Ο Μάντι Καμαρά έγινε παίκτης 30.000.000 ευρώ (vid)

Ο Μάντι Καμαρά έγινε παίκτης 30.000.000 ευρώ (vid)

Η απόδοση του Καμαρά στα παιχνίδια με την Άρσεναλ προκάλεσε αίσθηση στο Νησί και εκτόξευσε την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Έγινε 23 ετών στη διάρκεια του αγώνα Άρσεναλ – Ολυμπιακός, που ξεκίνησε στις 27 και ολοκληρώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου. Και φρόντισε να στον εαυτό του και στην ομάδα του ένα σπουδαίο δώρο. Ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας. Αποτελώντας το σημείο αναφοράς του Ολυμπιακού στην επική πρόκριση στους 16 του Europa League. Ο Μάντι Καμαρά, από το βράδυ της Πέμπτης, πέρασε στην επόμενη πίστα.

Οι Άγγλοι γνωρίζουν εδώ και καιρό τον Καμαρά. Τον παρακολουθούν σχεδόν όλοι οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ εδώ και έναν χρόνο. Τον παρακολουθούν στενά, καθώς με το καλημέρα απέδειξε ότι έχει σπάνιο ταλέντο, συνδυασμένο με τρομερά φυσικά προσόντα, ταχύτητα, έκρηξη, ποδοσφαιρική δίψα, αλλά και μια σπάνια ικανότητα… χαμαιλέοντα. Ένας παίκτης που κάνει τα πάντα μέσα δύο γήπεδο, ξεκινώντας με την ταμπέλα του box to box.

Ο Μάντι Καμαρά έκανε τη δήλωσή του στο Λονδίνο. Ήταν ο σημαντικότερος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού στο πλάνο πρόκρισης του Μαρτίνς. Ο παίκτης από τον οποίο ξεκινούσε η πίεση. Αυτός που είχε την ευθύνη της αποσυμφόρησης της άμυνας. Αυτός που έπρεπε να ξεκινήσει επιθέσεις ή να επιτεθεί ο ίδιος. Αυτός που κάλυπτε την αδυναμία του Βαλμπουενά να είναι φρέσκος. Ο 11ος και 12ος παίκτης μαζί, σε ένα παιχνίδι – δήλωση του τι μπορεί να κάνει αυτός ο μέχρι πέρυσι άγνωστος μέσος, που ανακάλυψε ο Μοντέστο στη Β Γαλλίας.

Στο 36ο φετινό παιχνίδι του με τη φανελα του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις, ο Καμαρά έκανε αυτό ακριβώς που περίμενε ο προπονητής του. Στην εντέλεια. «Αναγκάζοντας» τον Μαρτίνς να τον αγκαλιάσει και να τον συγχαρεί ξεχωριστά και επί προσωπικού μετά το τέλος του αγώνα. Αναγκάζοντας τους ενδιαφερόμενους να πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους, εάν θέλουν να βάλουν χέρι στην περιουσία του Ολυμπιακού.

Από το καλοκαίρι η τιμή του Καμαρά ήταν καρφωμένη στα 20.000.000 €. Πλέον, μετά τα φετινά πεπραγμένα του σε Champions League και Europa League, η τιμή άλλαξε και το «2» έγινε «3».

Με συνοπτικές διαδικασίες. Και απολύτως λογικά. Διότι το ευρωπαϊκό ποδοσφαιρο πάσχει από παίκτες σαν τον Καμαρά. Παίκτες που τα κάνουν όλα και συμφέρουν. Παίκτες που κάνουν αυτά που δεν περιμένεις. Αυτά που, φυσιολογικά, δεν μπορεί να τα κάνει ένας παίκτης…

Το βίντεο που έφτιαξαν οι Άγγλοι για την παρουσία του στο Emirates μπορεί να μην δείχνει τη συνολική εικόνα της ανεπανάληπτης απόδοσης του Καμαρά. Αλλά είναι ένας μικρός ύμνος στον ρόλο που έπαιξε, ώστε ο Ολυμπιακός να μπορέσει να αντέξει και να φύγει θριαμβευτής από την έδρα της Άρσεναλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ