Τα προβλήματα της Λίγκας δείχνουν καθυστέρηση των πλέι οφ

Τα προβλήματα της Λίγκας δείχνουν καθυστέρηση των πλέι οφ

Οι εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις ΠΑΟΚ-Ξάνθης, ο λιγοστός χρόνος για να έρθουν ξένοι διαιτητές και τα διαδικαστικά θέματα των ομάδων, που δύσκολα να ξεπεραστούν μέσα σε λίγες ώρες.

Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, αλλά ουδείς γνωρίζει πότε θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, που θα κρίνουν ποιος θα πάρει τον τίτλο, τις ομάδες που θα βγουν στην Ευρώπη, ποια θα υποβιβαστεί και ποια θα παίξει μπαράζ.

Και αυτό διότι η διοργανώτρια Αρχή μπορεί να έχει προγραμματίσει Διοικητικό Συμβούλιο για την ερχόμενη Πέμπτη (5/3), όπου υποτίθεται θα επικυρωθεί η βαθμολογία και θα γίνει η σχετική κλήρωση για το πρόγραμμα των δύο μίνι πρωταθλημάτων, αλλά ουσιαστικά όλα είναι στον αέρα.

Αρχικά, υπάρχουν ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, με τις δυο ομάδες να είναι μπλεγμένες στο σκάνδαλο της πολυϊδιοκτησίας και να είναι αντιμέτωπες ακόμα και με τον υποβιβασμό, ενώ η ακριτική ΠΑΕ έχει θέματα και με το μετοχολόγιό της. Οι άνθρωποι της Λίγκας δεν διάλεξαν τυχαία την Πέμπτη για να ορίσουν το Δ.Σ, καθώς εκείνη την ημέρα αναμένεται να βγει η ετυμηγορίας της Πειθαρχικής Επιτροπής της Superleague για το σκάνδαλο της πολυϊδιοκτησίας.

Όποια απόφαση και να πάρει το δικαιοδοτικό όργανο, θα είναι εφέσιμη και θα πάει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Οι αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή της Σούπερ Λίγκας δεν είναι τελεσίδικες και άρα θα πρέπει να εκδικαστούν και σε δεύτερο βαθμό οι υποθέσεις. Παράλληλα, εκτός από τις σχετικές δικαστικές υποθέσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, υπάρχουν και πρακτικά θέματα.

Αν γίνει η κλήρωση το απόγευμα της Πέμπτης, πότε θα προλάβουν οι ομάδες να κλείσουν εισιτήρια για να ταξιδέψουν και πότε θα προλάβουν να λύσουν διαδικαστικά θέματα, όπως να εκδώσουν εισιτήρια; Ουσιαστικά μεσολαβεί μόνο μία εργάσιμη ημέρα. Πότε θα προλάβουν να έρθουν ξένοι διαιτητές για τα ματς των πλέι οφ; Τη δεδομένη στιγμή, παρά τον προγραμματισμό της Λίγκας για έναρξη των πλέι οφ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να ξεκινήσουν άμεσα οι αγώνες.

Τόσο για τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, που ουσιαστικά μπλοκάρουν την επικύρωση της βαθμολογίας, όσο και για διαδικαστικά θέματα, που είναι δύσκολο να ξεπεραστούν μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Άρα μαθηματικά πάμε για αναβολή της έναρξης των πλέι οφ.

Οσον αφορά στα πλέι άουτ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Λίγκας θα ξεκινήσουν μια εβδομάδα αργότερα και ως εκ τούτου δεν επηρεάζονται. Τουλάχιστον τη δεδομένη στιγμή. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι για μια ακόμα φορά ο συνεταιρισμός εκτίθεται ανεπανόρθωτα με την λειτουργία του να θυμίζει… παιδική χαρά. Σε καμία σοβαρή ποδοσφαιρική χώρα δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα.

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη των πλέι οφ, υπάρχουν πολύ σοβαρές δικαστικές υποθέσεις σε εξέλιξη και κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι με τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη. Οι ομάδες περιμένουν τελευταία στιγμή να μάθουν ποιο θα είναι το πρόγραμμα των πλέι οφ. Πού θα παίξουν και με ποιον. Πού θα ταξιδέψουν. Δεν μπορούν να κλείσουν τις μετακινήσεις τους και να εκδώσουν εισιτήρια.

Ένα μεγάλο… μπάχαλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ