Και με τη βούλα… πολυϊδιοκτησιακός πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ

Και με τη βούλα… πολυϊδιοκτησιακός πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ποδοσφαίρου αγγίζει φυσικά και το περσινό πρωτάθλημα. Οι αθλητικοί Δικαστές απλά επιβεβαίωσαν ότι ο πολυϊδιοκτησιακός ΠΑΟΚ πήρε έναν «μαϊμουδένιο» τίτλο, που θα έπρεπε να του αφαιρεθεί..

Εδώ πλέον δεν υπάρχει οσμή σκανδάλου. Εδώ δεν υπάρχει «άκουσα, μου είπαν, δεν κατάλαβα, δε θυμάμαι». Εδώ δεν υπάρχει «ναι μεν, αλλά». Υπάρχει καραμπινάτο σκάνδαλο. Σκάνδαλο πολυϊδιοκτησίας. Δύο ομάδες βρίσκονται κάτω από την ίδια διοικητική στέγη.

Μετά την ΕΕΑ, ήρθε η «σφραγίδα» από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που λέει πως ο Ιβάν Σαββίδης ελέγχει και την ΠΑΕ Ξάνθη. Πως είναι το μεγάλο αφεντικό. Πως ΠΑΟΚ και Ξάνθη έχουν την ίδια διοίκηση, άρα μπορούν να επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό μια σειρά πραγμάτων που αλλοιώνουν το πρωτάθλημα και τον ανταγωνισμό. Από τις ψηφοφορίες στη Λίγκα μέχρι τα ίδια τα αποτελέσματα.

Μια υπόθεση που έχει αναγκάσει όλο τον φίλαθλο κόσμο να… αηδιάσει με πρακτικές που δεν έχουμε ξανά δει στο ποδόσφαιρο. Κι έχει αναγκάσει τον κόσμο του ΠΑΟΚ να αισθάνεται ντροπή για όλα όσα κάνει η διοίκησή του και να ζητάει άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. Μια υπόθεση που πήρε πλέον τον δρόμο της, που τιμωρεί τις δύο ομάδες με αφαίρεση βαθμών, μια τιμωρία που είναι… λάιτ, αφού θα έπρεπε να έχουν υποβιβαστεί.

Η ανακοίνωση της ποινής από την Superleague βαφτίζει πλέον και με τη βούλα τον ΠΑΟΚ ως «πολυϊδιοκτησιακό πρωταθλητή». Και επιβεβαιώνει πως και το περσινό πρωτάθλημα ήταν «μαϊμουδένιο».

Από τη στιγμή που μια τακτική δικαστής αποφάσισε ότι υπάρχει καραμπινάτη υπόθεση πολυϊδιοκτησίας, θα έπρεπε να ελεγχθεί και το περσινό πρωτάθλημα. Αλλά είχαν φροντίσει από νωρίς οι «δούλοι» της «εξυγίανσης» να αφαιρέσουν τα νομικά «εργαλεία» προκειμένου να μην μπορεί κάποια ομάδα να διεκδικήσει… αναδρομικά το δίκιο της.

Έτσι δεν μπορεί – νομικά – να στερήσει κανείς το περσινό πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ, όμως πλέον η κοινή γνώμη ξέρει πως και αυτό ήταν «μαϊμουδένιο». Ένα πρωτάθλημα… πολϋδιοκτησίας.

Ένα πρωτάθλημα που ο ΠΑΟΚ το πήρε με πέντε βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό, έχοντας κερδίσει δύο φορές την Ξάνθη, δηλαδή μια δική του ομάδα. Μια ομάδα με την οποία βρίσκεται κάτω από την ίδια διοικητική στέγη και μπορούν να συνεννοούνται για τα πάντα.

Η ιστορία έγραψε και δεν ξεγράφει: ΠΑΟΚ… πολυϊδιοκτησιακός πρωταθλητής 2019. Αυτή η ρετσινιά θα κυνηγάει για πάντα τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης, με απόλυτο υπεύθυνο τον Ιβάν Σαββίδη και τις πρακτικές του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ