ΑΕΚ: Το πιο παραγωγικό της ματς και η τεράστια ευκαιρία που χάθηκε

ΑΕΚ: Το πιο παραγωγικό της ματς και η τεράστια ευκαιρία που χάθηκε

Η εμφάνιση της ΑΕΚ που άξιζε πολλά περισσότερα από μια οριακή νίκη, ο Αραούχο που πρέπει να γίνει… Ολιβέιρα και το «μήνυμα» προς όλους, ενόψει πλέι οφ αλλά και επαναληπτικού.

Το ματς του ΟΑΚΑ έχει πολλά απόνερα και είναι δεδομένο πως τα όσα έγιναν στο ημίχρονο θα απασχολήσουν και τις επόμενες μέρες. Πρόκειται όμως για γεγονότα (διότι δεδομένα υπήρξε ένταση και επεισόδιο) που δεν τα είδαμε. Ως εκ τούτου θα σταθώ σε αυτά που είδαμε. Και η αλήθεια είναι πως είχαν ενδιαφέρον.

Η ΑΕΚ έκανε πιθανότατα το καλύτερο φετινό της 45λεπτο. Απέναντι σε έναν αντίπαλο με ποιοτικούς παίκτες και γενικά ένα οργανωμένο σύνολο. Η Ένωση έβγαλε φάσεις, είχε ρυθμό, έβρισκε λύσεις τόσο από τον άξονα όσο και από τα πλάγια και γενικώς λειτουργούσε σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή.

Οι μεγάλες ευκαιρίες της ΑΕΚ να βάλει από χθες γερές βάσεις πρόκρισης σε έναν ακόμα τελικό τα τελευταία χρόνια χάθηκαν εκεί. Δεν το έκανε αυτό η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα και το αν θα της κοστίσει και πόσο, θα το μάθουμε στη ρεβάνς της Θεσσαλονίκης.

Αυτό το 2-1 της ΑΕΚ επί του Άρη μπορεί να δίνει στην Ένωση ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό κυπέλλου, όμως φάνηκε να μην ικανοποιεί απόλυτα τον Δικέφαλο. Και αυτό διότι η εικόνα της ΑΕΚ ήταν τέτοια, που το τελικό σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο. Ίσως και αρκετά μεγαλύτερο.

Σε επίπεδο προσώπων ξεχώρισαν σίγουρα τα δύο κεντρικά χαφ (Σιμάνσκι-Κρστίτσιτς), ο Βράνιες, όπως φυσικά και ο Μάνταλος. Ενώ κατά τη γνώμη μου πολύ καλό ματς έκανε και ο Βέρντε, με την αντικατάστασή του να αποδυναμώνει, όπως αποδείχθηκε, την ΑΕΚ.

Ο Ιταλός εξτρέμ έδινε στην Ένωση πλάτος στο γήπεδο και συνάμα «μπέρδευε» αρκετά την άμυνα του Άρη. Σίγουρα είχε πολύ καλύτερη εικόνα από τον Σέρχιο Αραούχο, που με εξαίρεση το ματς με τον Παναθηναϊκό, δείχνει να ψάχνει ακόμα τα πατήματά του. Για τους επιθετικούς η επαφή με τα δίχτυα είναι το… παν και ο Αργεντινός πρέπει να την ξαναβρεί και μάλιστα άμεσα. Τον έχει μεγάλη ανάγκη η ΑΕΚ, ειδικά αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι για τον τραυματισμό του Ολιβέιρα.

ΥΓ. Η ΑΕΚ είδε έναν Πορτογάλο διαιτητή να έρχεται στο ΟΑΚΑ με πρόθεση να τη στήσει στον τοίχο και να δυναμιτίσει το παιχνίδι. Σε τέτοιο ματς, τέτοιου τύπου προκλητικές διαιτησίες απαγορεύονται. Ενόψει πλέι οφ αλλά και της ρεβάνς, η Ένωση οφείλει να προστατευτεί και να καταστήσει σαφές, πως δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται κατά αυτόν τον τρόπο. Ήδη το σχετικό μήνυμα εστάλη πάντως στον καθ ύλην αρμόδιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ