Βαλμπουενά: Κορυφαίος πασέρ του πλανήτη μέσα στο 2020, πάνω και από τον Μέσι! (pics)

Βαλμπουενά: Κορυφαίος πασέρ του πλανήτη μέσα στο 2020, πάνω και από τον Μέσι! (pics)

Σε 10 ματς πρωταθλήματος μέσα στο 2020 ο Ματιέ Βαλμπουενά μετράει 8 ασίστ και με αυτόν τον τρόπο είναι ο κορυφαίος πασέρ στον κόσμο, τη χρονιά που διανύουμε.

Ό,τι και να πει κανείς γι’ αυτόν τον παίκτη είναι λίγο!

Ο Ματιέ Βαλμπουενά έχει ξετρελάνει όλους τους οπαδούς του Ολυμπιακού με τις επιδόσεις του φέτος, καθώς αυτά που κάνει, και δη σε ηλικία 35 ετών, είναι… εξωπραγματικά!

Δεν επιδέχεται αμφισβήτησης πως ο Βαλμπουενά είναι ο πιο κομβικός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και φυσικά ένας από τους βασικότερους λόγους που η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είναι πρώτη με +7 στη Super League, είναι στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και φυσικά συμμετέχει στη φάση των «16» του Europa League.

Τα νούμερα του Γάλλου… μαέστρου προκαλούν «ίλιγγο»! Ο Βαλμπουενά με τη φανέλα του Ολυμπιακού μετράει συνολικά (σε όλες τις διοργανώσεις) 31 συμμετοχές, με 8 γκολ και 21 ασίστ! Το στατιστικό που κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση όμως είναι το εξής:

Ο Βαλμπουενά, μέσα στο 2020 έχει 10 συμμετοχές και 8 ασίστ στο πρωτάθλημα της Super League. Κανένας άλλος παίκτης στον πλανήτη δεν έχει τέτοια επίδοση! Κανείς άλλος ποδοσφαιριστής, δηλαδή, δεν έχει τόσες τελικές πάσες μέσα στο 2020, στο πρωτάθλημα που αγωνίζεται.

Δεύτερος στη σχετική λίστα είναι ο Άνχελ Ντι Μαρία με 7 ασίστ στη Ligue 1 και ακολουθούν στην 3η θέση ο Λιονέλ Μέσι με 6 (La Liga) και ο Πάουλο Ντιμπάλα με τον ίδιο αριθμό τελικών πασών (Serie A). Πολύ πιο χαμηλά κατατάσσονται ο Τζέιντον Σάντσο με 5 ασίστ (Bundesliga) και Ντε Μπρόινε της Μάντσεστερ Σίτι, όντας στην 25η θέση με 4 ασίστ (Premier League).

Δείτε τη σχετική λίστα από το transfermarkt:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ