Κώστας Τσιμίκας: Αίμα από το αίμα του…

Κώστας Τσιμίκας: Αίμα από το αίμα του…

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν ξεκάθαρος στα 16.000.000 € της Νάπολι για τον Τσιμίκα: «Δεν πωλείται». Το αποτέλεσμα αυτής της επιλογής, αποτυπώνεται στο χορτάρι.

28 Ιανουαρίου. Ο Ολυμπιακός λαμβάνει την τελική επίσημη προσφορά της Νάπολι για τον Κώστα Τσιμίκα. Το ποσό που πέφτει στο τραπέζι φτάνει τα 16.000.000 €. Ένα ποσό εξωπραγματικό. Τεράστιο. Ένα ποσό, ωστόσο, που δεν προκάλεσε καμία μα καμία συγκίνηση στους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Με αποτέλεσμα μία από τις ακριβότερες μεταγραφικές κινήσεις Ελλήνων ποδοσφαιριστών στην ιστορία, να μπει στον πάγο. Τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας.

Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να δώσει τον Τσιμίκα. Και δεν τον έδωσε. Εάν ζητούσε παραπάνω, θα τα έπαιρνε. Θα βρισκόταν η «χρυσή τομή». Αλλά το ζητούμενο για τους Ερυθρόλευκους δεν ήταν να πάρουν περισσότερα για τον βασικό τους αριστερό μπακ. Το ζητούμενο ήταν και είναι να τον έχουν στο ρόστερ τους. Να μην τον αφαιρέσουν από το σπουδαίο σύνολο που έχει δημιουργήσει ο σύλλογος και στο οποίο ο «Τσίμι» είναι παίκτης-κλειδί.

Μετά τις εμφανίσεις του (και) στα παιχνίδια με την Αρσεναλ και τον ΠΑΟΚ, το ενδιαφέρον για τον διεθνή αριστερό μπακ του Ολυμπιακού. Δεν είναι υπερβολή να σημειώσουμε πως ο Τσιμίκας αποτελεί τον πλέον περιζήτητο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού μαζί με τον Καμαρά. Και οι δύο λόγω θέσης, ηλικίας, αλλά και προσόντων. Διότι οι επιδόσεις τους, ειδικά στα δύσκολα, στα μεγάλα και απαιτητικά παιχνίδια, είναι αξιοσημείωτες.

Η διαφορά του Τσιμίκα με όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είναι ότι αποτελεί «αίμα από το αίμα του Ολυμπιακού». Ένα παιδί που αποτυπώνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο αυτό που θέλει κάθε οπαδός από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του: Ψυχή, πάθος, δίψα για τη νίκη, αποφασιστικότητα, αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια, σεβασμός. Συνδυασμένα όλα με ποιότητα, ταλέντο και εξαιρετική απόδοση. Αλλά και με απόλυτη κατανόηση του τι εστί Ολυμπιακός.

Ειδικά αυτό το τελευταίο είναι ένα στοιχείο που σπανίζει. Ένα στοιχείο που ο Ολυμπιακός το έχει ανάγκη. Εχει ανάγκη που ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν πού βρίσκονται και τι πρέπει να κάνουν, για να προσφέρουν.

Πέρα από αυτά, ο Τσιμίκας αποτελεί έναν από τους πιο ραγδαία και εντυπωσιακά βελτιωμένους ποδοσφαιριστές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από πέρυσι, όταν είδε τον Λεονάρντο Κούτρη να τον προσπερνάει στην εσωτερική επετηρίδα, άλλαξε τον τρόπο δουλειάς, στόχευσε στη βελτίωση των αδυναμιών του, έγινε ένας από τους καλύτερους «αμυντικούς» αριστερούς μπακ στην Ευρώπη, αλλά χωρίς να κρύβει το ταλέντο του και τη μεγάλη επίδρασή στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας του.

Η αλλαγή στην απόδοση του Τσιμίκα εξηγείται με αριθμούς. Από τον Ιούνιο, όταν ξεκίνησε η προετοιμασία του Ολυμπιακού, έως σήμερα, έχει χάσει «κακά» κιλά, έχει πάρει 5 κιλά μυϊκή μάζα, έχει βελτιώσει όλες τις ατομικές επιδόσεις και τις μετρήσεις του και αποτελεί έναν από τους πλέον αθλητικούς ποδοσφαιριστές που διαθέτει ο σύλλογος. Με τον δείκτη φυσικής κατάστασης να βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ!

Όπως προκύπτει από τους γνώστες της αγοράς, εάν ο Ολυμπιακός θελήσει να πουλήσει το καλοκαίρι, ο Τσιμίκας θα εξελιχθεί στην ακριβότερη πώληση στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα, σημειώνεται πως ακόμη κι αν οι Πειραιώτες αποκλειστούν από τη Γουλβς, η έως τώρα παρουσία του Ελληνα μπακ, έχει καταστήσει την περίπτωσή του στις top επιλογές των κορυφαίων ομάδων της Γηραιάς Ηπείρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ