ΑΕΚ: Τα κιτρινόμαυρα «κλειδιά» του ντέρμπι

ΑΕΚ: Τα κιτρινόμαυρα «κλειδιά» του ντέρμπι

Οι παίκτες που θα «κουβαλήσουν» αγωνιστικά την ΑΕΚ στο μεγάλο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και οι «ειδικές αποστολές» που θα τους αναθέσει ο Μάσιμο Καρέρα.

Λένε πως τα ντέρμπι κερδίζονται πάντα από το σύνολο και τη δουλειά της ομάδας. Ωστόσο είναι σαφές πως σε αυτά τα ματς, υπάρχουν πάντα παίκτες που καλούνται να σηκώσουν μεγαλύτερο φορτίο. Ποδοσφαιριστές από τους οποίους οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες, προκειμένου να βγει στον απόλυτο βαθμό το πλάνο του κάθε προπονητή.

Στην περίπτωση του Μάσιμο Καρέρα και της ΑΕΚ το τελευταίο έχει βάση. Ο Ιταλός τεχνικός καταστρώνει τα πλάνα του για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έχοντας τρεις παίκτες σε ρόλο πρωταγωνιστή. Τρεις ποδοσφαιριστές που ανεξάρτητα από την τακτική επιλογή που θα κάνει, θα ηγηθούν της προσπάθειας του Δικεφάλου να φτάσει στο «τρίποντο».

Νέναντ Κρστίτσιτς

Ο Νέναντ Κρστίτσιτς διάγει την καλύτερη περίοδό του στην ΑΕΚ. Ο Σέρβος μέσος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και έχει εξελιχθεί σε πολύτιμη μονάδα στα χέρια του Μάσιμο Καρέρα. Ο Κρστίτσιτς έχει βρει τα πατήματά του και αποτελεί ουσιαστικά τον ρυθμιστή στη μεσαία γραμμή της Ένωσης.

Στο αποψινό ντέρμπι ο ρόλος του θα είναι ακόμα πιο απαιτητικός, μιας και θα απουσιάζει από το γήπεδο ο τιμωρημένος Αντρέ Σιμόες. Κάτι που σημαίνει πως ο Κρστίτσιτς θα πρέπει να συμβάλει περισσότερο στο ανασταλτικό κομμάτι, καλύπτοντας το κενό του Πορτογάλου άσου. Ο Καρέρα περιμένει από τον Σέρχο χαφ να αποτελέσει την «κολόνα» στον άξονα της ομάδας του, προσφέροντάς της ισορροπία στο γήπεδο. Ενώ όλα δείχνουν πως θα είναι ο παίκτης που θα παίρνει την πρώτη πάσα από την άμυνα, προκειμένου να ξεκινά το «χτίσιμο» της επίθεσης της ΑΕΚ.

Μάρκο Λιβάια

Ο Κροάτης φορ ψάχνει ένα μεγάλο γκολ, ένα τέρμα που θα κρίνει ένα ντέρμπι υπέρ της ομάδας του και θα της ανοίξει τον δρόμο για τη νίκη. Το σούπερ ξεκίνημα που έκανε στη σεζόν ο Λιβάια οδήγησε τους αντιπάλους της ΑΕΚ να προσαρμόζουν τα τακτικά πλάνα της ομάδας τους, πάνω του. Κάτι που είναι πιθανό να δούμε να συμβαίνει και απόψε.

Ο Λιβάια θα βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα στην κορυφή της επίθεσης, μόνος του. Κάτι που αυτομάτως θα κάνει τον ρόλο του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό πιο άχαρο. Από την άλλη ωστόσο θα του δώσει τη δυνατότητα να κινηθεί πιο ελεύθερα, κάτι που αρέσκεται να κάνει ο άσος της ΑΕΚ. Προκειμένου να κάνει παιχνίδι και να μπορέσει να αξιοποιήσει και τους συμπαίκτες του, με τις πάσες και την διορατικότητά του.

Πέτρος Μάνταλος

Στα πλάνα του Μάσιμο Καρέρα ο Πέτρος Μάνταλος είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος. Ο αρχηγός της ΑΕΚ έχει μετατραπεί από τον Ιταλό τεχνικό σε ένα «πολυεργαλείο» για όλες τις δουλειές. Είτε ως αριστερός εξτρέμ, είτε ως εσωτερικός μέσος, είτε ως «δεκάρι», ο Μάνταλος έχει δείξει ικανός να αποδειχθεί σε παίκτη διαφοράς για την Ένωση. Κάτι που ο προπονητής του περιμένει να κάνει και σήμερα στο ΟΑΚΑ.

Το πιθανότερο σενάριο θέλει τον Μάνταλο να τοποθετείται στον άξονα, με έναν ρόλο που θα συνδυάζει δημιουργικές αρμοδιότητες αλλά και δουλειά στο ανασταλτικό κομμάτι. Ενώ δεδομένα θα δούμε τον αρχηγό του Δικεφάλου να παίρνει πάνω του και πολλές εκτελέσεις στημένων, έναν τομέα στον οποίο οι Κιτρινόμαυροι έχουν κάνει ειδική προετοιμασία για το αποψινό ντέρμπι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ