Ο υπερπολύτιμος κύριος Κρίστισιτς

Ο υπερπολύτιμος κύριος Κρίστισιτς

Ο Σέρβος χαφ έχει γίνει σημείο αναφοράς για την ΑΕΚ κάνοντας τη διαφορά για την ομάδα του Καρέρα σε σταθερή βάση.

Ο Νέναντ Κρίστισιτς αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος του αγώνα προχθές και όχι άδικα. Ο Σέρβος μέσος πέτυχε ένα γκολ, ξεκίνησε με πανέμορφη ενέργεια τη φάση που κέρδισε το πέναλτι ο Λιβάγια, έκοψε, μοίρασε και έκανε γενικώς τα πάντα στο γήπεδο. Κάτι που δεν συνέβη για πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα.

Ο έμπειρος άσος είναι σε εξαιρετική κατάσταση και δείχνει, επιτέλους, το πρόσωπο που περίμενε η ΑΕΚ όταν τον αποκτούσε πέρυσι τον Γενάρη από τον Ερυθρό Αστέρα. Σχεδόν ένα χρόνο μετά ο Κρστίτσιτς θυμίζει τον παίκτη που ηγούνταν της ομάδας της Σερβίας και έκανε τη διαφορά στο γήπεδο, με το πληθωρικό παιχνίδι του.

Αυτή η μετάλλαξη του Κρστίτσιτς οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Μάσιμο Καρέρα. Ο Ιταλός τεχνικός έχει δείξει την απαιτούμενη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του έμπειρου χαφ, που έχει αποκτήσει ψυχολογία και είναι πλέον ο «μαέστρος» στον άξονα της ΑΕΚ.

Ο παίκτης που θα κουβαλήσει την μπάλα, θα απλώσει το παιχνίδι, θα αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του, θα εκτελέσει. Χωρίς, παράλληλα, να υστερεί στα ανασταλτικά του καθήκοντα, όπου η συμμετοχή του είναι μεγάλη. Ο Κρστίτσιτς πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτει είναι ένας aggressive μέσος. Ένας παίκτης που δεν διστάζει να βάλει τα πόδια του στη φωτιά και να μπει δυναμικά σε φάσεις.

Το τελευταίο 20ήμερο έχει συμμετοχή σε 4 γκολ της ΑΕΚ αφού μετράει 2 γκολ και 2 ασίστ. Η συμβολή του στο δημιουργικό και επιθετικό παιχνίδι της ομάδας δεν τελειώνει εκεί, αφού το παλεύει και για περισσότερα πράγματα. Είναι χαρακτηριστικό πως πέραν από τα γκολ και τις ασίστ έχει κάνει σουτ προς την αντίπαλη εστία στα 5 από τα 6 τελευταία ματς. Επίσης ο Σέρβος παίρνει 28 πάσες ανά αγώνα, ενώ στο ματς με τον Παναιτωλικό οι συμπαίκτες του τον έψαξαν 37 φορές.

Εδώ και καιρό ο Κρστίτσιτς πηγαίνει με το πόδι στο γκάζι, έχοντας βρει το «κλικ» που απαιτούνταν για να ανεβάσει ταχύτητα και να βγει μπροστά. Μιας και είναι σταθερά εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ, σε αυτό το διάστημα ανάκαμψης των Κιτρινόμαυρων.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ