ΑΕΚ : H ολική μεταμόρφωση του Σβάρνα

ΑΕΚ : H ολική μεταμόρφωση του Σβάρνα

Πως ο Έλληνας στόπερ μετατράπηκε επί ημερών Καρέρα από ρολίστας, σε πολύτιμο «εργαλείο» της άμυνας

Ο Στράτος Σβάρνας «κουβαλά» μια περίεργη ποδοσφαιρική ιστορία. Από εκείνες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και που πολλές φορές, οδηγούν σε λαμπρές καριέρες. Ένα παιδί που από την Τριγλία Ραφήνας, πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ, σε ηλικία μόλις 16 ετών. Ένας αμυντικός με πολύ ταλέντο, που μπήκε στο… μάτι των Κιτρινόμαυρων σαν αντίπαλός τους.

Όλα ξεκίνησαν σε ένα από τα πολλά παιχνίδια που απλά θέλαμε να τελειώσουν και να χαθούν στο χρόνο, σε αυτή τη σεζόν της Γ’ Εθνικής. Η Τριγλία ήταν ακόμη μια ομάδα από αυτές που θα συναντούσε η ΑΕΚ μόνο για δυο φορές στην ιστορία της. Και οι παίκτες της από εκείνους που δεν θα κάναμε τον κόπο να μάθουμε τα ονόματά τους. Όμως… Από τα πρώτα 15 – 20 λεπτά γεννήθηκε στο μυαλό αρκετών το ερώτημα «ποιος είναι αυτός με το 4;».

Ερώτημα που ήταν αποτέλεσμα της εμφάνισης που πραγματοποιούσε, απέναντι σε μια ΑΕΚ που μπορεί να έκανε το… αγροτικό της, αλλά είχε ρόστερ που άνετα θα στεκόταν σε μεσαίο επίπεδο στην Α’ Εθνική. Η έκπληξη έγινε ακόμη μεγαλύτερη με τη διαπίστωση ότι «αυτός με το 4» ήταν 16 χρονών! Σε αυτή την ηλικία που άλλοι νεαροί παίκτες ψάχνουν τα πατήματά τους, εκείνος κοίταζε στα μάτια αντιπάλους μιας μεγάλης ομάδας.Δεν θα μπορούσε αυτή η εμφάνιση να μην χτυπήσει στο μάτι των ανθρώπων της ΑΕΚ. Και οι εξελίξεις έτρεξαν άμεσα.

Ο Σβάρνας μεταπήδησε στην Ένωση όμως κάτι οι αυξημένες απαιτήσεις, κάτι ο ανταγωνισμός, δεν του έδωσαν το περιθώριο της ευκαιρίας. Ακολούθησε ο δανεισμός του στην Ξάνθη, η μεταγραφή στην ομάδα της Θράκης και το 2018, η επιστροφή στην ΑΕΚ.

Η φετινή σεζόν έμελλε να είναι και εκείνη της καθιέρωσης. Ο Σβάρνας μπορεί να πέρασε ένα «νεκρό» διάστημα μέσα στη χρονιά που δεν είχε χρόνο συμμετοχής, όμως με την έλευση του Μάσιμο Καρέρα αυτό άλλαξε. Ο Ιταλός τεχνικός έδειξε εμπιστοσύνη στον Έλληνα στόπερ που από ρολίστας, εξελίχθηκε σε πολύτιμο «εργαλείο» για την αμυντική γραμμή του Δικεφάλου.

Στα τελευταία παιχνίδια o Σβάρνας διάγει πιθανότατα το καλύτερο διάστημα του στην ΑΕΚ. Σκόραρε στο ματς κυπέλλου με τον Παναιτωλικό ένα γκολ που μπορεί να αποδειχθεί «χρυσάφι» για την Ένωση, προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στα ημιτελικά του θεσμού. Αυτό ήταν και το πρώτο του τέρμα με τα κιτρινόμαυρα. Ενώ στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό πραγματοποίησε μια μεστή εμφάνιση. Κι ας μπήκε στην ενδεκάδα από… σπόντα.

Η ενδεκάδα που ανακοίνωσε στους παίκτες ο Καρέρα είχε τον Τσιγκρίνσκι ως παρτενέρ του Βράνιες. Όταν ο Ουκρανός ένιωσε ενοχλήσεις στο ζέσταμα ο Καρέρα έδωσε εντολή στον Σβάρνα να αλλάξει διότι ξεκινάει. Αυτή η κίνηση του Ιταλού τεχνικού έχει τη σημασία της, καθώς ήταν διαθέσιμος και ο Μάριος Οικονόμου. Όμως προτιμήθηκε ο Σβάρνας. Που τελευταία δείχνει να έχει προσπεράσει στην ιεραρχία τον έτερο έλληνα αμυντικό των Κιτρινόμαυρων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ