ΑΕΚ : Ο «φτιαγμένος» Αραούχο και τα… τρικ του Καρέρα

ΑΕΚ : Ο «φτιαγμένος» Αραούχο και τα… τρικ του Καρέρα

Το τεράστιο κίνητρο που έχει ο Αργεντινός φορ για τα ματς που ακολουθούν και τι περιμένει από εκείνον ο προπονητής του

Η παρουσία του Σέρχιο Αραούχο στο ρόστερ της ΑΕΚ ενισχύει κατά πολύ την αισιοδοξία στις τάξεις των οπαδών της για το υπόλοιπο της σεζόν και την κατάληξή της. Ο Αργεντινός άσος γύρισε στην Ένωση για να την οδηγήσει ξανά στις επιτυχίες και συνάμα να βρει και εκείνος τον καλό, χαμένο εαυτό του.

Η Ένωση εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που προέκυψε με την Λας Πάλμας και έκανε δικό της τον Αργεντινό στράικερ, που ήρθε για να την ανεβάσει επίπεδο, προσδίδοντας στη γραμμή κρούσης ποιότητα και επιπλέον βάθος.

Ο 28χρονος άσος προερχόταν από μια περίοδο που δεν είχε σταθερή αγωνιστική παρουσία, έχοντας περάσει στις αρχές της σεζόν έναν τραυματισμό που τον κράτησε εκτός δράσης για καιρό.

Ήταν εμφανές από τις πρώτες του παρουσίες στην ΑΕΚ πως έχει ανάγκη από ρυθμό και παιχνίδια, προκειμένου να βρει τα πατήματά του. Κάτι που σιγά-σιγά συμβαίνει. Ο Αραούχο σκόραρε το γκολ νίκης της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού, με μια ενέργεια σήμα κατατεθέν του.

Η Ένωση επέστρεψε στις νίκες στα ντέρμπι και ο Αραούχο απέκτησε την αυτοπεποίθηση που του έλειπε. Ο Αργεντινός φορ βρίσκεται σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση, έχει εγκλιματιστεί απόλυτα στην ομάδα και στις απαιτήσεις του Μάσιμο Καρέρα και είναι έτοιμος για να βγει μπροστά.

Ο Ιταλός τεχνικός ποντάρει πολλά στον Αραούχο για το τελευταίο και πλέον κρίσιμο κομμάτι της σεζόν. Ο Καρέρα σκοπεύει να μετατρέψει τον Αργεντινό στράικερ στο μεγάλο επιθετικό «όπλο» της ΑΕΚ, στην προσπάθεια της ομάδας να φτάσει στην κατάκτηση του κυπέλλου αλλα και σε μια υπέρβαση στα πλέι οφ. Δηλαδή, να τερματίσει πάνω από την 3η θέση της βαθμολογίας, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Ο Αραούχο από την άλλη έχει τεράστιο κίνητρο να αποδείξει πράγματα. Να δείξει πως έχει αφήσει πίσω το κακό αγωνιστικό διάστημα της Λας Πάλμας και είναι πάλι… εδώ. Προκειμένου να πείσει έτσι και την ΑΕΚ να κάνει το καλοκαίρι τη χρήση της οψιόν για την αγορά του από την Λας Πάλμας.

Θυμίζουμε πως για να συμβεί αυτό απαιτείται να καταβληθεί από τον Δικέφαλο ένα ποσό κοντά στα τρία εκατομμύρια ευρώ. Χρήματα που εφόσον δοθούν, θα μετατρέψουν τον Αραούχο στην πιο ακριβή μεταγραφή της ΑΕΚ, στη σύγχρονη εποχή της.

Ηγέτης σε κάθε πλάνο

Απέναντι στον Παναιτωλικό για το κύπελλο, ο Μάσιμο Καρέρα είχε κάνει πράξη τη σκέψη που… ηδόνιζε καιρό τώρα το μυαλό του κόσμου της ΑΕΚ: Και Αραούχο και Ολιβέιρα και Λιβάγια στην ίδια ενδεκάδα. Τα τρία επιθετικά «όπλα» της Ένωσης μαζί, σε ένα φουλ δημιουργικό και ποιοτικό σχήμα.

Τότε ο Αραούχο μετατοπίστηκε στα δεξιά. Προκειμένου να βρεθεί στην κορυφή ο Ολιβέιρα και ο Λιβάια να τραβηχτεί στα αριστερά. Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη θέση δεν έδειξε να ταιριάζει στον «Τσίνο». Ο Αραούχο υπηρέτησε το πλάνο του προπονητή του, έδωσε βοήθειες στον Μπακάκη, έτρεξε, κάλυψε χώρους, πήρε πρωτοβουλίες στην επίθεση.

Φάνηκε ωστόσο να δυσκολεύεται με το σενάριο να μην «βλέπει» την εστία τόσο συχνά, όσο έχει συνηθίσει. Ο Καρέρα έχει βγάλει τα δικά του συμπεράσματα από το εν λόγω «πείραμα», που δεν αποκλείεται στο μέλλον να επαναληφθεί. Δεν είναι όμως η μοναδική σκέψη που υπάρχει στο μυαλό του Ιταλού τεχνικού για την αξιοποίηση του Αραούχο, σε σχηματισμούς που περιλαμβάνουν τόσο τον Ολιβέιρα, όσο και τον Λιβάια.

Ο Καρέρα εκτιμά πως ο Αργεντινός άσος μπορεί να αγωνιστεί και μαζί με τον Ολιβέιρα, παίζοντας λίγο πιο πίσω, σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο. Αυτό μπορεί να γίνει είτε σε μια διάταξη 3-5-2 με τους δύο άσους στην επίθεση, είτε και σε ένα σχήμα 4-2-3-1. Όπου ο Αραούχο θα κινείται στον άξονα.

Σε κάθε περίπτωση ο Αραούχο λογίζεται ως μια ηγετική μονάδα από τον Καρέρα, που πιστεύει πως ο «Τσίνο» μπορεί να κάνει τη διαφορά για την ΑΕΚ, ακόμα και όταν κληθεί να υπηρετήσει έναν άλλο ρόλο. Κάτι που αναμφίβολα λύνει τα χέρια του προπονητή της ομάδας, με τις επιλογές και τις λύσεις για τη γραμμή κρούσης να είναι πλέον πάρα πολλές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ