Superleague: Η μεγάλη Πέμπτη του ελληνικού ποδοσφαίρου

Superleague: Η μεγάλη Πέμπτη του ελληνικού ποδοσφαίρου

Το ΔΣ της Superleague θα συνεδριάσει την Πέμπτη για να επικυρώσει τη βαθμολογία και να οργανώσει το πρόγραμμα των Play Off και των Play Out, όμως στην πραγματικότητα όλα είναι στον αέρα...

Η Μεγάλη Πέμπτη των Παθών αργεί ακόμα, όμως η Μεγάλη Πέμπτη του ελληνικού ποδοσφαίρου έρχεται άμεσα… Υπό άλλες συνθήκες, η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Superleague θα είχε τυπική διαδικασία, με θεματολογία την επικύρωση της βαθμολογίας της Superleague και την κλήρωση για τα Play Off Play και τα Out στις 7-8/3.

Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες που θέτουν σε αμφιβολία την έναρξη των μίνι-πρωταθλημάτων το προσεχές Σαββατοκύριακο… Ο Συνεταιρισμός ανακοίνωσε ότι το ΔΣ θα συνεδριάσει την Πέμπτη (5/3) στις 14:00, με δύο θέματα:

«Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

  1. Επικύρωση βαθμολογίας Πρωταθλήματος 2019 – 20 (κανονική περίοδος), κλήρωση αγώνων κατάταξης, ορισμός αγώνων.
  2. Διάφορα».

Η Superleague δεν διάλεξε τυχαία τη συγκεκριμένη μέρα. Η επιλογή ήταν σκόπιμη, αφού η διοργανώτρια αρχή αναμένει πριν την έναρξη της συνεδρίασης, την έκδοση της ετυμηγορίας της Μονομελούς Πειθαρχικής Επιτροπής της Superleague, για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Το παράπτωμα των δύο ομάδων επισύρει τον υποβιβασμό και εφόσον τιμωρηθούν με την προβλεπόμενη ποινή, τότε η συμμετοχή τους στα Play Off και στα Play Out θα αλλοιώσει τον ανταγωνισμό. Βέβαια, όλα τελούν υπό αίρεση. Όποια απόφαση και να πάρει το δικαιοδοτικό όργανο, θα είναι εφέσιμη για την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και θεωρείται βέβαιο ότι αυτό θα συμβεί.

Προφανώς, είναι προβληματικό να αρχίσουν οι διοργανώσεις, όταν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη ενδέχεται να συμμετέχουν παρατύπως…Συνεπώς, δεν αποκλείεται να τεθεί αίτημα από κάποια ΠΑΕ, η οποία θα ζητήσει την αναβολή των Play Off και των Play Out, έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση…

Σε κάθε περίπτωση, όποια απόφαση και να λάβει το ΔΣ της Superleague την Πέμπτη, θα έχει «ανοιχτά σημεία». Αν επικυρώσει τη βαθμολογία και αρχίσουν άμεσα τα Play Off και τα Play Out, ενδέχεται στην πορεία ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη να αποβληθούν, αλλά να έχουν προλάβει να επηρεάσουν τη βαθμολογία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έτσι και αλλιώς, η λειτουργία της Superleague δεν παραπέμπει σε σοβαρό ποδοσφαιρικό οργανισμό. Μία εβδομάδα πριν από την έναρξη της διαδικασίας που θα κρίνει τον τίτλο του πρωταθλητή ή τις ομάδες που θα υποβιβαστούν, οι συμμετέχοντες δεν μπορούν να κάνουν τον προγραμματισμό τους. Δεν ξέρουν με ποιον θα παίξουν, πότε, που… Αδυνατούν να προσαρμόσουν το προπονητικό πρόγραμμα τους, να κλείσουν τις μετακινήσεις τους και να εκδώσουν εισιτήρια. Όλα είναι στον αέρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ