Όταν ο 20χρονος Ελευθερόπουλος έκανε ντεμπούτο στο Καυτανζόγλειο (vid)

Όταν ο 20χρονος Ελευθερόπουλος έκανε ντεμπούτο στο Καυτανζόγλειο (vid)

Ο Ολυμπιακός όπως όλα δείχνουν θα παραταχθεί στο αποψινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ με τον 17χρονο Κωνσταντίνο Τζολάκη κάτω από τα γκολπόστ – Η περίπτωσή του θυμίζει την αντίστοιχη του Ελευθερόπουλου, που είχε κάνει ντεμπούτο 20 ετών σε ματς με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο.

«Το θράσος είναι χρήσιμο σ’ αυτούς που ξέρουν να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες», είχε πει ο Γάλλος συγγραφέας Μαρσέλ Προυστ. Αυτό ακριβώς χρειάζεται απόψε ο Κωνσταντίνος Τζολάκης, ο οποίος θα κληθεί να υπερασπιστεί την  εστία του Ολυμπιακού στο μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο.

Ο τραυματισμός του Ζοσέ Σα μετά το εγκληματικό μαρκάρισμα του Αντονι Μουνιέ στο πρόσφατο ματς με τον Παναιτωλικό, αλλά και η θλάση την οποία υπέστη ο Αλέν, πριν το παιχνίδι με την Αρσεναλ στο Εμιρέιτς, αφήνει τον Ολυμπιακό με τρεις… αμούστακους τερματοφύλακες. Χαρακτηριστική είναι η αποστολή με την οποία ταξίδευσε στην Θεσσαλονίκη η ομάδα του Πειραιά, με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει πάρει μαζί του στη συμπρωτεύουσα τους νεαρούς Τζολάκη, Καραργύρη και Παπαδούδη.

Ο πρώτος μάλιστα όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει βασικός και θα κάνει το ντεμπούτο του σε ηλικία 17 ετών, 3 μηνών και 26 ημερών. Η περίπτωση του Κωνσταντίνου Τζολάκη θυμίζει πάρα πολύ την αντίστοιχη του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, ο οποίος είχε αγωνιστεί για πρώτη φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού στις 29 Σεπτεμβρίου 1996 στο παιχνίδι με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη.

Ο «Ελέ» είχε κάνει ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα σε ηλικία 20 ετών, 1 μηνός και 23 ημερών. Ο Αλέκος Ράντος, που αγωνιζόταν ως βασικός, είχε τραυματιστεί και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έδωσε τα γάντια του βασικού στον 20άχρονο τότε Δημήτρη. Ο Ελευθερόπουλο το καλοκαίρι του 1996 είχε κερδίσει μια θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού, ως τρίτος τερματοφύλακας πίσω από τους Ράντο και Στρακόσια. Ο Μπάγεβιτς στις 29/9/1996 τον εμπιστεύτηκε και του έδωσε την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του.

Ο νεαρός Δημήτρης άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και ξεκίνησε να γράφει τη δική του ιστορία στον Ολυμπιακό. Ο Ελευθερόπουλος ήταν εξαιρετικός σε εκείνο το παιχνίδι και βοήθησε την ομάδα του Πειραιά να πάρει τη νίκη με 1-0. Το γκολ το είχε πετύχει ο Ιβιτς. Ο Πειραιώτης τερματοφύλακας, που όπως και ο Τζολάκης είχε μάθει τα βασικά του ποδοσφαίρου στην Ακαδημία του Ολυμπιακού, αγωνίστηκε για τρεις ακόμα αγώνες, με τον Ράντο να επιστρέφει στη συνέχεια στη βασική 11άδα.

Ο 20χρονος «Ελέ» μέσα από τα ματς που αγωνίστηκε έδειξε τα σπουδαία χαρακτηριστικά που είχε, τα οποία τον βοήθησαν στη συνέχεια να κατακτήσει επτά πρωταθλήματα με τους Ερυθρόλευκους και ένα Κύπελλο, ενώ ήταν μέλος της σπουδαίας ομάδας που έφτασε μέχρι τους «8» του Champions League.

Δείτε το βίντεο με το ντεμπούτο του:

Και τις καλύτερες στιγμές του «Ελέ» με τη φανέλα του Ολυμπιακού:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ