Το ποδοσφαιρικό έγκλημα του Αμπέλ που τιμωρεί τον ΠΑΟΚ

Το ποδοσφαιρικό έγκλημα του Αμπέλ που τιμωρεί τον ΠΑΟΚ

Ξέμεινε από κεντρικούς αμυντικούς ο ΠΑΟΚ, μετά τους τραυματισμούς των Κρέσπο και Βαρέλα, αλλά και την τιμωρία του Ινγκασον. Μόνο οι «παροπλισμένοι» από τον Αμπέλ Φερέιρα, Μιχάι και Μιχαηλίδης, έχουν απομείνει ως «καθαρόαιμοι» σέντερ μπακ – Οι… αλχημείες με τα πλάγια μπακ και οι σκέψεις για οπισθοχώρηση χαφ.

Καταστροφικό, με όλη τη σημασία της λέξεως, ήταν για τον ΠΑΟΚ το χθεσινό παιχνίδι με την Ξάνθη στα Πηγάδια. Αφενός γιατί οι Ασπρόμαυροι δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη (1-1) και πλέον είναι στο -7 από τον Ολυμπιακό, αφετέρου γιατί έχασαν τον Βαρέλα με τραυματισμό και παράλληλα είδαν τον Ινγκασον να συμπληρώνει κάρτες.

Ο Βαρέλα την Τρίτη (3/3) θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, προκειμένου να φανεί το μέγεθος του τραυματισμού του, αλλά και το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί να μείνει στα πιτς, ενώ ο Ίνγκασον συμπλήρωσε κάρτες και θα χάσει το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ.

Εκτός από τους δύο προαναφερθέντες, εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται εκτός αγωνιστικής δράσης ο Χοσέ Κρέσπο, ο οποίος θα χάσει και το υπόλοιπο κομμάτι της σεζόν. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο ΠΑΟΚ έχει ξεμείνει από σέντερ μπακ! Οι μόνοι καθαρόαιμοι κεντρικοί αμυντικοί για την πρεμιέρα των πλέι οφ είναι οι Ενέα Μιχάι και Γιάννης Μιχαηλίδης. Δύο παίκτες, οι οποίοι φέτος έχουν αγωνιστεί μόλις από μία φορά και αυτή ήταν σε αγώνα Κυπέλλου.

Ο Ενέα Μιχάι αποκτήθηκε από τον Δικέφαλο το περασμένο καλοκαίρι από τον Παναιτωλικό ως μια πολύ καλή επιλογή για back up, αλλά φέτος χρησιμοποιήθηκε μόλις για 18 λεπτά. Στο παιχνίδι του Κυπέλλου με τον ΟΦΗ στην Κρήτη (0-3). Αυτό είναι και το μοναδικό ματς, που αγωνίστηκε με την ασπρόμαυρη φανέλα, με τον Φερέιρα να τον έχει παροπλίσει.

Πέρσι, ο Ενέα Μιχάι ήταν βασικός και αναντικατάστατος στον Παναιτωλικό, με πολλούς να γράφουν ακόμα και για μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα του εξωτερικού. Επαιξε σε 19 ματς και με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα. Τελικά, κατέληξε στον ΠΑΟΚ, αλλά και στα… αζήτητα. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Σούπερ Λίγκας ήταν μονίμως μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Περισσότερο στην εξέδρα. Παροπλισμένος.

Το ίδιο έργο, αλλά με διαφορετικό πρωταγωνιστή, παίζεται και στην περίπτωση του Γιάννη Μιχαηλίδη. Ο 20χρονος σέντερ μπακ από την Κ19 του συλλόγου, έχει παίξει μόνο σε 1 ματς με την ανδρική ομάδα. Μάλιστα και αυτός, όπως και ο Ενέα Μιχάι, έπαιξε για λίγα λεπτά. Ηταν στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ, όπου είχε αγωνιστεί για 16 λεπτά.

Οι δύο καθαρόαιμοι σέντερ μπακ που έχουν απομείνει στη φαρέτρα του Αμπέλ Φερέιρα έχουν αγωνιστεί αμφότεροι μόνο σε ένα παιχνίδι και για περίπου 15 λεπτά. Ο Πορτογάλος δεν τους… έβλεπε καθόλου μέχρι στιγμής και πλέον καλείται να τους ρίξει στη μάχη, αφού οι τρεις βασικοί σέντερ μπακ του ΠΑΟΚ, Κρέσπο, Βαρέλα και Ινγκασον είναι νοκ-άουτ.

Ποδοσφαιρικό έγκλημα και… τιμωρία για τον Ιβηρα, που καλείται να κάνει αλχημείες για να θωρακίσει την άμυνά του. Ποιες είναι αυτές; Να μετατρέψει τους πλάγιους μπακ σε σέντερ μπακ. Όπως έκανε στο ματς με την Ξάνθη, όπου αντικατέστησε τον τραυματία Βαρέλα με τον Μάτος. Άλλη λύση είναι να φέρει τον Βιεϊρίνια στο κέντρο της άμυνας, αλλά το ύψος του Πορτογάλου δεν τον βοηθάει και ο Αμπέλ Φερέιρα θα χάσει πολλά στον… αέρα.

Μια άλλη λύση είναι ο Ροντρίγκο, ο οποίος ήρθε το καλοκαίρι ως «το καλύτερο δεξί μπακ» της Πορτογαλίας και μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί μόλις σε 7 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Έναν ακόμα ποδοσφαιριστή, τον οποίο Φερέιρα παρόπλισε και τον έβγαλε σε… αχρηστία. Η ύστατη λύση, εάν δεν μεταφερθεί κάποιος από τα μπακ, είναι η μετακίνηση ενός μέσου.

Με πιο πιθανό τον Μαουρίτσιο, αφού και ο Ντάγκλας Αουγκούστο συμπλήρωσε κάρτες στο ματς με την Ξάνθη και θα χρειαστεί να χάσει τα δύο πρώτα παιχνίδια των πλέι οφ. Ο Εσίτι δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για να οπισθοχωρήσει στο κέντρο της άμυνας, αφού όποτε χρησιμοποιήθηκε δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ.

Ο Φερέιρα τα έκανε… μαντάρα και πλέον καλείται να «κοιμηθεί όπως έστρωσε», όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός. Παρόπλισε παίκτες, δεν τους έδωσε χρόνο συμμετοχής και με τους τραυματισμούς – τιμωρίες που έχει καλείται να μπει στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, έχοντας την άμυνά του «γυμνή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ