ΠΑΟΚ : Η πρόκριση, το λάθος με τον Εσίτι και οι τρεις παγκίτες

ΠΑΟΚ : Η πρόκριση, το λάθος με τον Εσίτι και οι τρεις παγκίτες

Ο ΠΑΟΚ, με τα δύο πρόσωπα που παρουσίασε στον αγώνα με τον ΟΦΗ, κατάφερε να πάρει μια σημαντική νίκη και έχει στρέψει την προσοχή του στο πιο δύσκολο ματς που έχει να δώσει το 2020 κόντρα στον Παναθηναϊκό για το κύπελλο.

Τα τέσσερα γκολ και η καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο διέγραψαν μονοκονδυλιάς την κακή εικόνα που είχε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο με τον ΟΦΗ. Όμως αξίζει να σταθούμε στο πρώτο 45λεπτό και να ξανά χτυπήσουμε τις καμπάνες προς τους υπεύθυνους του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο Δικέφαλος δεν είχε ενέργεια, ένταση και πάθος τα οποία άφησε στα αποδυτήρια. Η ομάδα του Φερέιρα, δεν θύμισε σε τίποτα την ομάδα που είδαμε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Μπήκε στην Τούμπα για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ με υπεροψία. Ίσως γιατί οι παίκτες του πίστεψαν ότι μετά από τρεις νίκες επί των κρητικών τους έχουν και μπορούν να κατακτήσουν τη νίκη μόνο με τις φανέλες τους.

Φάνηκε επίσης, για ένα ακόμα παιχνίδι, πως ο ποδοσφαιριστής Εσίτι δεν μπορεί να σταθεί δίπλα στον Μίσιτς, δίπλα στον Μαουρίσιο, αλλά ακόμα και στον Αουγκούστο. Ο Νιγηριανός με τα στοιχεία που έχει δεν ταιριάζει στον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ που είναι ποδόσφαιρο κατοχής. Εκτεθειμένος δεν βγαίνει ο ποδοσφαιριστής, αλλά ο Αμπελ Φερέιρα που τον επιλέγει να τον χρησιμοποιεί. Θα μπορούσε ο Πορτογάλος τεχνικός να τον αξιοποιήσει σε μια άλλη θέση που ίσως να είχε καλύτερη απόδοση και να ήταν πιο χρήσιμος. Αυτή του στόπερ, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν έχει και πολλές επιλογές λόγω του τραυματισμού του Κρέσπο. Ο Εσίτι είναι ένα ψηλό και δυνατό κορμί με δυνατότητα να παίξει τη μπάλα κάτω και αν δουλέψει σωστά θα μπορούσε να κάνει μεγάλη καριέρα στην συγκεκριμένη θέση και όχι σ’ αυτή του χαφ.

Τα γκολ της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ πέτυχαν τρεις ποδοσφαιριστές που έρχονται από τον πάγκο, Άκπομ, Λάμπρου και Αουγκούστο. Οι τρεις τους, αφού πήραν μια τόνωση ηθικού, έστειλαν το μήνυμα στην τεχνική ηγεσία ότι δεν είναι οι παίκτες που πρέπει μονίμως να έρχονται από τον πάγκο. Η ομάδα έχει ανάγκη από καλούς και «ξεκούραστους» παίκτες και αυτή η τριάδα έχει τις δυνατότητες να συμβάλει τα μέγιστα προκειμένου ο ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του που είναι και φέτος το νταμπλ. Απλά χρειάζονται περισσότερες ευκαιρίες και να μην τους θυμούνται όταν θέλουν να κάνουν ένα rotation.

Η επόμενη ημέρα έχει Παναθηναϊκό στο βασικό μενού του Δικεφάλου. Το 2-0 του πρώτου αγώνα δίνει στον ΠΑΟΚ ένα προβάδισμα πρόκρισης όμως σε ένα 90λεπτο πολλά μπορούν να συμβούν. Οι Θεσσαλονικείς σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχαστούν. Πρέπει να παρουσιαστούν στον αγωνιστικό χώρο σοβαροί, πειθαρχημένοι και να μην επιτρέψουν στον Παναθηναϊκό να κάνει το παιχνίδι του. Αυτοί πρέπει να είναι οι κυρίαρχοι στο χορτάρι. Να αναζητήσουν πρώτοι το γκολ που θα τους βοηθήσει ψυχολογικά και θα βάλουν πρόσθετο άγχος στην ομάδα του Δώνη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ