Το κρίσιμο δίλημμα του (συντηρητικού;) Μάσιμο Καρέρα

Το κρίσιμο δίλημμα του (συντηρητικού;) Μάσιμο Καρέρα

Με τον Ολυμπιακό η αλήθεια είναι ότι ακούστηκαν κάποιες γκρίνιες για την τακτική του allenatore. Μέχρι εκεί όμως. Τώρα, όμως με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό μια αμυντικογενής τακτική θα ξενίσει…

Όταν παίζεις στην έδρα σου με τον Ολυμπιακό ο κόσμος σου συγχωρεί την συντηρητική λογική στην διάταξη της ομάδας και την … ικανοποίηση με το ισόπαλο αποτέλεσμα. Όταν παίζεις με τον Παναθηναϊκό που είναι κάτω από σένα στην βαθμολογία, μάλλον δεν θα σου το συγχωρήσει. Μπροστά σε αυτές τις διαπιστώσεις είναι πιθανό να στέκεται ο Μάσιμο Καρέρα ετοιμάζοντας την ομάδα του για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Μέχρι τώρα ο Ιταλός τεχνικός έχει επιλέξει μια τακτική που προσομοιάζει με εκείνη του Μανόλο Χιμένεθ. Θέλει η ομάδα του να παίζει έχοντας την προσοχή στην ανασταλτική της λειτουργία. Αυτό είναι το πρώτο που ενδιαφέρει τον Καρέρα. Εντόπισε το αμυντικό πρόβλημα και ασχολήθηκε να το διορθώσει. Το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό και έτσι η ΑΕΚ παίρνει νίκες και αποτελέσματα.

Υπάρχουν όμως κάποια ματς σαν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που ο κόσμος τα περιμένει και ως επιβεβαίωση της ανωτερότητας της ομάδας του απέναντι στην άλλη. Με τον Ολυμπιακό η αλήθεια είναι ότι ακούστηκαν κάποιες γκρίνιες για την τακτική του allenatore. Μέχρι εκεί όμως. Υπάρχει διαμορφωμένη πεποίθηση ότι οι ομάδες είχαν ποιοτική διαφορά μεταξύ τους. Τώρα, όμως με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό μια αμυντικογενής τακτική θα ξενίσει.

Θεωρητικά η ΑΕΚ είναι καλύτερη ομάδα από τους πράσινους και σίγουρα χτισμένη με περισσότερα λεφτά. Ο κόουτς έχει να σκεφτεί όλα αυτά αλλά δεν μπορεί να παραγνωρίσει ότι ο ΠΑΟΚ δεινοπάθησε από τον Παναθηναϊκό την περασμένη Κυριακή και έχασε καθαρά με 2-0. Αν η ΑΕΚ χάσει από τον Παναθηναϊκά η μεταξύ τους διαφορά μειώνεται σε μόλις ένα βαθμό και η όρεξη του τριφυλλιού ανοίγει.

Είναι σίγουρο ότι ο Γιώργος Δώνης δεν πρόκειται να παίξει κλειστά απέναντι στην Ενωση κι ας είναι θεωρητικά φιλοξενούμενος. Θα παίξει για τη νίκη και την ανατροπή στον βαθμολογικά πίνακα. Επομένως θα θελήσει να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Το έκανε με τον ΠΑΟΚ κατά μείζονα λόγο θα το επιχειρήσει και με την Ενωση. Κάτω από αυτά τα δεδομένα το αθηναϊκό ντέρμπι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σχετικά με το πώς θα το αντιμετωπίσουν οι δυο προπονητές και ειδικά ο Μάσιμο Καρέρα.

Μέσα στο παιχνίδι γρήγορα θα φανεί αν οι κιτρινόμαυροι ικανοποιούνται και με την ισοπαλία θα τους κρατήσει σε απόσταση ασφαλείας σχετικά με την τρίτη θέση. Μόνο που η ισοπαλία αν έρθει ως απόρροια συντηρητικής τακτικής δεν πρόκειται να αφήσει ικανοποιημένους και τους οπαδούς της ΑΕΚ που δικαιολογημένα αρνούνται να συμβιβαστών με την εικόνα μιας ομάδας που παίζει απλά για να πάρει αποτέλεσμα σαν να μην είναι (πια) μεγάλη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ