Τι θέλει και τι πρέπει…

Τι θέλει και τι πρέπει…

Το δίκιο σου το κερδίζεις. Αλλιώς περιμένεις τελευταία αγωνιστική το αποτέλεσμα του Ξάνθη-ΠΑΟΚ για να πληροφορηθείς το τελικό σου πλασάρισμα πριν από τα πλει-οφ.

Με σλάλομ. Σαν δεξιοτέχνης σκιέρ που κατεβαίνει την πλαγιά…

Από την αριστερή πτέρυγα, απέναντι στον Κότνικ. Και από εκεί, οπλίζοντας με το δεξί; Ξανά συνδεδεμένος με τα αντίπαλα δίχτυα. Ακριβώς έπειτα από 300 ολόκληρες ημέρες (21/4, Λαμία-Ολυμπιακός 1-3).

Αυτό ήταν. Ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής των καιρών μας, ξανά στις ράγες. Επέστρεψε οριστικά. Και μάλιστα την κατάλληλη στιγμή: Πριν τις αναμετρήσεις με την Άρσεναλ και ΠΑΟΚ. Είναι ο Κώστας Φορτούνης. Και είναι καλά.

Και όταν ο Φορτούνης είναι καλά; Όλα είναι καλά για τους Πειραιώτες…

Πέντε σερί αναμετρήσεις από την πρώτη του μήνα. Αλλαγή με την Ξάνθη. Βασικός στο χωράφι της Λαμίας, σαν βασικός και στο Περιστέρι καθώς εκείνος πήρε τη θέση του Σουντανί στο 17΄.

Και πλέον δύο μαζεμένα 90άλεπτα στο Φάληρο, εκεί που ο αγωνιστικός χώρος είναι για ποδόσφαιρο, με τη Λαμία και τον Πανιώνιο.

Σχεδόν τετρακόσια αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του από τον Πέδρο Μαρτίνς. Για να βρει τον απαραίτητο ρυθμό. Και κατ επέκταση για να βρει την ψυχολογία.

Απόψε έδειξε να συναντιέται και με τα δύο. Σαν αληθινός Φορτούνης.

Μπαίνοντας λοιπόν στην ευθεία της σεζόν, ο Ολυμπιακός έχει ξανά τον αρχηγό του.

Έχει ακόμη, τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος (Ελ Αραμπί-17 γκολ).

Έχει τον πρώτο δημιουργό του πρωταθλήματος (Βαλμπουενά-9 ασίστ).

Έχει στο rotation έναν παλιόφιλο που μέσα σε μια εβδομάδα (Περιστέρι, Λαμία, Πανιώνιος) πρόλαβε να απαντήσει σε όλους με γκολ γιατί ο προπονητής επιθυμούσε τόσο έντονα την επιστροφή του (ναι, ο Χασάν που… δεν κάνει).

Και κυρίως έχει θέση ισχύος. Πρώτος στην βαθμολογία (+2). Αήττητος στην Ελλάδα εδώ και έναν χρόνο. Με την καλύτερη επίθεση (50 γκολ). Την καλύτερη άμυνα (9 γκολ). Και ένα εξωφρενικό goal average (+41!!!!).

Ολυμπιακός που αξίζει να πάρει το πρωτάθλημα. Που βρίσκεται μέσα σε όλα. Αλλά που ακόμη δεν έχει κερδίσει τίποτα.

«Η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα» είπε ο Νίκι Παπαβασιλείου πριν από λίγο. «Η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα» είπε και ο Μάντζιος το βράδυ της Τετάρτης. Δεν επιχειρούν να κολακέψουν. Την αλήθεια λένε.

Είναι άλλο πράγμα όμως το καλύτερος, και άλλο οι τίτλοι.

Οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να ανέβουν στην Τούμπα έχοντας ένα καθαρό προβάδισμα 6-7 βαθμών. Το γιατί δεν το έχουν είναι αποτέλεσμα πολλών και διαφορετικών γεγονότων.  Συνέβη στα δικά τους ματς. Στην Ξάνθη, τον Βόλο. Και βέβαια στη Νέα Σμύρνη όπου ο αποψινός αντίπαλος στέρησε ένα δίποντο που απαγορεύεται να το χάνεις.

Συνέβη και στα ματς των άλλων. Συμβαίνει και στα ματς των άλλων.

Εδώ όμως δεν είναι το κατάλληλο μέρος για να βρεις το δίκιο σου. Εδώ το δίκιο πρέπει απλά να το κερδίσεις.

Στην Τούμπα, μια ισοπαλία διατηρεί το +2 που αφήνει λογαριασμούς ορθάνοιχτους εν όψει πλει-οφ. Στην Τούμπα μια ήττα ανεβάζει τον ΠΑΟΚ στο +1 αλλά και πάλι οι λογαριασμοί μένουν ως έχουν. Στην Τούμπα όμως μια νίκη σχηματίζει +5 στο καντράν. Και εκεί έχουμε όντως νέα δεδομένα.

Βεβαίως οι Ερυθρόλευκοι έχουν να επικρατήσουν εκεί σε ματς πρωταθλήματος μια πενταετία. Από τις 4 Οκτώβρη του 2015 που ο Φορτούνης έφτιαχνε και ο Μίλι με τον Ιντέγιε εκτελούσαν (0-2).

Πέντε βράδια νωρίτερα ο Φορτούνης και η παρέα του είχαν περάσει από το Emirates επικρατώντας της Άρσεναλ (2-3) σε μια από τις νίκες που θυμάσαι για πάντα.

Και τώρα το πρόγραμμα παρόμοιο είναι. Άρσεναλ μέσα, ΠΑΟΚ έξω. Με τρεις νύχτες διαφορά.

Αν το θες το κάνεις δικό σου. Αν όχι; Περίμενε τελευταία αγωνιστική που γίνονται όλα τα ματς μαζί για λόγους «ισονομίας», το αποτέλεσμα στο Ξάνθη-ΠΑΟΚ για να πληροφορηθείς το τελικό σου πλασάρισμα πριν από τα πλει-οφ

ΥΓ. Για δεύτερη χρονιά σερί, ντέρμπι ανάμεσα στα νοκ άουτ της Ευρώπης. Συγχαρητήρια σε αυτές τις σπουδαίες φυσιογνωμίες της Σούπερ Λιγκ. Ζήλεψαν από το μεγαλείο των άλλων, στην ΕΠΟ. Που να ξέρουν και οι Πορτογάλοι που προκαταβολικά κάθε σεζόν, αφαιρούν από το «καλεντάρι» των ντέρμπι τις εβδομάδες με ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ