Η πιο… κρύα ήττα της σεζόν

Η πιο… κρύα ήττα της σεζόν

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού σχεδόν... φώναζαν πως έχουν στο μυαλό τους το παιχνίδι της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ. Και έχασαν από την ΑΕΚ δίχως καλά - καλά να καταλάβουν το πως.

Είναι δύσκολο να παίξεις – και να ανταποκριθείς – σε τέσσερα ματς υψηλής έντασης μέσα σε δέκα μέρες. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό, που μπορεί να έχει ενισχυθεί με δύο ποδοσφαιριστές στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αλλά το ρόστερ του παραμένει χωρίς πολλές επιλογές και χωρίς να μπορεί ο Δώνης να πάει στο rotation που ήθελε.

Το έκανε ελεγχόμενα. Αφήνοντας τον Κουρμπέλη εκτός σε όλο το ματς, γιατί ξέρει πως την Τετάρτη θα είναι πολύ σημαντικά τα τρεξίματα στον άξονα. Χρησιμοποίησε Ζαχίντ, Μακέντα και Νάγκι 30 λεπτά, έβγαλε στη μία ώρα τον Χατζηγιοβάνη. Αν τα καταφέρει και ο Ινσούα, τότε θα έχει απέναντι στον ΠΑΟΚ φρέσκους πέντε βασικούς ποδοσφαιριστές.

Δεν υπάρχει η πολυτέλεια, φυσικά, να… αφήνεις παιχνίδια στη μοίρα τους για να διεκδικήσεις ένα επόμενο. Και ο Παναθηναϊκός δεν το έκανε. Προσπάθησε ορθολογικά, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, μπήκε με διάθεση στο παιχνίδι και παρ’ όλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ από την γκολάρα του Αραούχο, ακολούθησε πιστά το πλάνο του. Είχε τρεξίματα, προσπάθησε με διαγώνιες μπαλιές να βρει τον τρόπο να πατήσει στην περιοχή, είχε αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του και 1-2 καλές ευκαιρίες που θα μπορούσαν να είχαν φέρει την ισοφάριση, κυρίως με το σουτ του Μπουζούκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο και παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι συντριπτική κατοχή μπάλας απέναντι σε μια μάλλον φοβισμένη ΑΕΚ, δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να αλλάξει την κατάσταση. Εγκλωβίστηκε από την αμυντική τακτική του Καρέρα, που άφησε το πρέσινγκ ψηλά γιατί του άφηνε μεγάλο κενό στις γραμμές, τράβηξε την ομάδα πιο πίσω, έκλεισε τους χώρους και δε δέχτηκε ευκαιρίες.

Βοηθήθηκε ο Ιταλός από το γεγονός πως οι παίκτες του Δώνη δεν ήταν καλοί στο ένας εναντίον ενός, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να δημιουργήσουν υπεραριθμία και να μπουν με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή του Μπάρκα. Είναι αλήθεια πως ο Καρέρα διαχειρίστηκε καταπληκτικά το υπέρ του σκορ, κυρίως όσο περνούσε η ώρα και το ματς έμπαινε στην τελική του ευθεία.

Παράσημο για τον Ιταλό προπονητή και το γεγονός πως οδήγησε την ΑΕΚ στην πρώτη της νίκη σε ντέρμπι μετά από 13 αποτυχημένες προσπάθειες και για το ότι ανάγκασε μια ομάδα που βγάζει ευκαιρίες στα παιχνίδια της, να μη γίνει απειλητική.

Για τον Παναθηναϊκό είναι μια… κρύα ήττα. Χωρίς ο αντίπαλος να είναι καλύτερος και χωρίς η ομάδα του Δώνη να κάνει μια άσχημη εμφάνιση. Ένα ντέρμπι που εύκολα θα μπορούσε να είχε έρθει ισόπαλο, αν ο Παναθηναϊκός ήταν περισσότερο τολμηρός και έβγαζε μεγαλύτερη ένταση, ενέργεια και σίγουρα περισσότερο πάθος.

Την Τετάρτη απέναντι στον ΠΑΟΚ θα είναι διαφορετικά, σίγουρα θα δούμε έναν Παναθηναϊκό που θα το θέλει πιο πολύ, όμως εκεί το οποιοδήποτε λάθος απαγορεύεται. Και αν ο αντίπαλος σκοράρει, όλα θα τελειώσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ