Super League 1: «Μαίνεται» η μάχη των επτά για την έκτη θέση (pics)

Super League 1: «Μαίνεται» η μάχη των επτά για την έκτη θέση (pics)

Δεν άλλαξαν δραματικά τα δεδομένα για τους επτά «μονομάχους» της έκτης θέσης που οδηγεί στα πλέι-οφ, ενώ το αξιοσημείωτο είναι ότι κανείς δεν γεύτηκε τους τρεις βαθμούς της νίκης στην 23η αγωνιστική της Super League 1. Ποια ματς απομένουν και ποιος έχει το προβάδισμα.

Σε μια κομβική αγωνιστική, που υποτίθεται ότι θα «ξεθόλωνε» το τοπίο όσον αφορά το… εισιτήριο της έκτης θέσης, όχι μόνο δεν ξεδιάλυνε η κατάσταση, αλλά αντιθέτως περιπλέχτηκε ακόμα περισσότερο.

Πριν την αυλαία της 23ης στροφής της Super League 1, η απόσταση του έκτου ΟΦΗ από την 12η Λαμία, ήταν στους τέσσερις βαθμούς και όλα ήταν ανοικτά. Μετά το τέλος της αγωνιστικής, η διαφορά των Κρητικών από την ομάδα της Φθιώτιδας μειώθηκε στους τρεις!

Ποιο είναι το κοινό σημείο στην αγωνιστική που μας αποχαιρέτησε; ΟΦΗ, Ξάνθη, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, ΑΕΛ, Βόλος και Λαμία δεν κατάφεραν να νικήσουν, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική διατηρήθηκαν στις θέσεις τους.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έκανε κάθε μία από τις επτά ομάδες στην 23η αγωνιστική και τι πρόγραμμα τους περιμένει στη συνέχεια.

ΟΦΗ

Η ομάδα του Γιώργου Σίμου είχε το πιο δύσκολο έργο από τις επτά ομάδες, καθώς έπρεπε να πάρει κάτι θετικό στην Τούμπα. Αν και στάθηκε καλά στο πρώτο μέρος κρατώντας το μηδέν, στο δεύτερο ακολούθησε… κατηφόρα, με τον διαιτητή Φωτιάδη να βάζει την… σφυρίχτρα του. Το τελικό 4-0 μπορεί να σήμανε την 5η ήττα στα τελευταία 8 ματς για τους Κρητικούς, αλλά συνεχίζουν να βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση.

Το επόμενο ματς με τον Ατρόμητο (εντός) είναι κρίσιμο, αλλά και μόνο το γεγονός ότι έχει δύο ματς στο «Γεντί Κουλέ» (το άλλο με την Λαμία), τον βάζουν σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με τους έτερους μονομάχους.

Ξάνθη  

Η Ξάνθη έχασε την μεγάλη ευκαιρία να προσπεράσει τον ΟΦΗ, μένοντας στο 0-0 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Ήταν το πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου, τουλάχιστον όμως ισοβαθμεί με τους Κρητικούς.

Όπως ο ΟΦΗ, έτσι και οι «Ακρίτες» έχουν εντός έδρας παιχνίδι με την Λαμία (24η αγωνιστική), αλλά τα ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και τον ΠΑΟΚ στην Ξάνθη, έχουν υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Ατρόμητος

Ο Ατρόμητος ηττήθηκε στις καθυστερήσεις από τον Ολυμπιακό (0-1), αλλά διατηρεί τις δικές του ελπίδες για είσοδο στην εξάδα. Το πρόγραμμά του είναι δύσκολο, αλλά όχι και απαγορευτικό.

Ακολουθεί ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο, υποδέχεται την Ξάνθη στο Περιστέρι και ταξιδεύει στο «Κλ. Βικελίδης» για να αντιμετωπίσει τον Άρη. Στην επόμενη αγωνιστική ίσως ξεκαθαρίσουν τα πάντα για την ομάδα του Γιώργου Παντελίδη.

Αστέρας Τρίπολης 

Το «ντεμαράζ» του Αστέρα Τρίπολης και η άνοδος στην κατάταξη συνεχίζεται, με το 1-1 απέναντι στον Άρη στο «Θ.Κολοκοτρώνης» να αφήνει «γλυκόπικρη» γεύση στους Αρκάδες, που θα μπορούσαν και να νικήσουν.

Τέταρτο ματς χωρίς ήττα (2 νίκες, 2 ισοπαλίες) για την βελτιωμένη ομάδα του Ράσταβατς και -2 από τους ΟΦΗ, Ξάνθη. Το πρόγραμμα;  Βόλος (εκτός), Παναθηναϊκός (εντός) και ΑΕΛ (εκτός). Εάν νικήσει την ομάδα της Μαγνησίας, θα τα παίξει όλα για όλα με τον Παναθηναϊκό στο σπίτι του.

ΑΕΛ

1,5 μήνα χωρίς νίκη μετράει η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου (τελευταία νίκη στις 22 Δεκεμβρίου) και το αρνητικό σερί συνεχίστηκε και απέναντι στην Λαμία (0-0).

Το 2020 η ΑΕΛ δεν έχει γευτεί ακόμα τη χαρά του τριπόντου, αλλά όσο ζει ελπίζει. Η ομάδα της Θεσσαλίας, όμως έχει αρκετά δύσκολο έργο, ιδιαίτερα εάν δεν νικήσει τον ΠΑΟΚ στο «ΑEL FC Arena» την ερχόμενη αγωνιστική. Βόλος εκτός και Αστέρας Τρίπολης εντός ακολουθούν, οπότε οι «βυσσινί» είναι ακόμα στο κόλπο.

Βόλος

Ο «χρυσός» βαθμός στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού (1-1), διατήρησε τις ελπίδες του Βόλου για κάτι περισσότερο από μια αξιοπρεπή πορεία. Είναι η τελευταία από τις τέσσερις ομάδες που ισοβαθμούν στους 26 βαθμούς, αλλά η ομάδα του Γκαγιέχο θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις για να ανατρέψει τα προγνωστικά. Αστέρας Τρίπολης (εντός), ΑΕΛ (εντός) και Παναθηναϊκός (εκτός), περιμένουν την ομάδα της Μαγνησίας και στα επόμενα δύο ματς θα έχουν ξεκαθαρίσει όλα.

Λαμία 

Και μόνο το γεγονός ότι έχει τους λιγότερους πόντους από τις επτά ομάδες, αυτομάτως σημαίνει ότι έχει τις λιγότερες πιθανότητες. Απέναντι στην ΑΕΛ είχε την δυνατότητα να μπει δυναμικά στο παιχνίδι, αλλά το τελικό 0-0 ίσως να έβαλε τίτλους τέλους σε αυτήν την προσπάθεια.

Έξι συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη μετράει η ομάδα του Άκη Μάντζιου, η οποία όμως δεν θα σταματήσει να «μάχεται» ειδικά από τη στιγμή που η απόστασή της από τον 6ο ΟΦΗ είναι στους τρεις βαθμούς. Ξάνθη (εκτός), Άρης (εντός) και ΟΦΗ (εκτός), περιμένουν την Λαμία, οπότε ας περιμένουμε.

Όπως καταλαβαίνει κανείς το… θρίλερ συνεχίζεται και οι «μονομάχοι» είναι έτοιμοι να αφήσουν τον… ιδρώτα τους στο χορτάρι για να τα καταφέρουν, στο δικό τους πρωτάθλημα. Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, η μάχη των επτά κορυφώνεται.

Αναλυτικά η βαθμολογία:

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

*Με αστερίσκο οι εκτός έδρας αναμετρήσεις τους

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ