ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 4-0: «Εξυγίανση» είσαι αφού…

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 4-0: «Εξυγίανση» είσαι αφού…

Με δυο πέναλτι-δώρο από τον Φωτιάδη το «σύστημα» καθάρισε για τον ΠΑΟΚ απέναντι στα δεύτερα του ΟΦΗ και το 0-0 του άθλιου πρώτου ημιχρόνου από τους Θεσσαλονικείς έγινε γρήγορα 2-0 από τη... βούλα και 4-0 τελικό.

Η δουλειά έγινε για άλλη μια φορά στην Τούμπα. Η «εξυγίανση» στα καλύτερα της, με τον διαιτητή Φωτιάδη να «ξελασπώνει» τον ΠΑΟΚ και με δυο πέναλτι – δώρο στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου να ανοίγει τον δρόμο στον Δικέφαλο για μια άνετη νίκη με 4-0 κόντρα στα «δεύτερα» του ΟΦΗ.

Το «σύστημα» τα πηγαίνει περίφημα και ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο «κατόπι» του Ολυμπιακού, με τον ρέφερι του ματς να κάνει αυτό που πρέπει και να «τελειώνει την υπόθεση – νίκη μέσα σε λίγα λεπτά, πως αλλιώς, από την άσπρη βούλα. Συγκεκριμένα, ο Δικέφαλος του βορρά συνάντησε πολλές δυσκολίες στο πρώτο μέρος από τη δεύτερη ομάδα των Κρητικών, πραγματοποιώντας μια πολύ κακή εμφάνιση, όμως στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Φωτιάδης.

Στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα, μετά το «χρυσό» γκολ του Χασάν στο Περιστέρι για τον Ολυμπιακό έδωσε δώρο δυο πέναλτι (50′, 59) στην ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα, διευκολύνοντας την να «κλειδώσει» το τρίποντο και να μην μπει σε επιπλέον μπελάδες. Σκόρερ για τους γηπεδούχους ο Άκπομ δις, ενώ ακόμα σκόραραν οι Λάμπρου και Ντάγκλας Αουγκούστο, με τον Δικέφαλο ετσιθελικά να μένει στο «κυνήγι» του Ολυμπιακού και στο -2 από την κορυφή.

Ο Δικέφαλος ήταν κακός στο πρώτο 45λεπτό χωρίς να δημιουργήσει φάση, προβληματίζοντας τον κόσμο για την εικόνα που παρουσίασαν οι ποδοσφαιριστές του Αμπελ Φερέιρα. Οι αλλαγές που έγιναν στο ξεκίνημα της επανάληψης Λημνιός-Μαουρίσιο (μέσα), Εσίτι-Ελ Καντουρί (έξω) ήταν σημαντικές, αλλά αναμφίβολα αυτό που ξεχώρισε ήταν ο Φωτιάδης και τα δυο πέναλτι στο ξεκίνημα.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο επαναληπτικός με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη (10/2) υποχρέωσε τον Αμπελ Φερέιρα να κάνει ένα μικρό rotation για την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μάτος Ίνγκασον, Βαρέλα και Γιαννούλης. Στη μεσαία γραμμή οι Μίσιτς και Εσίτι, στις πτέρυγες οι Ελ Κνατουρί και Λάμπρου, με τον Μπίσεσβαρ ως προωθημένο χαφ και Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο προπονητής του ΟΦΗ Γιώργος Σίμος παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-3-3 με τον Σωτηρίου κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μπράουν, Νάστος, Βαφέας και Γιαννούλης. Στη μεσαία γραμμή οι Βίκτορ, Στάικος και Νέιρα. Στην επίθεση στις πτέρυγες οι Σεμέντο και Βαζ και στην κορυφή της επίθεσης ο Μάνος.
Ούτε φάση ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ σπατάλησε ένα ολόκληρο 45λεπτό χωρίς να δημιουργήσει φάση στην εστία του Σωτηρίου με τους φιλάθλους να ήταν ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι από την εικόνα που παρουσίασε και πάλι η ομάδα τους στο πρώτο ημίχρονο. Οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ χωρίς να ιδρώσουν τη φανέλα τους κατάφεραν παίζοντας πίσω από τη σέντρα να κλείσουν όλους τους διαδρόμους στους γηπεδούχους και να πηγαίνουν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν σε ένα χαμηλό τέμπο.

Οι Ασπρόμαυροι που είναι εξαιρετικά καλοί στα στημένα, μπόρεσαν να πάρουν μόλις ένα φάουλ έξω από την περιοχή και τρία συνεχόμενα κόρνερ στις καθυστερήσουν του πρώτου ημιχρόνου. Η μοναδική καλή στιγμή χάθηκε στο 39ο λεπτό από τον ΟΦΗ. Μετά από λάθος του Μπίσεσβαρ ο Μάνος έκλεψε τη μπάλα βγάζοντας κάθετη για τον Σεμέντο. Ο Βραζιλιάνος από την μεγάλη περιοχή έπιασε το σουτ με το δεξί με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω από την εστία του Ζίβκοβιτς.

Ο Φωτιάδης και οι αλλαγές του Φερέιρα που «τελείωσαν» τον ΟΦΗ

Ο Αμπλ Φερέιρα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου υποχρεώθηκε να περάσει στο παιχνίδι τον κακό για ένα ακόμα παιχνίδι Εσίτι, αλλά και τον ανέτοιμο Ελ Καντουρί. Στο ματς πέρασαν οι Λημνιός και Μαουρίσιο και αμέσως η διαφορά φάνηκε.

Από το πρώτο ημίχρονο λοιπόν φάνηκε πως ο ΠΑΟΚ θα δυσκολευτεί για αυτό και η «εξυγίανση» καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες, με τον Φωτιάδη να δείχνει την άσπρη βούλα για πλάκα από στο 50′ και στο 59′. Ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ με πέναλτι-δώρο, όταν ο Μπίσεσβαρ ανέλαβε να το εκτελέσει, με τον Σωτηρίου να πέφτει σωστά κι να απομακρύνει. Το ριμπάουντ κέρδισε ο Άκπομ και με τη βοήθεια του δοκαριού άνοιξε το σκορ στο 50ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Δικέφαλος πήρε τα «πάνω» του και άρχισε να δημιουργεί φάσεις στην εστία του Σωτηρίου. Στο 53’ ο Άγγλος επιθετικός από αριστερά έκανε το σου με τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ με υπερπροσπάθεια έδιωξε σε κόρνερ όμως έφερε τον τραυματισμό του καθώς συγκρούστηκε με το δοκάρι. Το ιατρικό τιμ του ΟΦΗ έκανε τρία ράμματα στο φρύδι για να μπορέσει να συνεχίσει στο παιχνίδι.

Στο 59ο λεπτό όπως αναφέραμε ο Φωτιάδης «έβαλε» ταφόπλακα στα «δεύτερα» των Κρητικών, δίνοντας ακόμα ένα ανύπαρκτο πέναλτι στον ΠΑΟΚ, τηρώντας τον νόμο της Τούμπας. Ο Έλληνας ρέφερι σφύριξε με διαφορά λίγων λεπτών και δεύτερο πέναλτι σε αμφίβολη ανατροπή του Λάμπρου από τον Κώστα Γιαννούλη. Την μπάλα αυτή τη φορά την πήρε ο Άκπομ αναλαμβάνοντας αυτός να εκτελέσει το πέναλτι. Με ένα δυνατό συρτό σουτ έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του ΟΦΗ στο 60ο λεπτό.

Βρήκε πάλι δίχτυα με τον ΟΦΗ

Ο ΠΑΟΚ με τη βοήθεια του Φωτιάδη λοιπόν απλοποίησε τα πράγματα, έβγαλε την πίεση από πάνω του και όπως είναι λογικό, πέτυχε και τρίτο γκολ στο 66’ με τον Λάμπρου. Ο Μίσιτς με σέντρα βρήκε στο ύψος του πέναλτι τον Κατερινιώτη επιθετικό και αυτός με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σωτηρίου.

Από την αφλογιστία του πρώτου ημιχρόνου, ο Δικέφαλος στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε ότι φάσεις έφτιαχνε να καταλήγουν στην εστία του Σωτηρίου, εφόσον είχε καθαρίσει βέβαια με τα δυο πέναλτι ο Φωτιάδης. Στο 83ο λεπτό ο Αουγκούστο που ήταν η τελευταία αλλαγή του Φερέιρα με σουτ έξω από την περιοχή βρήκε δίχτυα ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 4-0.

Το κλειδί: Αναμφίβολα το ματς «ξεκλείδωσε» από τον Φωτιάδη και τα δυο πέναλτι – δώρο στον ΠΑΟΚ που ουσιαστικά άνοιξαν τον δρόμο και «κλείδωσαν» το τρίποντο

Το 10άρι: Ο Τσούμπα Άκπομ επέστρεψε στα γκολ καθώς απόψε στην Τούμπα σκόραρε δύο φορές δείχνοντας πως παραμένει ζεστός παρότι έχασε τη θέση του στην 11αδα.

Στον πάγκο: Ο Ντάγκλας Αουγκούστο ήρθε από τον πάγκο και έβαλε και αυτός το δικό του λιθαράκι στην ευρεία νίκη του ΠΑΟΚ καθώς ο Βραζιλιάνος μένα ωραίο σουτ βρήκε δίχτυα.

Γιατί κόουτς: Η επιλογή του Φερέιρα να βάλει τον Εσίτι στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ ήταν λανθασμένη. Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ θα ήταν η ομάδα που θα είχε κατοχή της μπάλα και θα έπαιζε επιθετικό ποδόσφαιρο ο Νιγηριανός αμυντικός μέσος ήταν ακατάλληλος για το αποψινό παιχνίδι.

Γκολ: Ακπομ (50’ & 60’), Λάμπρου 66’, 83’ Αουγκούστο

Κίτρινες: 59’ Γιαννούλης, 71’ Μίσιτς, 80’ Μπίσεσβαρ,

Κόκκινες:

Διαιτητής: Φώτης Φωτιάδης (Καστοριάς)
Βοηθοί: Ράινχαρτ Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής) – Γιώργος Χατζηνάκος (Δράμας)
Τέταρτος: Δημήτρης Μαλούτας (Ημαθίας)

ΠΑΟΚ (Αμπελ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς (74’ Αουγκούστο, Εσίτι (46’ Μαουρίσιο), Ελ Καντουρί (46’ Λημνιός), Λάμπρου, Μπίσεσβαρ, Άκπομ.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μπράουν Νάστος, Βαφέας, Γιαννούλης (80’ Περδίκης), Βίκτορ, Στάικος, Νέιρα (46’ Ναμπί), Σεμέντο, Βαζ (82’ Νοικοκυράκης), Μάνος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ