Οταν «σε πνίγει το δίκιο» αλλά πετάς την μπάλα στην εξέδρα…

Οταν «σε πνίγει το δίκιο» αλλά πετάς την μπάλα στην εξέδρα…

Πως φτάσαμε από τις «συκοφαντίες» και τα «γονατογραφήματα» στην προσπάθεια να τρεναριστεί όσο γίνεται η εκδίκαση της πολυϊδιοκτησίας, δηλαδή η επιμέτρηση της ποινής, από την αρμόδια αθλητική Δικαιοσύνη...

Το πως ένας κατηγορούμενος θα επιλέξει να υπερασπιστεί τον εαυτό του είναι δικό του ζήτημα και αναφαίρετο δικαίωμά του. Προφανώς θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο που του δίνει ο νόμος. Στο πλαίσιο αυτό είναι θεμιτό να κάνει και ό,τι μπορεί ώστε να αποφύγει την ετυμηγορία, να αναβάλλει για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γίνεται την ώρα της τελικής κρίσης.

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που το επιχειρεί.  Που εξαντλεί κάθε περιθώριο που υπάρχει ή που θεωρεί ότι υπάρχει προκειμένου να μην επιβληθούν ποινές για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας. Δεν πρόκειται για κάτι καινοφανές ή αναπάντεχο. Μόνο που δεν ξεκίνησε επιλέγοντας αυτή την τακτική.

Οταν το θέμα ήρθε στην επιφάνεια μετά τις αποκαλύψεις του ΟΝΕ Channel, η πρώτη αντίδραση αφορούσε την απειλή για υποβολή μηνύσεων στους «συκοφάντες». Στη συνέχεια πληροφορηθήκαμε ότι στη συνεδρίαση της ΕΕΑ «θα καταπέσουν οι συκοφαντίες».

Μετά την απόφαση της ΕΕΑ υπήρξε για πρώτη φορά η διατύπωση ενστάσεων σχετικά με τη σύνθεσή της. Πριν την εκδίκαση και κατά τη διάρκεια της εκδίκασης οι νομικοί παραστάτες του ΠΑΟΚ δεν έθεσαν το θέμα. Τι πιο λογικό να θέσεις θέμα ακυρότητας της σύνθεσης της Επιτροπής πριν αυτή ασχοληθεί με το θέμα σου.

Οταν το σκεπτικό της απόφασης δόθηκε στους αθλητικούς δικαστές, στους ενδιαφερόμενους και στον εισαγγελέα, πληροφορηθήκαμε με σχετική ανακοίνωση από τον ΠΑΟΚ ότι πρόκειται για «γονατογράφημα» που θα κάνει εύκολη την δουλειά των νομικών της ΠΑΕ.

Αμέσως μετά πληροφορηθήκαμε ότι παρά το γεγονός ότι η δουλειά είναι εύκολη, προσλήφθηκε ο κ. Μπαλτάκος ώστε να γίνει ακόμα ευκολότερη ενώπιον της αθλητικής Δικαιοσύνης.

Και λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης από τον Αθλητικό Δικαστή, ο ΠΑΟΚ προσέφυγε στα πολιτικά Δικαστήρια για να βγάλει άκυρη τη σύνθεση της ΕΕΑ κι έτσι να μην υπάρχει η δυνατότητα να επιβληθούν ποινές.

Εδώ έρχεται η καθυστέρηση για την οποία κάναμε λόγο στην αρχή του κειμένου. Ο ΠΑΟΚ -επί της ουσίας- επιδιώκει να τρενάρει την εκδίκαση της υπόθεσης από την αθλητική Δικαιοσύνη. Με την προσωρινή διαταγή που θα επιδιώξει να πάρει αυτή την εβδομάδα ενδιαφέρεται να σπρώξει την συζήτηση ενώπιον της Αθλητικής Δικαιοσύνης ένα χρόνο αργότερα. Μπορεί και παραπάνω.

Τα περί συκοφαντιών που ειπώθηκαν στην αρχή και γονατογραφήματος που ειπώθηκαν στη συνέχεια ήταν για οπαδική κατανάλωση. Την ώρα της τελικής κρίσης η επιλογή ήταν μία: Να πάει η μπάλα στην εξέδρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ