Το story του Ζίγκα Λάτσι

Το story του Ζίγκα Λάτσι

Ο νεαρός Σλοβένος αμυντικός ξεκινά βασικός στη Νέα Σμύρνη και to10.gr ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας του: ο άνθρωπος που τον έβαλε στα ραντάρ της ΑΕΚ, η πίστη των Καρέρα-Ίβιτς για τις δυνατότητές του και το πρότζεκτ που οι Κιτρινόμαυροι βάζουν σε εφαρμογή.

Ο Ζίγκα Λάτσι θα πάρει το βάπτισμα του πυρός απέναντι στον Πανιώνιο, μιας και αναμένεται να καταγράψει την πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα της ΑΕΚ. Και μάλιστα ως βασικός. Ο νεαρός Σλοβένος αμυντικός που αποκτήθηκε τον Γενάρη από την Ένωση είναι έτοιμος να μπει στα βαθιά και να… κολυμπήσει.

Ο 17χρονος αριστεροπόδαρος αμυντικός θα κάνει το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τον Μάσιμο Καρέρα να του εμπιστεύεται μια θέση στο κέντρο της άμυνας. Πρόκειται για μια απόφαση που δεν έρχεται… αναγκαστικά.

Σίγουρα οι απουσίες που υπάρχουν στα μετόπισθεν κάνουν τις επιλογές του Ιταλού τεχνικού περιορισμένες. Όμως αυτή η εξέλιξη είναι πιθανό να ερχόταν ακόμα κι αν ήταν διαθέσιμος και κάποιος από τους αμυντικούς που απουσιάζουν.

Ο Καρέρα πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του Λάτσι. Ο προπονητής του Δικεφάλου έχει δουλέψει με τον 17χρονο άσο στις προπονήσεις και έχει μείνει εντυπωσιασμένος από την σοβαρότητα και την ωριμότητα που δείχνει. Στοιχεία που δεν συνάδουν με το νεαρό της ηλικίας του.

Αντίστοιχη άποψη έχει και ο Ίλια Ίβιτς. Ο άνθρωπος που προχώρησε την συγκεκριμένη μεταγραφή τον Γενάρη, έχοντας από την αρχή την πίστη πως ο Λάτσι μπορεί να μπει κατευθείαν στο rotation της πρώτης ομάδας. Η ΑΕΚ έψαχνε τον Γενάρη έναν ακόμα στόπερ, που θα συμπλήρωνε με τους υπάρχοντες τις θέσεις των μετόπισθεν.

Ως τέτοια προσθήκη έγινε ο Λάτσι και τώρα, είναι έτοιμος να μπει στην αγωνιστική εξίσωση. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις πληροφορίες του 10.gr ο Σλοβένος στόπερ μπήκε στα ραντάρ της ΑΕΚ μέσω του σκάουτινγκ του Δημήτρη Μπαρμπαλιά. Ο έμπειρος σκάουτερ «τσέκαρε» πρώτος τον Λάτσι και τον έβαλε στην ατζέντα της Ένωσης.

Η ΑΕΚ βάζει με την περίπτωση Λάτσι σε εφαρμογή ένα πρότζεκτ που «δουλεύει» ο Ίλια Ίβιτς από τις πρώτες μέρες παρουσίας του στην ομάδα. Ένα πλάνο που έχει συζητήσει και με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και περιλαμβάνει τέτοιου τύπου μεταγραφές. Παίκτες δηλαδή σε νεαρή ηλικία, με ταλέντο, που θα αποκτήσουν υπεραξία μέσω της ΑΕΚ.

Το αναφέρω αυτό διότι είναι πιθανό να υπάρξουν και το καλοκαίρι τέτοιου τύπου κινήσεις. Ενώ και τον Γενάρη υπήρξαν αντίστοιχες περιπτώσεις για τις οποίες ψάχτηκε η ΑΕΚ και για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν προχώρησαν. Επί της ουσίας με τον Λάτσι τίθεται σε εφαρμογή ένα πρότζεκτ που η ΑΕΚ θέλει να «τρέξει», κοιτάζοντας προς το μέλλον. Κάτι που εφόσον της βγει, μπορεί να αποδώσει καρπούς όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και οικονομικά για την ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ