ΠΑΟΚ: Το FFP γλιτώνει τον Φερέιρα από την απόλυση

ΠΑΟΚ: Το FFP γλιτώνει τον Φερέιρα από την απόλυση

Μπορεί ο Γιώργος Σαββίδης να ισχυρίζεται δημοσίως πως κανείς δεν αγγίζει τον Αμπέλ Φερέιρα, όμως η αλήθεια είναι διαφορετική. Και ο Πορτογάλος γλιτώνει λόγω του Financial Fair Play.

Δύσκολοι καιροί στον ΠΑΟΚ. Περνάει ίσως τις πιο «ζόρικες» μέρες της τελευταίας τριετίας του. Η ήττα από τον Ολυμπιακό επί της ουσίας έβγαλε όλη την αρνητική ενέργεια που καιρό τώρα υπήρχε εντός και εκτός αποδυτηρίων. Αλλά υπήρχε πάντα αυτό το παιχνίδι που έδινε ελπίδα πως θα γυρίσει η κατάσταση, πως ο ΠΑΟΚ θα το πάρει και θα βρεθεί στην κορυφή και πως όλα τα προβλήματά του θα εξακολουθούν να κρύβονται κάτω απ’ το χαλάκι.

Ο Ολυμπιακός, όμως, ήταν πολύ καλύτερος του αντιπάλου του στην Τούμπα. Όπως ήταν και στο Καραϊσκάκη. Και ο ΠΑΟΚ δεν έκανε τίποτα διαφορετικό και φυσικά τίποτα παραπάνω απ’ όσα είχε δείξει και στα προηγούμενα ντέρμπι. Η μεγαλύτερη… πληγή του φετινού ΠΑΟΚ. Τα ντέρμπι.

Δεν κέρδισε σε κανένα απ’ τα δύο παιχνίδια τον Ολυμπιακό. Δεν κέρδισε σε κανένα από τα δύο παιχνίδια τον Παναθηναϊκό. Δεν κέρδισε σε κανένα από τα δύο παιχνίδια τον Άρη. Πήρε 1/2 με την ΑΕΚ. Σύνολο βαθμών από τα ντέρμπι; Μόλις εφτά. Μία νίκη, τέσσερις ισοπαλίες, τρεις ήττες.

Τα ντέρμπι που πέρσι του έδωσαν τον τίτλο. Τα ντέρμπι που θα βρει μπροστά του στα πλέι οφ. Και βάσει στατιστικής, μάλλον δεν είναι το φαβορί σε αυτά.

Ο Αμπέλ Φερέιρα – όχι άδικα – έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Η ομάδα του παρουσιάζεται κατώτερη των περιστάσεων σε κάθε τομέα. Στο αγωνιστικό, στην ετοιμότητα, στην ψυχολογία. Αν δεχτεί ένα γκολ δεν μπορεί να αντιδράσει. Λυγίζει, όπως έκανε με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, με τον Άρη στο «Βικελίδης», με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, που ούτε… απείλησε με ισοφάριση κι ας είχε ένα ολόκληρο ημίχρονο μπροστά του.

Η παρεμβατικότητα του Πορτογάλου, μηδαμινή. Το αν παίζουν οι παίκτες για εκείνον; Ούτε λόγος. Οι ίδιοι οι παίκτες «πέθαιναν» για τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Πορτογάλος δεν το κατάφερε ποτέ αυτό. Να κάνει τους ποδοσφαιριστές να παίζουν για εκείνον. Γι’ αυτό και το «αύριο» είναι πολύ δύσκολο. Για την ακρίβεια, αν δεν υπήρχε η «απειλή» της UEFA μέσω του Financial Fair Play δε θα υπήρχε και «αύριο» για τον Αμπέλ στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Όσο κι αν ο Γιώργος Σαββίδης τον στηρίζει μέσω των Social Media, όλοι γνωρίζουν πως αυτό που έχει γλιτώσει τον Πορτογάλο από την απόλυση είναι το FFP. Βλέπετε, η αποζημίωση είναι μεγάλη. Και δεν «αντέχει» η ΠΑΕ άλλο έξοδο, δίχως να υπάρχουν έσοδα. Εδώ δεν μπορούσε να κάνει μεταγραφές που κόστιζαν λιγότερο από την απόλυση του Φερέιρα.

Πως μπορεί να γυρίσει το κλίμα ο Πορτογάλος; Αν κατακτήσει το Κύπελλο, που πια γίνεται… αυτοσκοπός για τον οργανισμό του ΠΑΟΚ. Και αν η ομάδα το παλέψει μέχρι τέλους στα πλέι οφ. Όχι απαραίτητα να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά να βγάλει μια αντίδραση, να κερδίσει κάποιο ντέρμπι ή έστω να φανεί ανταγωνιστικός σε αυτά. Διότι έως τώρα από τα ντέρμπι των «Big 5», ο ΠΑΟΚ είναι ο… φτωχός συγγενής της υπόθεσης. Και όλοι το χρεώνουν στον Αμπέλ.

Αν δεν καταφέρει να κάνει όλα όσα περιμένει η διοίκηση απ’ αυτόν στα 13 ή 14 παιχνίδια που απομένουν έως το τέλος πρωταθλήματος και Κυπέλλου, τότε η κλεψύδρα θα αδειάσει εντελώς. Και το καλοκαίρι θα βρεθεί τρόπος. Θα πουλήσει ο ΠΑΟΚ 2-3 παίκτες (ήδη ο ένας είναι με το στυλό στο χέρι), θα παρουσιάσει έσοδα και θα μπορεί να κινηθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ