«Μαγειρεύουν» πραξικόπημα με Ελληνες διαιτητές στα play off

«Μαγειρεύουν» πραξικόπημα με Ελληνες διαιτητές στα play off

Παρότι FIFA, UEFA, ΕΠΟ, ΚΕΔ και Super League έχουν συμφωνήσει για ξένους διαιτητές στα play off, «εργαλεία» του συστήματος προαναγγέλλουν ότι ο Περέιρα θα βάλει Ελληνες, «γιατί οι βαθμολογικές διαφορές  είναι μεγάλες»!

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο της τελευταίας 4ετίας, τίποτε δεν είναι δεδομένο. Τίποτε δεν μπορεί να σου προκαλέσει έκπληξη. Είναι όλα τόσο ακραία και τοξικά, που πρέπει να τα περιμένεις όλα. Ακόμη και την αλλαγή συμφωνηθέντων. Ακόμη και την… προαναγγελία προθέσεων, μέσα από πρόθυμους και ταγούς του συστήματος, που προσπαθούν να προετοιμάσουν το έδαφος για το «μαγειρείο» που προσπαθούν να κάνουν οι «γνωστές άγνωστες» δυνάμεις του ποδοσφαίρου μας. Με τη διαιτησία, να είναι πάντα σε πρώτο πλάνο. Και τον Βίτορ Μέλο Περέιρα να εμφανίζεται έτοιμος να παραβεί ακόμη και τις εντολές των ανωτέρων του, σε ό,τι έχει να κάνει με την παρουσία ξένων διαιτητών στα παιχνίδια των play off.

Όπως είναι γνωστό από την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ολυμπιακός κατέθεσε επίσημο αίτημα στη Super League, ώστε να ζητήσει η Λίγκα από την ΚΕΔ να διεξαχθούν όλοι οι αγώνες των play off με ξένους διαιτητές. Οι ομάδες τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ της πρότασης των Πειραιωτών στο Δ.Σ. και ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσσάνδρου, έστειλε επιστολή στον Περέιρα και στην ΚΕΔ στις 27 Φεβρουαρίου, ζητώντας όλοι οι αγώνες των play off να διεξάγονται αποκλειστικά με ξένους ρέφερι, τόσο στο γήπεδο όσο και στο VAR.

Βεβαίως, το αίτημα του Ολυμπιακού δεν ήταν μια αυθαίρετη πράξη. Τουναντίον, ήταν μια ειλημμένη απόφαση, η οποία μάλιστα είχε ανακοινωθεί με κάθε επισημότητα στην περίφημη συνάντηση των BIG 4 στο «Μεγάλη Βρετανία». Ενώ ίδιες συζητήσεις και συμφωνία υπήρξε και στις επαφές που είχαν τα στελέχη της UEFA και της FIFA με τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και τον υπουργό Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτη.

Κι όμως, παρά ταύτα, παρά τις αποφάσεις, εμμέσως το σύστημα της ΕΠΟ και του ΠΑΟΚ, προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι τα Play off που έρχονται, θα είναι… προτιμότερο να γίνουν με Ελληνες διαιτητές. Μάλιστα, ήδη «εργαλείο» του συστήματος, κατέγραψε την άποψη ότι οι διαφορές μεταξύ των ομάδων στην πρώτη 6άδα είναι πολύ μεγάλες και δεν είναι απαραίτητο να έρθουν ξένοι διαιτητές. Για την ακρίβεια, ανέφερε ότι και οι Ελληνες είναι ικανή να κάνουν τη δουλειά. Ποια «δουλειά», δεν μας είπε…

Αν ο Περέιρα δεν μπορεί να υλοποιήσει μια απόφαση που σύσσωμο το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο έλαβε για την διεξαγωγή των play off, τότε πρέπει να πάει σπίτι του χωρίς δεύτερη κουβέντα. Για την ακρίβεια, έπρεπε να έχει ήδη πάει, καθώς η αποτυχία του στην ελληνική διαιτησία είναι εκκωφαντική. Και οι σκιές που δημιούργησε η περίοδος της προεδρίας του, εκθέτει και τις FIFA, UEFA.

Βεβαίως, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο Περέιρα έχει λειτουργήσει τόσο απροκάλυπτα όλο αυτό το διάστημα, υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων.  Εκτός κι αν εντολές δεν παίρνει από τη FIFA και τη UEFA, αλλά από …. αλλού. Κάτι που δεν θα προξενούσε έκπληξη σε κανέναν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ