Ο Καρέρα τον ρυθμό, ο Αραούχο την «ζωγραφιά»

Ο Καρέρα τον ρυθμό, ο Αραούχο την «ζωγραφιά»

Ο Ιταλός τεχνικός που έχει δώσει πλέον ξεκάθαρο στίγμα για την δική του ΑΕΚ και ο Αργεντινός γκολτζής που ήταν και παραμένει ο «παράγοντας Χ» των ντέρμπι.

Μετά και το χθεσινό ντέρμπι είναι ξεκάθαρο ποια είναι η νέα «ταυτότητα» που δίνει στην ΑΕΚ ο Μάσιμο Καρέρα. Ο Ιταλός τεχνικός δημιουργεί μια ομάδα κυνική, που βασίζεται στην άμυνά της και στην ποιότητα των επιθετικών της για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Μια ομάδα που θυσιάζει το θέαμα στον βωμό της νίκης, που ενδεχομένως προσέχει περισσότερο από όσο θα έπρεπε τα νώτα της, όμως πηγαίνει το παιχνίδι εκεί που η ίδια επιθυμεί.

Χθες η ΑΕΚ το έκανε αυτό στον απόλυτο βαθμό. Η Ένωση άφησε την κατοχή της μπάλας στον Παναθηναϊκό, χωρίς, ωστόσο, να του δώσει τη δυνατότητα να την απειλήσει. Μιας και σε ολόκληρο το παιχνίδι οι Πράσινοι έχουν επί της ουσίας μία ευκαιρία για γκολ.

Η ΑΕΚ την ήθελε πολύ αυτή τη νίκη. Παρότι η εικόνα της στο γήπεδο ενδεχομένως δεν το έδειχνε αυτό ξεκάθαρα. Όχι τόσο σε επίπεδο προσήλωσης και διάθεσης, όσο στον τρόπο με τον οποίο την διεκδίκησε. Οι Κιτρινόμαυροι δεν είχαν λόγο να φοβηθούν τόσο το παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός δεν έδειχνε ικανός να απειλήσει ουσιαστικά. Η ΑΕΚ οπισθοχώρησε πολύ. Έδωσε χώρους και έβαλε τον εαυτό της σε μια διαδικασία που αγωνιστικά δεν προέκυπτε. Η δουλειά όμως έγινε. Και στο τέλος αυτό είναι που μετράει.

Ο Καρέρα κράτησε σκόπιμα την ομάδα του πίσω, δίνοντας μάλιστα και ειδικές αποστολές σε αρκετούς παίκτες του, προκειμένου να εφαρμοστεί απόλυτα το πλάνο που είχε στο μυαλό του. Όπως για παράδειγμα στον Βέρντε, που αποτελούσε το στήριγμα του Μπακάκη στη διαφύλαξη της δεξιάς πτέρυγας, αλλά και τον Μάνταλο. Που αποτέλεσε τον παίκτη που θα μπλοκάρει τα αμυντικά χαφ του Παναθηναϊκού, στην πρώτη πάσα τους.

Η ΑΕΚ ήταν άριστη χθες ανασταλτικά. Για να πάρει όμως τη νίκη χρειάστηκε γκολ. Ένα για την ακρίβεια και μάλιστα πανέμορφο. Από τον άνθρωπο που αποδεδειγμένα στα μεγάλα ματς, κάνει τη διαφορά. Ο Αραούχο είχε οδηγήσει την ΑΕΚ στην τελευταία της νίκη σε ντέρμπι πριν από δύο χρόνια και το ίδιο έκανε και χθες.

Ο Αργεντινός φορ είναι ένας παίκτης τρομερής ποιότητας. Ένας στράικερ που μπορεί να «σκοτώσει» τον αντίπαλο με κάθε πιθανό τρόπο, ακόμα και σε στιγμές που εκείνος δεν το περιμένει. Ο Αραούχο ήταν ξεκάθαρα ο «παράγοντας Χ» του ντέρμπι του ΟΑΚΑ, βάζοντας την υπογραφή του σε ακόμα μια μεγάλη νίκη της Ένωσης. Με τον τρόπο που μόνο εκείνος γνωρίζει.

Το αν και τι μπορεί να δώσει στην ΑΕΚ ο Αραούχο δεν χρήζει ανάλυσης και επισήμανσης. Ο 28χρονος άσος νιώθει σαν το σπίτι του αγωνιζόμενος στον Δικέφαλο. Φτιάχνεται με τον κόσμο και φτιάχνει και ο ίδιος τους οπαδούς. Μια σχέση αμφίδρομη που έχει σφραγιστεί και με την μεγαλύτερη επιτυχία της ΑΕΚ στη νέα εποχή της. Τον τίτλο του 2018, ένα πρωτάθλημα ψυχής, πανάξιο, που γύρισε σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τον Αραούχο στον μοναδικό ρόλο που γνωρίζει: Εκείνον του πρωταγωνιστή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ