Παναθηναϊκός: Πωλείται ο Μακέντα

Παναθηναϊκός: Πωλείται ο Μακέντα

Οι... μνηστήρες έχουν αρχίσει ήδη να εμφανίζονται, ο Καρλίτος περιμένει καρτερικά για να αγωνιστεί στη θέση του και ο Φεντερίκο Μακέντα μοιάζει να είναι με τις βαλίτσες στο χέρι.

Η πρώτη ομάδα που έδειξε ενδιαφέρον για τον Φεντερίκο Μακέντα το περασμένο καλοκαίρι ήταν η Φέγενορντ. Προέκυψε κυρίως από την εικόνα που έδειξε ο Ιταλός στο φιλικό μεταξύ των δύο ομάδων, στο οποίο είχε σημειώσει το πρώτο γκολ στο τελικό 3-0 υπέρ των «πράσινων». Ένα ενδιαφέρον που δε μετουσιώθηκε σε πρόταση.

Αντίθετα, επίσημη πρόταση στον Παναθηναϊκό για τον Μακέντα ήρθε από το Κατάρ, με τον Νταμπίζα να την απορρίπτει χωρίς δεύτερη κουβέντα. Τα χρήματα ήταν λίγα για τον σύλλογο (περίπου 300.000 ευρώ), πολλά για τον παίκτη (περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως), με τον Ιταλό να πιέζει για την πώλησή του, αλλά τον Παναθηναϊκό να είναι ανένδοτος, ελλείψει και άλλου σέντερ φορ.

Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται διαφορετικό. Και πιο… καυτό για τον 29χρονο επιθετικό, που μέσω του Παναθηναϊκού έφτιαξε και πάλι το όνομά του (24 γκολ σε 54 εμφανίσεις) και προσελκύει συλλόγους που είναι διατεθειμένοι να του προσφέρουν ένα πολύ μεγαλύτερο συμβόλαιο απ’ αυτό που του δίνει ο Παναθηναϊκός.

Την ίδια στιγμή η παρουσία του Καρλίτος δίνει «άνεση» στους «πράσινους» για την επόμενη μέρα στην κορυφή της επίθεσης της ομάδας και αν εξοικονομηθούν χρήματα από πώληση του Μακέντα, τότε θα κινηθεί πιο εύκολα για την απόκτηση ενός ακόμα φορ.

Έτσι κι αλλιώς ο Ρόκα… ξεψαχνίζει την αγορά για επιθετικό. Το έκανε και τον Γενάρη, όταν ο Παναθηναϊκός αναζητούσε φορ στην αγορά για να τον εντάξει άμεσα στο δυναμικό του, αλλά δεν έβρισκε. Ένα φορ με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Που πια θα έρθει για να είναι το νούμερο δύο πίσω από τον Καρλίτος.

Τιμή πώλησης του Μακέντα; Το λιγότερο 1-1,5 εκατομμύριο ευρώ. Ο Ρόκα γνωρίζει πως μπορεί να βρει αυτά τα χρήματα για παίκτη που τα νούμερά του είναι σε καλό επίπεδο την τελευταία διετία. Και που κατάφερε να φτιάξει και πάλι το όνομά του, με την παρουσία του στην Ελλάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ