Το χορτάρι του Γεώργιος Καραϊσκάκης…

Το χορτάρι του Γεώργιος Καραϊσκάκης…

Ο λόγος που ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τις δηλώσεις του... αποθεώνοντας τους ανθρώπους του γηπέδου για τον «ποδοσφαιρικό καμβά» που έχουν δημιουργήσει.

«Πήγα και είδα τον αγωνιστικό μας χώρο. Συγχαρητήρια για το γήπεδό μας και τον αγωνιστικό χώρο που έχουμε και είναι στους κορυφαίους στην Ευρώπη. Όποιος βρεθεί εδώ θα παρακολουθήσει ένα πολύ καλό παιχνίδι».

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να ξεκινήσει με αυτή τη δήλωση την τοποθέτησή του για το μεγάλο παιχνίδι με την Αρσεναλ, στην επίσημη συνέντευξη Τύπου. Μια δήλωση διόλου τυχαία. Μια δήλωση απόλυτης ικανοποίησης, αλλά και… περηφάνιας. Διότι στο μυαλό του Μαρτίνς και κάθε προπονητή που εργάζεται και μοχθεί για το πραγματικό ποδόσφαιρο, είναι ο «καμβάς», ο αγωνιστικός χώρος, να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, για να επιτρέψει την… καλλιτεχνική δημιουργία.

Ο Μαρτίνς ενθουσιάστηκε από τη δουλειά που έχει γίνει από τους ανθρώπους της Καραϊσκάκης ΑΕ στο γήπεδο. Και για αυτό αποφάσισε να κοινοποιήσει την άποψή του. Διότι το ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού, η δυνατότητα να παίζει και να αποδίδει καλά, δεν είναι μόνο δουλειά του προπονητή και των παικτών. Είναι ομαδική δουλειά. Και σε αυτή την ομάδα αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια οι άνθρωποι που φροντίζουν για τον… καμβά. Το χορτάρι.

Πέρα από το αγωνιστικό σκέλος, που είναι εξόχως σημαντικό, ο αγωνιστικός χώρος και ο χώρος των προπονήσεων είναι ζωτικής σημασίας για κάθε ομάδα. Και ο Ολυμπιακός το γνωρίζει από πρώτο χέρι αυτό. Πρόσφατα, ο διευθύνων σύμβουλος της Καραϊσκάκης ΑΕ, κ. Βασίλης Βασιλειάδης, είχε αναφερθεί στη διαρκώς βελτιωτική πορεία του γηπέδου του Ολυμπιακού. Όχι μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με τους χώρους του γηπέδου, αλλά και το χορτάρι. Εκεί όπου έχει γίνει μια τεράστια επένδυση από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Επένδυση που έχει γίνει για δύο λόγους. Ο πρώτος, είναι αυτός που προαναφέραμε. Να έχει η πρώτη ομάδα τον κατάλληλο αγωνιστικό χώρο για να μπορεί να αποδίδει βάσει των πραγματικών δυνατοτήτων των ποδοσφαιριστών που διαθέτει. Και αυτό συμβαίνει. Καθώς το χορτάρι, είναι πάντοτε στην εντέλεια, ασχέτως καιρικών συνθηκών.

Ο δεύτερος λόγος είναι εξίσου ή και περισσότερο σημαντικός. Διότι αφορά στην υγεία των ποδοσφαιριστών. Πριν κάποια χρόνια οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν διαπιστώσει ότι κάποια (συνεχόμενα) μυϊκά προβλήματα ήταν απόρροια των αγωνιστικών χώρων σε Καραϊσκάκη και Ρέντη. Αμέσως ανέλαβαν δράση. Και φτάσαμε στη σημερινό αποτέλεσμα. Με το Γεώργιος Καραϊσκάκης να αποτελεί ένα γήπεδο στο οποίο χαίρεται να αγωνίζεται κάθε ποδοσφαιριστής. Ενας αγωνιστικός χώρος που μπορεί εύκολα να παρομοιαστεί με έναν καμβά. Που από μόνος του αποτελεί έργο τέχνης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ