Ο Καρέρα «παίζει και ξύλο» για να μην δεχτεί γκολ…

Ο Καρέρα «παίζει και ξύλο» για να μην δεχτεί γκολ…

Η άμυνα έσφιξε, οι κενοί χώροι μειώθηκαν, οι παίκτες πίσω από την μπάλα έγιναν περισσότεροι, «ξύλο» έπεσε και η νίκη επί του Αρη, ήρθε ως συνέπεια όλων των παραπάνω.

To αποτέλεσμα πάνω από όλα. Μια τραυματισμένη ομάδα που βγήκε εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος στους πρώτους δυο μήνες και αγκομαχούσε παντού να πάρει αποτέλεσμα δεν έχει πολλές επιλογές.

Ψάχνει να βρει τρόπους ώστε να πάρει αποτελέσματα και να αναστηλώσει το ηθικό της. Μέχρι τις γιορτές είχαμε άμυνα που κοβόταν με την καρδιά ενός μαρουλιού. Ένα… κέντρο διερχομένων. Οποιος ήθελε περνούσε από εκεί και σκόραρε. Πάνω-κάτω αυτή ήταν η αγωνιστική εικόνα της Ενωσης όταν ο Μελισσανίδης και ο Ιβιτς την παρέδιδαν στα χέρια του Μάσιμο Καρέρα. Και κάτι ακόμα.

Ο κόσμος της ομάδας απογοητευμένος, εγκατέλειπε τις εξέδρες του ΟΑΚΑ με τη βεβαιότητα ότι κι αυτή η χρονιά έτσι θα πάει. Ο Καρέρα ίσως να μην είναι ο καλύτερος προπονητής που κάθισε στον κιτρινόμαυρο πάγκο. Είναι όμως, κανονικός προπονητής με συγκροτημένες απόψεις και φιλοσοφία. Εκανε αμέσως τη σωστή διάγνωση κι άρχισε την αγωνιστική ανασύνταξη της πομάδας από εκεί που πονούσε περισσότερο.

Οποιος πει ότι στο επιθετικό κομμάτι βλέπει πράγματα που δεν έβλεπε μάλλον θα πρέπει να επισκεφτεί τον οφθαλμίατρο του. Οποιος αρνηθεί την κατακόρυφη βελτίωση στην ανασταλτική λειτουργία μάλλον δεν καταλαβαίνει τι βλέπει. Ο Μάσιμο Καρέρα έκανε την ΑΕΚ να βλέπει κάθε ματς από την άμυνα της. Να έχει πρώτο στο το πώς θα αμυνθεί και στη συνέχεια πως θα φτάσει στο γκολ.

Η άμυνα έσφιξε, οι κενοί χώροι μειώθηκαν, οι παίκτες πίσω από την μπάλα έγιναν περισσότεροι και η αλλαγή ήρθε ως συνέπεια όλων των παραπάνω. Το είδαμε και στο νικηφόρο ματς με τον Αρη. Ενώ η εντύπωση ήταν πως η ΑΕΚ πολιορκούνταν από τους αντιπάλους της, οι καθαρές ευκαιρίες που δημιούργησε ο Αρης μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. Ο Δικέφαλος Αετός έδωσε χώρο στους παίκτες του Αρη αλλά δεν έδωσε διαδρόμους προς την περιοχή του Μπάρκα.

Οι τεχνίτες παίκτες του Αρη στις πτέρυγες έφαγαν αρκετό ξύλο και δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν. Κι αν κατάφερναν να περάσουν τον προσωπικό τους αντίπαλο διαπίστωναν ότι πίσω από αυτόν έρχονταν κι άλλοι για να καλύψουν και να αποσπάσουν την μπάλα. Το ποδόσφαιρο που έπαιξε η ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» δεν είναι από εκείνα που κόβουν εισιτήρια. Αντιτουριστικό και συντηρητικό. Σημασία έχει ότι είναι αποτελεσματικό. Ο Ιταλός τεχνικός ποντάρει στην άμυνά του και ψάχνει από εκεί να πάρει τα αποτελέσματα.

Η παραγωγικότητα της Ενωσης δεν έχει ανέβει. Η άμυνά της όμως; Από τότε που έπιασε δουλειά ο Καρέρα, είναι η καλύτερη του πρωταθλήματος. Ο Άρης μπορεί να κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά ο Καρέρα έφυγε από τη Θεσσαλονίκη με τους τρεις βαθμούς. Όσοι από τους οπαδούς της Ένωσης θέλουν γκολ και θέαμα θα χρειαστεί να περιμένουν. Μετά το καλοκαίρι ίσως αλλάξουν τα πράγματα. Είτε γιατί ο Καρέρα θα ασχοληθεί επισταμένως με την επίθεση είτε γιατί ο Ιταλός κόουτς θα συνεχίσει κάπου αλλού την καριέρα του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ