Κορωνοϊός: Σκέψεις της κυβέρνησης για αναβολή της αγωνιστικής ή για κεκλεισμένων

Κορωνοϊός: Σκέψεις της κυβέρνησης για αναβολή της αγωνιστικής ή για κεκλεισμένων

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται και στη χώρα μας και πλέον επηρεάζει τις αθλητικές δραστηριότητες. Το υπουργείο Υγείας εισηγείται την αναβολή όλων των αγώνων, μέχρι νεωτέρας. Κάτι που αγγίζει πρωτάθλημα, Κύπελλο, αλλά και το ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός για την Ευρωλίγκα. Κεκλεισμένων των θυρών προτείνει το υφυπουργείο Αθλητισμού.

Ο κορωνοϊός έφτασε στην Ελλάδα με τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα – δύο στη Θεσσαλονίκη, ένα στην Αθήνα – ο Βασίλης Κικίλιας αποφάσισε να ακυρωθούν όλα τα καρναβάλια της χώρας και στην κυβέρνηση κάνουν σοβαρές σκέψεις για αναβολή της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος ή για διεξαγωγή της χωρίς φιλάθλους.

Η συζήτηση τις τελευταίες ώρες είναι έντονη πλέον πέφτει σοβαρά στο τραπέζι το ενδεχόμενο να πάμε σε αγώνες που θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών ή ακόμα – ακόμα και σε αναβολή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων. Μια εισήγηση που έρχεται από το υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα από την Επιτροπή του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ως ένα από τα έκτακτα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό που εξαπλώνεται. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας εισηγείται την αναβολή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων μέχρι νεωτέρας, με το υφυπουργείο Αθλητισμού να αντιπροτείνει να διεξαχθούν τα ματς αλλά χωρίς κόσμο.

Οι ΠΑΕ από την πλευρά τους είναι αρνητικές στο ενδεχόμενο αναβολής της αγωνιστικής. Υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος προκειμένου να έχουμε τόσο δραστικά μέτρα, ενώ κάνουν λόγο και για τις ημερομηνίες που είναι πολύ πιεσμένες ώστε να βγει η χρονιά σε πρωτάθλημα (έρχονται πλέι οφ) και Κύπελλο.

Άλλωστε δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως οι πρώτοι αγώνες των ημιτελικών του Κυπέλλου είναι προγραμματισμένοι για την επόμενη εβδομάδα και πιθανή αναβολή των αθλητικών δραστηριοτήτων θα είχε επιρροή και σε αυτά τα παιχνίδια.

Επιπλέον, την ερχόμενη Τρίτη υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την Ευρωλίγκα, που επίσης θα είναι υποψήφιο να διεξαχθεί με κλειστές πόρτες, αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε ένα τέτοιο μέτρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ