Ολυμπιακός: Χρειάζεται μόνο… Βαλμπουενάδες μέχρι τέλους!

Ολυμπιακός: Χρειάζεται μόνο… Βαλμπουενάδες μέχρι τέλους!

Όπως γυαλίζει το μάτι του… Αστερίξ του Θρύλου, πρέπει να γυαλίζει και στους υπόλοιπους στα ματς που απομένουν. Από τον Μαρτίνς έως τον τελευταίο στο Ρέντη.

Θα μπορούσα να σταθώ μόνο στον… Αστερίξ του Θρύλου. Αυτό τον γίγαντα των 167 εκατοστών, τον Γάλλο άσο που αποδεικνύει πως τα χρόνια δεν καθορίζουν και την διάθεση ενός ποδοσφαιριστή.

Μπορεί να είναι στα 35 αλλά τον βλέπεις σε κάθε ματς, είτε με την Τότεναμ στο Τσάμπιονς Λιγκ είτε με την Λαμία στο Κύπελλο να παθιάζεται λες και είναι το πρώτο του ματς, λες και να είναι ο τελικός των τελικών.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά, περί ου ο λόγος, ξέχωρα από την αδιαμφισβήτητη κλάση του δείχνει σε όλους, ότι το ποδόσφαιρο είναι πάνω από όλα πάθος! Ο… Αστερίξ του Θρύλου έχει τον «μαγικό ζωμό», που δεν είναι άλλος από «κάψα» για μπάλα!

Στην θέση του πολλοί θα επέλεγαν την ξεκούραση σε ματς σαν το χθεσινό. Θα διάλεγαν ματς, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν από πολλούς όχι μόνο στον Ολυμπιακό αλλά σε πολλές ομάδες του κόσμου.

Ο Ματιέ όμως είναι αυτός που χαίρεται πάνω από όλα να κλωτσάει το τόπι. Παθιάζεται με τον αγώνα, παθιάζεται με τη νίκη και την επιτυχία. Ο Ματιέ ήταν αυτός που χθες οδήγησε τον Ολυμπιακό στην πρόκριση, για την ακρίβεια τον έσωσε από μέγα-κάζο και μπελάδες σε μια περίοδο που όλοι στο Ρέντη χρειάζονται συγκέντρωση και προσήλωση στα δύσκολα ματς που έχουν και στους τρεις στόχους που συμμετέχουν.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω πως μόνο ο Βαλμπουενά κάνει σωστά την δουλειά του στον Ολυμπιακό. Και χθες άλλωστε ο Χασάν και ο Τσιμίκας για παράδειγμα ήταν πολύ καλοί, και οι περισσότεροι προσπάθησαν και έδειξαν πράγματα.

Ο Ολυμπιακός όμως του πρώτου ημιχρόνου ήταν… flat. Χωρίς νεύρο. Περίμεναν πως εύκολα ή δύσκολα ένα γκολ θα το βάλουν. Και το έφαγαν, ξανά από στημένη φάση, εκεί όπου το πρόβλημα είναι ξεκάθαρο. Και που οφείλει, όσο μπορεί, τώρα ο Μαρτίνς να το μαζέψει.

Γιατί μπορεί το μέγα-κάζο να αποφεύχθηκε όμως στα τελευταία ματς ο Ολυμπιακός έχει χάσει την φρεσκάδα του και την πολύ καλή απόδοση που είχε εδώ και καιρό. Αυτό βεβαίως μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα, καθώς προέκυψαν τραυματισμοί και συνεχόμενα παιχνίδια που έφεραν αλλαγές, όμως εν όψει της νέας πολύ δύσκολης τριάδας που έρχεται φαντάζομαι πως είναι στο μυαλό του Μαρτίνς.

Ο Μαρτίνς που κόντρα στην Λαμία έβαλε σχεδόν βασική 11αδα αλλά δεν είδε αυτά που έπρεπε να δει στο πρώτο ημίχρονο. Για αυτό και ήταν έξαλλος στο ημίχρονο. Χρειάζεται όλοι να μπουν δυνατά, όλοι να δείχνουν έτοιμοι για ευκαιρίες, όπως ο Λοβέρα που ξανά δεν μας έδειξε πράγματα.

Από εδώ και στο εξής άλλωστε όλα μετράνε διπλά. Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, έχει αποδείξει την δυναμική του και χρειάζεται στο κρίσιμο διάστημα να παρουσιαστεί πανέτοιμος και πάνω από όλα παθιασμένος για να πετύχει!

Με το πάθος του Βαλμπουενά χρειάζεται να είναι όλοι! Από τον Μαρτίνς έως τον τελευταίο στο Ρέντη.

Με τον Πανιώνιο το Σάββατο, που θυμίζω πως στη Νέα Σμύρνη υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στη μεγαλύτερη γκέλα της χρονιάς με το 1-1, την Άρσεναλ την Πέμπτη και βεβαίως τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Δεν πρέπει να παίζει κανένα ρόλο για τους ερυθρόλευκους του Μαρτίνς πως ο ΠΑΟΚ λόγω της πολυιδιοκτησίας μπορεί να υποβιβαστεί ή να δεχθεί από -5 έως -10. Αυτό δεν είναι δουλειά των προπονητών και των παικτών.

Αυτοί πρέπει να είναι πανέτοιμοι για όλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ