ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0: «Τσίνο» και επιτέλους νίκη σε ντέρμπι για την ΑΕΚ

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0: «Τσίνο» και επιτέλους νίκη σε ντέρμπι για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και επέστρεψε στις νίκες σε ντέρμπι μετά από 13 αποτυχημένες απόπειρες, με τον Σέρχιο Αραούχο να βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του.

Λένε πως οι μεγάλοι παίκτες είναι για τα μεγάλα παιχνίδια. Για τις αναμετρήσεις που η μπάλα «καίει». Τέτοιος είναι ο Σέρχιο Αραούχο, που έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, χαρίζοντας στους Κιτρινόμαυρους τη νίκη. Η Ένωση επέστρεψε στις νίκες σε ντέρμπι μετά από 13 αποτυχημένες απόπειρες, Αυτό το 1-0 επί των Πράσινων, χάρις στο εντυπωσιακό γκολ του Αργεντινού φορ, έδωσε στον Δικέφαλο το αποτέλεσμα που περίμενε δύο ολόκληρα χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε καλύτερο πρόσωπο από την ΑΕΚ, είχε την κατοχή της μπάλας, όμως του έλειπε η ουσία στο παιχνίδι του. Από την άλλη η Ένωση υπήρξαν στιγμές που έπαιξε με τη φωτιά, όμως τελικά δεν… κάηκε. Καταφέρνοντας έτσι με αυτή τη νίκη να «κλειδώσει» εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την υπόθεση 3η θέση.

H AEK θα ξεκινήσει το ματς με διάταξη 4-3-3. Ο Μάσιμο Καρέρα έδωσε φανέλα βασικού στον Σέρχιο Αραούχο που ξεκίνησε στην κορυφή, με τον Λιβάγια να μετατοπίζεται έτσι αριστερά. Από την άλλη ο Γιώργος Δώνης τοποθέτησε στην κορυφή της επίθεσης τον Καμπετσή και τον Μπουζούκη σε ρόλο επιτελικού, στο 4-2-3-1 που επέλεξε για το ντέρμπι.

Η πρώτη καλή στιγμή του ματς άνηκε στους Πράσινους, όταν στο 4’ ο Χατζηθεοδωρίδης έκανε μια ατομική προσπάθεια, όμως το σουτ του έφυγε άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Παναθηναϊκός θα πλησιάσει και πάλι την περιοχή της ΑΕΚ, με το σουτ του Δώνη να έχει πάντως την ίδια κατάληξη.

Το γκολ όμως ήρθε για την Ένωση, στην πρώτη της επίσκεψη στην αντίπαλη περιοχή. Στο 8’ ο Αραούχο θα υποδεχθεί την μπάλα λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, θα κοντρολάρει και με ένα απίστευτο σουτ με το αριστερό θα κάνει το 1-0, σηκώνοντας το ΟΑΚΑ στο πόδι! Στο πρώτο γκολ της δεύτερης επιστροφής του στην ΑΕΚ!

Με τη φόρα του 1-0 οι Κιτρινόμαυροι θα κυνηγήσουν ένα δεύτερο γρήγορο γκολ. Ο Μπακάκης θα σεντράρει από δεξιά, ο Μάνταλος θα μπει στην περιοχή και θα σουτάρει στην κίνηση, σημαδεύοντας όμως πάνω από τα δοκάρια του Διούδη, στο 11’.

Ο Παναθηναϊκός θα γίνει εκ νέου απειλητικός στο 17’. Πάλι θα προκύψει κενό μεταξύ της μεσαίας γραμμής και της άμυνας του Δικεφάλου, με τον Μπουζούκη να βρίσκει χώρο, να δοκιμάζει το πόδι του και να αναγκάζει τον Μπάρκα σε δύσκολη επέμβαση.

Κάπου εκεί ο ξέφρενος ρυθμός που είχε το ματς έπεσε. Κατακόρυφα. Η ΑΕΚ δεν πίεσε περισσότερο τον Παναθηναϊκό, αφήνοντας την μπάλα στα πόδια των γηπεδούχων και κοιτάζοντας πως θωρακιστεί στα μετόπισθεν. Η Ένωση είχε κλείσει καλά τους χώρους, δεν ένιωθε κίνδυνο, αλλά από την άλλη δεν μπορούσε να φτάσει και με αξιώσεις στην εστία του Διούδη. Έτσι, αυτό το 1-0 ήταν το σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Πριν συμπληρωθούν 60 λεπτά αγώνα ο Δώνης έκανε δύο αλλαγές, περνώντας στο ματς του Ζαχίντ και Μακέντα, προκειμένου να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική. Στο 61’ οι Πράσινοι θα φτάσουν κοντά στην ισοφάριση. Αρχικά ο Μακέντα θα μπει στην περιοχή αλλά θα κοπεί από τον Βράνιες πριν τελειώσει τη φάση, ενώ στη συνέχεια ο Χατζηγιοβάννης θα γίνει κάτοχος της μπάλας, θα ελιχθεί, όμως το πλασέ του θα περάσει δίπλα από το δοκάρι του Μπάρκα.

Η πρώτη κίνηση από μεριάς Καρέρα θα είναι ο Αλμπάνης αντί του Βέρντε, προκειμένου η ομάδα του να αποκτήσει ενέργεια και κίνηση από τις πτέρυγες. Η ΑΕΚ συνέχισε πάντως να δείχνει παθητική, ακολουθώντας σταθερά το πλάνο που είχε από την αρχή του παιχνιδιού, χωρίς την παραμικρή διάθεση για ρίσκα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς ο τεχνικός της ΑΕΚ θα ρίξει στο ματς και τον Οικονόμου, γυρνώντας πλέον την διάταξη σε 3-5-2. Στο 83’ η Ένωση θα αγγίζει το δεύτερο γκολ, όμως η «οβίδα» του Κρίστισιτς θα βρει απάντηση από τον Διούδη.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή στο ματς, με την ΑΕΚ να παίρνει έτσι τη νίκη με αυτό το 1-0, βάζοντας τέλος σε ένα μεγάλο αρνητικό σερί που «έτρεχε» αναφορικά με τα αποτελέσματά της στα ντέρμπι.

Το κλειδί: Η αδυναμία του Παναθηναϊκού να μετουσιώσει την αγωνιστική του υπεροχή σε γκολ.

Το 10άρι: Ο Σέρχιο Αραούχο. Έβαλε ένα γκολ σήμα κατατεθέν του και έκρινε το ντέρμπι.

Στον πάγκο: Ο Χατζηγιοβάνης. Έμεινε σε ρηχά νερά και δεν μπόρεσε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ.

Γιατί κόουτς: Η απόφαση του Καρέρα να παρουσιάσει μια ομάδα με τόσο αμυντικούς προσανατολισμούς δεν είχε λογική και θα μπορούσε να κοστίσει στην ΑΕΚ, που φοβήθηκε τον αντίπαλο περισσότερο από όσο θα έπρεπε.

Γκολ: 8’ Αραούχο

Κίτρινες: Λιβάγια (45’), Σιμάνσκι (61’), Λόπες (78’), Μπάρκας (90’+), Σένκεφελντ (72’), Γιόχανσον (87’).

Κόκκινες:

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Βέρντε (68’ Αλμπάνης), Μάνταλος, Λιβάγια (85’ Οικονόμου), Αραούχο (77’ Κλωναρίδης)

Παναθηναϊκός (Γ. Δώνης, 4-2-3-1): Διούδης, Γιόχανσον, Σέκενφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Δώνης, Ανουάρ, Χατζηγιοβάννης (65’ Νάγκι), Μπουζούκης (59’ Ζαχίντ), Μπεκ, Καμπετσής (59’ Μακέντα)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ