Aυτή είναι η μεγάλη μαγκιά του Ολυμπιακού

Aυτή είναι η μεγάλη μαγκιά του Ολυμπιακού

Οι ερυθρόλευκοι είναι πανάξια στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, συνεχίζουν στην Ευρώπη έχοντας θριαμβεύσει επί της Άρσεναλ και διεκδικούν και το Κύπελλο.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο την κανονική διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, καθώς μετά την επικράτηση επί του Παναιτωλικού και την γκέλα του ΠΑΟΚ είναι εφτά βαθμούς μπροστά από τον δικέφαλο του Βορρά.

Οι ερυθρόλευκοι θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ έχοντας ένα σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά είναι προφανές πως ο Πέδρο Μαρτίνς ξέρει καλά πως δεν έχει κριθεί η μάχη του πρωταθλήματος.

Τούτο άλλωστε φάνηκε και από τις δηλώσεις που έκανε ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναιτωλικό.

Κι εδώ θα πρέπει να σταθεί κάποιος στον τρόπο με τον οποίο έχει διαχειριστεί ο 50χρονος τεχνικός το πολύ δύσκολο πρόγραμμα που είχαν οι ερυθρόλευκοι τον Φεβρουάριο.

Ο Ολυμπιακός έδωσε πολλά δύσκολα παιχνίδια αλλά κατέφερε να πετύχει όλους τους στόχους του που είχε θέσει, με αποκορύφωμα φυσικά την πρόκριση επί της Άρσεναλ στο Γιουρόπα Λιγκ.

Έχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον να σταθεί κάποιος και στις δηλώσεις που έκανε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, ο Άμπελ Φερέιρα, ο οποίος αναγνώρισε την ανωτερότητα των πειραιωτών.

Το είπε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ο Πορτογάλος τεχνικός του δικέφαλου μετά την ισοπαλία της ομάδας του στην Ξάνθη. «Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος» ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του προπονητή του ΠΑΟΚ.

Κι αυτή είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση του Ολυμπιακού και της δουλειάς που έχουν κάνει οι ερυθρόλευκοι, για να απολαμβάνουν την διαφορά των εφτά βαθμών από τον ΠΑΟΚ στην «μάχη» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Και δεν είναι μόνο η διαφορά των εφτά πόντων που οδήγησε τον νεαρό τεχνικό του ΠΑΟΚ να παραδεχθεί τη ανωτερότητα των ερυθρόλευκων.

Είναι πάνω απ’ όλα η γενικότερη εικόνα που βγάζουν οι δύο ομάδες από το ξεκίνημα της σεζόν και δεν χωρά αμφιβολία πως ο Ολυμπιακός είναι κυρίαρχος.

Οι ερυθρόλευκοι είναι πανάξια στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, συνεχίζουν στην Ευρώπη έχοντας θριαμβεύσει επί της Άρσεναλ και διεκδικούν και το Κύπελλο.

Όλοι λοιπόν αναγνωρίζουν την ανωτερότητα του Ολυμπιακού και σε αρκετές περιπτώσεις προπονητές άλλων ομάδων της Σούπερ Λίγκας είχαν μιλήσει με κολακευτικά λόγια για την απόδοση των πειραιωτών.

Είναι όμως πολύ μεγάλη υπόθεση να το λέει ο προπονητής του ΠΑΟΚ, της ομάδας που είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Ολυμπιακού στην διεκδίκηση του φετινού τίτλου.

Κι αυτή η παραδοχή από πλευράς του Φερέιρα είναι ένα μεγάλο «παράσημο» για τον προπονητή του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς και της δουλειάς που έχει κάνει ο τελευταίος στην ομάδα του Πειραιά.

Αυτή είναι μια μεγάλη μαγκιά του φετινού Ολυμπιακού, καθώς όλοι «βγάζουν το καπέλο» στους ερυθρόλευκους και όσα έχουν πετύχει σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ακόμα και ο προπονητής του ΠΑΟΚ που παραδέχθηκε το αυτονόητο. Ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος. Αυτή είναι η αλήθεια και η ανωτερότητα της ομάδας του λιμανιού δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Ούτε καν από τον Άμπελ Φερέιρα που ξέρει πολύ καλά ότι οι ερυθρόλευκοι αποδεικνύουν ότι είναι πανέτοιμοι για κάθε μάχη και μάλιστα σε τρεις διοργανώσεις.

Βεβαίως θα πρέπει εδώ να επισημανθεί ότι δεν έχει κριθεί τίποτε και ο Μαρτίνς πρέπει να έχει σε εγρήγορση τους παίκτες του.

Το πρόγραμμα των πλέι οφ περιλαμβάνει δέκα δύσκολα παιχνίδια και για να πάρει τον τίτλο ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή σε όλα τα ματς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ