Ολυμπιακός: Τώρα παίζει και ο… κόσμος, πλάι στον Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Τώρα παίζει και ο… κόσμος, πλάι στον Μαρτίνς

Κάθε λεπτό άνεσης που θα κερδίζουν πέρα τούδε στο χορτάρι οι Πειραιώτες θα έχει τη σημασία του. Για να βγει η διαδρομή ως το φινάλε. Όπως πρέπει.

Εύκολη διαπίστωση. Και απολύτως λογική. Ήδη 43 επίσημα ματς ο Ολυμπιακός. Μίνιμουμ ακόμη 15. Με τους Πειραιώτες να δίνουν απόψε το 16 παιχνίδι τους από τις 5 Γενάρη. Μια κατάσταση εξουθενωτική, που όμοια της δεν προκύπτει σε άλλη ελληνική ομάδα –μιας και ουδείς άλλος από τον Αύγουστο έχει στο καλεντάρι του αγώνες για τα κύπελλα Ευρώπης-.

Και ενώ όλοι περιμένουν λογικά τον τρόπο με τον οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς θα διαχειριστεί τα δεδομένα, καθώς η ιστορία συνεχίζεται με τρεις αναμετρήσεις την εβδομάδα και το ρόστερ του πιέζεται από την κούραση, τις απουσίες κλπ; Τώρα ήρθε η ώρα να παίξει μπάλα και ο κόσμος δίπλα στον Πορτογάλο. Όχι ότι φυσικά έχουν παράπονο στο μεγάλο λιμάνι. Μονίμως το πιο γεμάτο γήπεδο της Ελλάδας είναι το Καραϊσκάκη, ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Θέλει όμως πλέον σε κάθε παρτίδα την συμμετοχή του 12ου. Ακόμη και σε ματς όπως το αποψινό με τον Παναιτωλικό. Θέλει η «έδρα» να παίξει τον ρόλο της. Να δώσει ώθηση. Κάθε λεπτό άνεσης που θα κερδίζουν πέρα τούδε στο χορτάρι οι Πειραιώτες θα έχει τη σημασία του. Κάθε παρτίδα που θα τελειώνει προ της ώρας της. Που θα προσφέρει στον προπονητή το δικαίωμα να παίζει μια ώρα αρχύτερα το χαρτί του «πάγκου» δίνοντας έξτρα ανάσες σε παίκτες βασικούς.

Ο Ολυμπιακός υπηρετεί αυτό το σχέδιο με συνέπεια από το καλοκαίρι. Από τον Αύγουστο είναι σε τροχιά συνεχόμενων αγώνων. Έχει αποδείξει ότι μπορεί και το διαχειρίζεται με ισορροπία και κυρίως δίχως μεγάλες αναταράξεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως λίγη σημασία έχει πια το τι έγινε. Σημασία έχει τι ακολουθεί. Και ο ανήφορος δίχως είναι ανάσα κορυφώνεται στο επόμενο διάστημα. Την Τετάρτη και όλας περιμένει η Τούμπα, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι προσεχώς υπάρχει και η κλήρωση για τα πλει-οφ. Εκεί θα μάθουμε το πλήρες πρόγραμμα. Τον αληθινό συντελεστή δυσκολίας.

Ξέρουμε ότι οι Πειραιώτες μέσα στα πλει-οφ θα έχουν ενδιάμεσες στάσεις: Τα δύο ματς με την Γουλβς, ο επαναληπτικός με τον ΠΑΟΚ. Δεν ξέρουμε όμως ακόμη τι προηγείται και τι ακολουθεί, ώστε να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ