Ρόουζ: «Να φέρουμε το Κύπελλο στο σπίτι μας»

Ρόουζ: «Να φέρουμε το Κύπελλο στο σπίτι μας»

Η εμπειρία στον Άρη και οι φετινοί στόχοι της ομάδας ήταν στο επίκεντρο της συνέντευξης που παραχώρησε ο Γάλλος αμυντικός σε ιστοσελίδα της πατρίδας του.

Για την επιλογή του να παραμείνει στον Άρη και τη μέχρι τώρα παρουσία του στην ομάδα μίλησε ο Λίντσεϊ Ρόουζ στη γαλλική αθλητική ιστοσελίδα «footmercato.net».

Ο 28χρονος αμυντικός δήλωσε πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία του στους κίτρινους και στάθηκε στην καλή συνεργασία με τον Μίχαελ Ένινγκ, αλλά και στους στόχους της σεζόν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Για την απόφασή του να έρθει στον Άρη: «Έπρεπε να βρω μια νέα ομάδα. Είχα παίξει λίγα παιχνίδια με τη Λοριάν. Η επιλογή του Άρη ήταν η καλύτερη για μένα και έτσι ήρθα εδώ. Είναι ένας θρυλικός σύλλογος στην Ελλάδα, ίσως όχι τόσο γνωστός στην Γαλλία. Όταν ήρθα κατάλαβα τον ενθουσιασμό του κόσμου για το ποδόσφαιρο, όπως συμβαίνει και με τις ομάδες των Βig 5 της Γαλλίας».

Για το ντεμπούτο του στην ομάδα: «Όταν ήρθα την πρώτη μέρα είχε κακό καιρό με απίστευτη καταιγίδα και δεν κάναμε προπόνηση μέχρι τον επόμενο αγώνα, που ήταν Σάββατο (σ.σ. εκτός έδρας με τον Λεβαδειακό). Ο προπονητής μου τότε μου είπε πως το μόνο λάθος που έκανε ήταν που δεν με χρησιμοποίησε, γιατί σκεφτόταν πως δεν ήθελε να το διακινδυνεύσει. Αν και ήξερα ότι ίσως παίξω γιατί υπήρχε έλλειψη στόπερ».

Για την προσαρμογή του: «Ήταν πολύ εύκολη. Έχω έναν συμπαίκτη, τον Νικολά Ντιγκινί, που με βοήθησε πολύ στον εγκλιματισμό. Περνάμε πολύ χρόνο με τον Αμπού Μπα και γενικά μεταξύ μας οι Γάλλοι. Ειδικά με τον Νικολά είμαστε πάντα μαζί, εντός και εκτός γηπέδου. Φυσικά, παραμένουμε ανοιχτοί και κάνουμε πολλά πράγματα και με άλλους, αυτό είναι καλό».

Για το περασμένο καλοκαίρι και την αγορά του από τον Άρη: «Υπήρχε οψιόν αγοράς μου στον δανεισμό. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο Άρης μίλησε με τη Λοριάν, εγώ έμεινα στη Γαλλία. Δεν ήμουν στην προετοιμασία της Λοριάν και έτσι προπονήθηκα μόνος μου. Ήταν δύσκολη στιγμή. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά».

Για τη συνεργασία με την τεχνική ηγεσία: «Πήγε πολύ καλά με τον προηγούμενο προπονητή και το ίδιο και με τον νέο. Είναι ευθύς, με διαφορετικό τρόπο διαχείρισης, που μ’ αρέσει πολύ. Είμαι άνθρωπος που δίνει τα πάντα στο γήπεδο, έτσι δεν άλλαξε κάτι για μένα».

Για τη διαφορά μεταξύ ελληνικού και γαλλικού πρωταθλήματος: «Είμαι τυχερός που είμαι σε μια ομάδα με πολλούς Ισπανούς, γι’ αυτό παίζει πολλή μπάλα και εστιάζει στη δημιουργία, παιχνίδι που μου αρέσει. Ο σύλλογος επίσης έχει πολλούς οπαδούς, έτσι οι εντός έδρας αναμετρήσεις είναι πάντα ξεχωριστές. Αυτές είναι οι αλλαγές σε σύγκριση με τη Γαλλία».

Για τους φετινούς στόχους της ομάδας: «Κάναμε το μεγάλο βήμα για τα πλέι οφ. Ο στόχος στο Κύπελλο είναι σαφώς να το κατακτήσουμε φέτος. Όλοι θέλουν να το κερδίσουμε και, όπως λένε, να το φέρουμε σπίτι μας».

Για το αν νιώθει δικαιωμένος που ήρθε στην Ελλάδα: «Είχα την ευκαιρία να μείνω στη Ligue 1, δέχτηκα ακόμη μια πρόταση. Αλλά προτίμησα να φύγω, να “αναπνεύσω” και να ξεφύγω από την κριτική. Ήθελα να φτιάξω ξανά την υγεία μου, να ανακτήσω αυτοπεποίθηση και επέλεξα την Ελλάδα. Είναι πολύ χαρούμενος που το έκανα».

Για το μέλλον: «Έχω ακόμη δυο χρόνια συμβόλαιο. Είμαι καλά εδώ. Ήδη από τον χειμώνα δέχτηκα κάποιες προτάσεις. Συζητήσαμε και συμφωνήσαμε να παραμείνω. Αλλά το επόμενο καλοκαίρι ίσως να γίνει κάτι διαφορετικό. Ξέρω ότι ο Άρης δεν κρατάει παίκτες για πάντα. Αν μπορεί να πουλήσει, θα το κάνει. Έτσι, θα κάνουμε απολογισμό στο τέλος της σεζόν και ανάλογα με τις προτάσεις που θα έρθουν θα συζητήσουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ