Ο Ολυμπιακός «τρέχει» το μεγαλύτερο αήττητο σερί στην Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός «τρέχει» το μεγαλύτερο αήττητο σερί στην Ευρώπη

Μετά την ήττα της Λίβερπουλ από τη Γουότφορντ, ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που «τρέχει» το μεγαλύτερο αήττητο σερί σε όλη την Ευρώπη με 36 ματς χωρίς ήττα.

Ο Ολυμπιακός νίκησε και τον Παναιτωλικό με 2-0 και συνεχίζει αήττητος στο φετινό πρωτάθλημα, συνεχίζοντας από την περασμένη σεζόν το σερί του.

Οι ερυθρόλευκοι είναι πλέον η ομάδα που «τρέχει» το καλύτερο αήττητο σερί, ανάμεσα στους συλλόγους που προχωράνε τη χρονιά χωρίς ήττα στην Ευρώπη, αφού συμπλήρωσε 36 αγώνες αήττητος. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε και την ήττα της Λίβερπουλ από τη Γουότφορντ με 3-0 το περασμένο Σάββατο και την «έριξε» από την κορυφή της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Η τελευταία φορά που ηττήθηκε στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, ήταν στις 10 Φεβρουαρίου του 2019 από τον ΠΑΟΚ (3-1) στην Τούμπα για την 20η αγωνιστική. Πίσω από τον Ολυμπιακό είναι η ισραηλινή Μακάμπι Τελ Αβίβ με 29 παιχνίδια (τελευταία ήττα στις 5/5/19/, 2-3 από την Μπνέι), ακολουθεί η βουλγαρική Λουντογκόρετς με 28 (τελευταία ήττα στις 26/4/19, 2-1 από την Τσέρνο Μόρε) και η Γιουρόπα από το Γιβραλτάρ με 18 (τελευταία ήττα στις 11/5/19, 2-0 από την Λίνκολν).

Επίσης ο Ολυμπιακός βρίσκεται ανάμεσα στις τέσσερις αήττητες ομάδες της Ευρώπης, ενώ έχει και την τέταρτη καλύτερη άμυνα ανάμεσα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Μετά την ήττα της Λίβερπουλ από την Γουότφορντ δεν υπάρχει αήττητη ομάδα ανάμεσα στα 10 πρώτα πρωταθλήματα στην κατάταξη της UEFA. Ακόμα, σταμάτησε και τo αήττητο της Σαχτάρ Ντόνετσκ από την Ουκρανία (17-2-1), αφού έχασε (1-0) χθες από την Βόρσκλα Πόλταβα.

Ο Ολυμπιακός συνολικά έχει συμπληρώσει 36 αγώνες χωρίς ήττα (30-6-0). Πέρα από τον Ολυμπιακό, οι ομάδες που συνεχίζουν τη φετινή σεζόν αήττητες είναι η Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) που έχει 15 νίκες και 7 ισοπαλίες, όπως και η Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) με 19 νίκες και 7 ισοπαλίες. Επίσης αήττητη είναι η Γιουρόπα (16-1-0), στο πρωτάθλημα του Γιβραλτάρ, όπου συμμετέχουν 12 ομάδες.

Ακόμα ένα ρεκόρ που έχει σημειώσει ο Ολυμπιακός είναι ότι μετά από 26 αγώνες πρωταθλήματος έχει δεχτεί μόλις 9 τέρματα, 6 από αυτά στο Καραϊσκάκη και 3 εκτός έδρας. Την καλύτερη αμυντική λειτουργία στη «γηραιά ήπειρο», ανάμεσα σε ομάδες που έχουν παίξει τουλάχιστον 15 αγώνες, έχουν η Σλάβια Πράγας από την Τσεχία (7 γκολ σε 23 ματς), η Μακάμπι Τελ Αβίβ από το Ισραήλ (7 σε 26 ματς) και η Καραμπάγκ από το Αζερμπαϊτζάν (7 σε 19 αναμετρήσεις).

Πίσω τους, μαζί με τον Ολυμπιακό βρίσκεται η Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) με 9 γκολ σε 22 ματς και η Γιουρόπα (Γιβραλτάρ/9 σε 17 αγώνες). Από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, την καλύτερη άμυνα παρουσιάζει η Ρεάλ Μαδρίτης με 15 γκολ παθητικό σε 25 αγώνες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ