Παναθηναϊκός: Τεράστιο το χάσμα Δώνη με Αλαφούζο – Οι λόγοι του ξεσπάσματος

Παναθηναϊκός: Τεράστιο το χάσμα Δώνη με Αλαφούζο – Οι λόγοι του ξεσπάσματος

To10.gr αποκαλύπτει γιατί ο Γιώργος Δώνης ξέσπασε και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης. Το χάσμα με Αλαφούζο, οι υπόνοιες για τους χειρισμούς του Ρόκα, οι συμμετοχές που προτάθηκαν σε νεαρούς και δεν τον βρίσκουν σύμφωνο. Δυσαρεστημένος ο Αλαφούζος, ίσως άμεσα εξελίξεις.

«Κεραυνοί» από τον Γιώργο Δώνη. «Κεραυνοί» που μπορεί να τον φέρουν εκτός Παναθηναϊκού. Ακόμα και άμεσα. Κι όταν λέμε άμεσα, εννοούμε πριν από το Σαββατοκύριακο. Πριν από το παιχνίδι στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα. Δηλώσεις «ρουκέτες» που τις κρατούσε περίπου ένα μήνα μέσα του, ελπίζοντας πως θα αλλάξει η κατάσταση, θα αλλάξουν οι χειρισμοί από πλευράς διοίκησης και τεχνικού διευθυντή, κάτι που δε συνέβη. Με αποτέλεσμα ο Δώνης να βλέπει ένα δικό του δημιούργημα να κινδυνεύει – στη δική του λογική – να τιναχτεί στον αέρα.

Ο Δώνης είναι προπονητής που δε δέχεται παρεμβάσεις στο έργο του. Δεν το έκανε ποτέ και σε κανέναν σύλλογο. Δε δέχεται μεταγραφές στις οποίες δεν έχει δώσει τη συγκατάθεσή του, δε δέχεται όρους συμβολαίων για εγγυημένες συμμετοχές στις οποίες εκείνος δεν έχει συμφωνήσει, αφού αυτός είναι που διαχειρίζεται το ρόστερ, άρα και το ποιος θα παίζει και ποιος όχι. Κι εδώ είναι η πρώτη διαφωνία που φέρνει και το… χάσμα μεταξύ προπονητή και διοίκησης.

Στις κουβέντες για την παραμονή του Ανδρέα Αθανασακόπουλου, πριν από 1,5 μήνα και στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού να κρατήσει τον νεαρό ποδοσφαιριστή, ο οποίος δεχόταν… πρέσινγκ κι από άλλες ομάδες, μπήκε όρος για εγγυημένες συμμετοχές του ποδοσφαιριστή με την πρώτη ομάδα. Το πρώτο… φάουλ στα μάτια του Δώνη.

Το ίδιο συνέβη και στη συνάντηση που είχε ο Γιάννης Αλαφούζος το απόγευμα της Τετάρτης με τη μητέρα του Γιώργου Βαγιαννίδη για νέο συμβόλαιο. Η διοίκηση πρότεινε εγγυημένο χρόνο συμμετοχής. Και η απάντηση ήρθε διά στόματος Δώνη σχεδόν 24 ώρες αργότερα.

«Δεν μπορεί μια ομάδα όπως ο ΠΑΟ να εγγυάται συμμετοχές σε νέους. Είναι αδιανόητο. Κάποιος πρέπει να προσπαθεί και να κερδίζει τις συμμετοχές του. Αλλιώς να υπογράφαμε συμβόλαια με εγγυημένες συμμετοχές. Αυτό δεν γίνεται σε καμία μεγάλη ομάδα στον κόσμο. Αιτία του κακού είναι ο τρόπος λειτουργίας. Εγώ διαφωνώ».

Δεύτερο ξεκάθαρο σημείο διαφωνίας. Και μάλιστα μεγάλο. Χάσμα θα λέγαμε. Η διοίκηση προτείνει σε ποδοσφαιριστή και μάλιστα πολύ νεαρό εγγυημένο χρόνο συμμετοχής, αλλά ο προπονητής είναι εκείνος που αποφασίζει για το ποιος θα παίζει και πόσο χρόνο θα παίζει. Και ο Βαγιαννίδης – και κάθε Βαγιαννίδης – αυτή τη στιγμή, όσο ταλέντο και να έχει, δεν μπορεί να μπει και να πάρει τη φανέλα… σπίτι του, σύμφωνα με τον προπονητή αλλά και με την ποδοσφαιρική… λογική.

Το θέμα του Βέλεθ

Το ξέσπασμα του Δώνη δεν αφορά μόνο τα συμβόλαια των νέων παικτών και τους όρους σε αυτά. Αφορά και τους χειρισμούς του τεχνικού διευθυντή της ομάδας, Τσάβι Ρόκα. Με τελευταίο αυτό του Φραν Βέλεθ, του κεντρικού αμυντικού του Άρη ο οποίος βρίσκεται μια ανάσα από το να δώσει τα χέρια με τον Παναθηναϊκό.

Ο Δώνης δεν έθεσε ποτέ θέμα Βέλεθ. Ούτε καν θέμα απόκτησης κεντρικού αμυντικού, ως προτεραιότητα για την ενίσχυση της ομάδας το καλοκαίρι. Άλλωστε υπάρχει βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο, που πηγαίνει εξαιρετικά. Ο Σένκεφελντ και ο Πούγγουρας. Αν ο Βέλεθ έρθει, στα 29 του χρόνια, με την εμπειρία και τις παραστάσεις του, θα έρθει ως βασικός. Και ο Δώνης δεν έψαχνε/ψάχνει βασικό στόπερ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως την ίδια ώρα ο Ρόκα «δουλεύει» μια περίπτωση ποδοσφαιριστή από την Κύπρο και μάλιστα η υπόθεση είναι σε εξαιρετικό σημείο. Έτοιμος και αυτός να έρθει στην Ελλάδα και να υπογράψει εν όψει καλοκαιριού. Δίχως και σ’ αυτή την περίπτωση να είναι ενήμερος ο Γιώργος Δώνης.

Δυσαρεστημένος ο Αλαφούζος με τις δηλώσεις

Το χάσμα αυτή τη στιγμή είναι μεγάλο. Και δύσκολα μπορεί να γεφυρωθεί. Ο Αλαφούζος είναι δυσαρεστημένος από τις δηλώσεις που έκανε ο Δώνης μπροστά στις κάμερες και από τις διαστάσεις που παίρνει το θέμα. Η ιστορία δείχνει πως αν ο Αλαφούζος «στραβώσει» με κάτι, δύσκολα μπορεί το γυαλί να κολλήσει ξανά.

Σύμφωνα με κάποιες «πηγές», δε θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ακόμα και άμεσων εξελίξεων, που θα φέρουν τον προπονητή εκτός ομάδας. Ακόμα – ακόμα και πριν το ματς του Σαββάτου στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα, αν στις σημερινές συζητήσεις μετά το τέλος της προπόνησης δε βρεθεί κοινό σημείο επαφής.

Διότι είναι δεδομένα πως ο Δώνης θα συζητήσει σήμερα με τον Ρόκα. Και ίσως και με τον Αλαφούζο, αν ο τελευταίος δεχτεί να τον δει ή να μιλήσει μαζί του.

«Έλλειψη σεβασμού ίσως και προς το πρόσωπο μου θα έλεγα. Εγώ πάντα μιλάω όπου κι αν είμαι με τον ιδιοκτήτη της ομάδας. Αυτό όμως αφορά τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Θα φανεί. Εγώ ανοίγω το θέμα για να είναι ξεκάθαρη η θέση μου. Πρέπει να προστατέψω τη δουλειά μου αλλά και την ομάδα. Δεν έχω πάρει οριστικές αποφάσεις απλά ήθελα ο κόσμος του ΠΑΟ να γνωρίζει ποια είναι τα δεδομένα», ήταν κάποιες από τις κουβέντες που είπε ο 50χρονος προπονητής στη NOVA.

Γιατί τις βάζουμε κι αυτές στο τραπέζι; Διότι αν ο Αλαφούζος δε δεχτεί να δει τον Δώνη, ο τελευταίος θα θεωρήσει πως αυτή η έλλειψη σεβασμού για την οποία μίλησε θα συνεχίσει να υφίσταται. Και εκεί θα βάλει από μόνος του το τέλος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ