ολυμπιακό 3-1, μετά τη νίκη στο Βόλο με 3-1. Αυτή η νίκη στο Βόλο, είναι η μοναδική της επιτυχία στα επτά τελευταία εκτός έδρας, αφού έχει χάσει τα έξι από αυτά, πετυχαίνοντας ένα μόλις γκολ, αυτό με τον Ολυμπιακό με πέναλτι.

Είχε κερδίσει τα τρία από τα τέσσερα πρώτα, τώρα έχει κερδίσει ένα από τα επτά τελευταία.
Είναι η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα, που δεν έχει ισοπαλία εκτός έδρας.

Έχει πετύχει ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, στο Βόλο συγκεκριμένα, και οκτώ στο δεύτερο. Έχει δεχτεί πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο και 15 στο δεύτερο.

Μεταξύ τους

Ο Πανιώνιος έκανε τη μοναδική του εκτός έδρας νίκη στην Ξάνθη και τώρα μετράει τρεις διαδοχικές νίκες, αφού είχε κερδίσει και τα δύο περσινά με 1-0. Είναι τέσσερα παιχνίδια αήττητος, ενώ η Ξάνθη έχει μια μόνο νίκη στα τελευταία οκτώ μεταξύ τους, όπου ο Πανιώνιος έχει έξι νίκες.
Πριν από αυτά, δηλαδή από το 2010 ως και το 2015 η Ξάνθη ήταν αήττητη 11 παιχνίδια, με πέντε νίκες και έξι ισοπαλίες. Από το 2016 δηλαδή απέκτησε ο Πανιώνιος το προβάδισμα πέντε νικών, που έχει στην ιστορία τους.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου σκόραραν και οι δύο, 1-2 το σκορ, αφού στα οκτώ προηγούμενα σκόραρε το πολύ η μία από τις δύο.

Μεταξύ τους με τον Πανιώνιο γηπεδούχο

Ο Πανιώνιος νίκησε πέρσι με 1-0, αφού στο αμέσως προηγούμενο η Ξάνθη είχε πάρει 0-0. Ο Πανιώνιος έχει κάνει τρεις νίκες και αυτή την ισοπαλία στα τέσσερα τελευταία, χωρίς να δεχτεί γκολ.

Η Ξάνθη έχει να σκοράρει στη Νέα Σμύρνη από τον Σεπτέμβρη του 2014, όταν είχε βάλει γκολ ο Παντελής Καπετάνος στο 1-1 εκείνης της μέρας.

Η ακριτική ομάδα έχει να νικήσει στη Νέα Σμύρνη από τον Ιανουάριο του 2011, 0-2 (10’ σουτ Κατόνγκο, 27’ σουτ Μπόατενγκ). Από τότε ο Πανιώνιος έχει τρεις νίκες και άλλα πέντε έχουν λήξει ισόπαλα.

Η ιστορία
Νίκες Πανιωνίου: 18

Ισοπαλίες: 16

Νίκες Ξάνθης: 23

Με γηπεδούχο τον Πανιώνιο
Νίκες Πανιωνίου: 11

Ισοπαλίες: 10

Νίκες Ξάνθης: 7

Στον πρώτο γύρο
10.11.2019: Ξάνθη – Πανιώνιος 1-2
(55’ κεφαλιά Λισγάρας – 53’ σουτ, 67’ σουτ Αραμπούλι. Στο 90’ 2ηκίτρινη Στάρτζεον της Ξάνθης)

Πέρσι

17.03.2019: Πανιώνιος – Ξάνθη 1-0

(75’ σουτ Μακσίμοβιτς)»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ