ΑΕΚ : Αριθμοί πρωταθλητισμού από Καρέρα που σπάει τα κοντέρ!

ΑΕΚ : Αριθμοί πρωταθλητισμού από Καρέρα που σπάει τα κοντέρ!

Τρομερό το ποσοστό νίκης του Ιταλού, που ξεπερνάει το 78% που είχε τη χρονιά του τίτλου ο Μανόλο Χιμένεθ!

Ένα μεγάλο ΑΝ. Αυτό τρώει τον κόσμο της ΑΕΚ. Τι θα γινόταν αν ο Μάσιμο Καρέρα είχε έρθει νωρίτερα. Αν η «Ένωση» δεν είχε κάνει το τεράστιο λάθος όπως αποδείχθηκε με την επιλογή του Μιγκέλ Καρντόσο και δεν επέμενε τόσο πολύ στην παραμονή του Νίκου Λυμπερόπουλου και του Νίκου Κωστένογλου.

Απάντηση στο συγκεκριμένο ρητορικό ερώτημα δεν πρόκειται να πάρουμε ποτέ. Η ΑΕΚ την τελευταία διετία πληρώνει τα λάθη της και μάλιστα με τον πιο ακριβό και επώδυνο τρόπο. Ωστόσο όλα πλέον συνηγορούν ότι ο Ιταλός ήρθε για να μείνει και για να αφήσει το αποτύπωμά του στην ομάδα που ετοιμάζεται να μπει στην «Αγιά Σοφιά».

Το προηγούμενο διάστημα είχαμε αναλύσει πόσο δραστική ήταν η επιρροή του 55χρονου προπονητή στον «Δικέφαλο». Πόσα πράγματα άλλαξε με το «καλησπέρα» και πόσα βελτίωσε.

Με τη νίκη επί του ΟΦΗ (ιδιαίτερα τον τρόπο που ήρθε αυτή), ο οποίος είναι μία ομάδα, που η «Ένωση» εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρει μπροστά της και στα play off, η ΑΕΚ επιβεβαίωσε ότι εκτός από άμυνα μπορεί να παίξει πανέξυπνα και επίθεση και να γίνει και απολαυστική. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι πλέον είναι ουσιαστική.

Η εικόνα της ΑΕΚ του πρώτου γύρου με αυτή του β’ είναι η μέρα με τη νύχτα, το έχουμε ξαναγράψει. Η ΑΕΚ του Καρέρα κάνει το δίχως άλλο πορεία πρωταθλητισμού.

Στα πρώτα 13 ματς της φετινής αγωνιστικής περιόδου, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν απολογισμό 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες. Ο δε συντελεστής τερμάτων τους ήταν 23-17. Ο «Δικέφαλος» έκλεισε το πρώτο μισό της σεζόν με 21 βαθμούς από το μάξιμουμ των 39, δηλαδή είχε ποσοστό επιτυχίας 53,8%. Είχε μάλιστα δέκα βαθμούς λιγότερους από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και εκτός έδρας αρνητικό συντελεστή (2 νίκες, 1 ισοπαλία, 3 ήττες και 6-8 τέρματα).

Από τη μέρα που ανέλαβε τις τύχες της ομάδας ο Καρέρα και μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής περιόδου, η ΑΕΚ σε 12 αγώνες έχει 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 (άδικη) ήττα στην Τούμπα, τα τέρματά της είναι 18-4, έκανε το καλύτερο νικηφόρο της σερί και εκτός έδρας είναι στο 4-1-1 με γκολ 6-2! Έχει συγκεντρώσει 29 βαθμούς από τους 36 μάξιμουμ και έχει μόλις τρεις λιγότερους από τον Ολυμπιακό που έχει 32! Έχει περάσει μάλιστα πάνω από τον ΠΑΟΚ (παρά την ήττα της στη Θεσσαλονίκη), ο οποίος έχει 27. Το ποσοστό επιτυχίας της δε αγγίζει το 81%!!!

Η χρονιά του τίτλου

Το 2018 η ΑΕΚ έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τότε στο τέλος του πρώτου γύρου (των 15 αγωνιστικών ωστόσο) είχε 31 βαθμούς, όσους και ο ΠΑΟΚ έναντι 32 του Ολυμπιακού. Το ποσοστό επιτυχίας της άγγιζε το 69%.

Στο δεύτερο γύρο δε, η ΑΕΚ «έσπασε» όλα τα κοντέρ! Μάζεψε 39 βαθμούς, έναντι 36 του ΠΑΟΚ και 28 του Ολυμπιακού και τερμάτισε πρώτη! Το ποσοστό επιτυχίας ήταν σχεδόν 87%. Συνολικά δεν εκείνη τη σεζόν, από τους 90 διαθέσιμους βαθμούς η ΑΕΚ συγκέντρωσε 70, είχε δηλαδή ποσοστό επιτυχίας σχεδόν 78%. Κάτι που αποδεικνύει περίτρανα την επιτυχία της τωρινής ομάδας στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ