Στην Τούμπα ο Καλπαζίδης για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Στην Τούμπα ο Καλπαζίδης για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Ο... παρένθετος ιδιοκτήτης της Ξάνθης και δυνάμει μέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιωάννης Καλπαζίδης, είδε το ντέρμπι στις σουίτες της Τούμπας και... πικράθηκε.

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι πατριάρχης. Κανονικός, όχι σαν αυτούς της εκκλησίας. Είναι ο πάτερ φαμίλιας της οικογένειας Σαββίδη και φροντίζει για όλα τα μέλη της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και προφανώς αυτό δεν είναι μεμπτό. Τουναντίον, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Καθώς ένας σπουδαίος άνδρας, με οικονομική επιφάνεια, που έχει εξασφαλίσει τον βίο του, πρέπει να βοηθάει τους ανθρώπους του, όταν αυτοί το έχουν ανάγκη.

Ο Ιβάν, λοιπόν, έχει βάλει σχεδόν όλο του το σόι σε εταιρείες. Ειδικά με τα ανίψια του έχει ιδιαίτερη σχέση. Τα αγαπάει σαν δικά του παιδιά και τα φροντίζει ως τέτοια. Το παράδειγμα του Ιωάννη Καλπαζίδη, είναι το πιο ενδεικτικό. Από σερβιτόρο στα Γιαννιτσά, τον έκανε στέλεχος στις επιχειρήσεις του. Του «χάρισε» εταιρεία (RFA) με κύκλο εργασιών 50-80 εκατομμυρίων τον χρόνο. Τον μύησε στον κόσμο του τουρισμού και για αυτόν τον λόγο δεν τον εμπόδισε να αγοράσει το ξενοδοχείο «Le Chalet» της Ξάνθης. Τον μύησε στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Τον έκανε δυνάμει μέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αν αυτό δεν είναι αγάπη για την οικογένεια, τότε τι είναι.

Και επαναλαμβάνουμε. Ο Ιβάν δεν είναι απλά πατριάρχης. Είναι σωστός πατριάρχης. Μοιράζει ρόλους και ευθύνες στους συγγενείς του. Και τους δίνει τη δυνατότητα να απλωθούν, να πάρουν αποφάσεις με τα λεφτά του. Τι κάνει ο ίδιος; Τα είχε πει ο δικηγόρος του στην ΕΕΑ. «Δίνει συμβουλές». Δεν είναι ιδιοκτήτης σε καμία εταιρεία. Είναι απλά μέντορας. Όπως ο Κουτσόπουλος και ο Κοντιζάς στο «Masterchef» ένα πράγμα. Μην πάει το μυαλό σας σε περίεργα «μαγειρέματα», τυχαίο το παράδειγμα.

Αλλά να ξέρετε, φίλοι μου, η αγάπη του Ιβάν για τη φαμίλια του, είναι ανάλογη της αγάπης που έχουν τα μέλη της στον ΠΑΟΚ. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να σας το επιβεβαιώσει όποιος είδε τον Γιάννη Καλπαζίδη μετά το τέλος του ντέρμπιθ ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα.

Ο ανιψιός του προέδρου του ΠΑΟΚ είχε την πίκρα ζωγραφισμένη στα μάτια του. Δεν  μπορούσε να πιστέψει το στραπάτσο που είχε υποστεί η ομάδα του θείου και των ξαδερφιών του. Ούτε εάν είχε χάσει η Ξάνθη δεν θα είχε πικραθεί τόσο πολύ. Τόσα εκατομμύρια επένδυση έκανε στην ακριτική ομάδα, κι όμως, ο πόνος για τον ΠΑΟΚ δεν συγκρίνεται.

Πριν την έναρξη του αγώνα, ο Καλπαζίδης ήταν αισιόδοξος. Πολύ αισιόδοξος. Σίγουρος ότι η ομάδα του θείου του, στην οποία ο ίδιος έτυχε να είναι δυνάμει μέτοχος, θα νικήσει τον Ολυμπιακό. Οσο σίγουρος είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα νικήσει την Ξάνθη στο μεταξύ τους… ντέρμπι, την ερχόμενη Κυριακή. Το σφύριγμα της λήξης σκόρπισε τη θλίψη στον αυτοδημιούργητο επιχειρηματία, παρένθετο σερβιτόρο. Σε σημείο να μην μπορεί να βοηθήσει τον ξάδερφο Γκιόργκι να γράψει τον πόνο του στο Instagram.

Τελικά, μετά από πολλές προσπάθειες, μάζεψε τα κομμάτια του και αναθάρρησε στη σκέψη ότι την Κυριακή η ΠΑΟΚάρα θα χαρεί. Κάτι είναι και αυτό. Όχι τίποτε άλλο, αλλά σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστεί να κάνει ακόμη μεγαλύτερη επένδυση στην τουριστική περιοχή των Πηγαδιών Ξάνθης και θα αναγκαστεί να απομακρύνει από τους ξενώνες τους παίκτες της ακριτικής ομάδας. Διότι προφανώς δεν ασκεί έλεγχο στην ΠΑΕ. Απλώς θα… επενδύσει περισσότερο…

ΥΓ. Εχει ένα ενδιαφέρον να δούμε εάν ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας θα βρεθεί και στα Πηγάδια (που του ανήκουν) την Κυριακή. Κυρίως, όμως, έχει ενδιαφέρον να δούμε σε ποιο ξενοδοχείο θα μείνει. Στο… δικό του ή σε αυτό της ομάδας του θείου του;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ