Γκάμα: «Χαρούμενος στον Άρη, θα μου γίνει πρόταση ανανέωσης»

Γκάμα: «Χαρούμενος στον Άρη, θα μου γίνει πρόταση ανανέωσης»

Για την εμπειρία του στους κίτρινους αλλά και το μέλλον του στην ομάδα μίλησε σε ιστοσελίδα της πατρίδας του ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός.

Ο Μπρούνο Γκάμα έδωσε συνέντευξη σε αθλητική ιστοσελίδα της Πορτογαλίας (https://tribunaexpresso.pt/a-casa-as-costas/2020-03-07-Bruno-Gama-Na-Crimeia-tres-soldados-entraram-no-autocarro-encapuzados-e-armados-em-posicao-de-disparar.-Iamos-so-jogar-futebol) με αναφορά στην ποδοσφαιρική καριέρα του αλλά και στην προσωπική του ζωή.

Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός μίλησε για το ελληνικό πρωτάθλημα και τον Άρη, ενώ αποκάλυψε πως γνωρίζει ότι οι κίτρινοι σκοπεύουν να του καταθέσουν πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του, που λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι.

– Πώς αποφάσισες να πας στην Ελλάδα;

«Πάντα περιμένουμε κάτι καλύτερο να έρθει. Δημιουργούμε προσδοκίες και πάντα θέλουμε περισσότερα. Η πρόταση ήρθε νωρίς τον Ιούνιο (σ.σ. 2018), ενώ την ίδια στιγμή ήμουν σε επαφές και με μία άλλη ελληνική ομάδα, την ΑΕΚ. Μου παρουσίασαν την πρόταση του Άρη. Ήδη γνώριζα για την ομάδα, ήξερα ότι προερχόταν από μία δύσκολη περίοδο, αλλά ήξερα πως είναι ένας ιστορικός σύλλογος στην Ελλάδα. Μιας και ήταν Ιούνιος αποφάσισα να περιμένω, ήθελα περισσότερο χρόνο να το σκεφτώ. Στο μεταξύ ήρθαν κι άλλες προσφορές από την Πορτογαλία, αλλά και την β’ κατηγορία της Ισπανίας».

– Ποια ήταν η πρώτη εντύπωσή σου και πόσο εύκολη η προσαρμογή;

«Από την αρχή ήταν πολύ καλά. Έχουμε κι έναν ακόμη Πορτογάλο εδώ, τον Ούγκο Σόουζα, κάτι πολύ σημαντικό γιατί με έκανε να αισθάνομαι ωραία. Ο κόσμος επίσης με αγκάλιασε κι αυτό μου έδωσε δύναμη κι έτσι η προσαρμογή μου έγινε πολύ εύκολη. Και η σύζυγός μου αισθάνεται καταπληκτικά εδώ».

– Λέγεται ότι οι Έλληνες οπαδοί είναι ιδιαίτερα… ζωντανοί όταν μιλούν για ποδόσφαιρο. Το αισθάνεσαι αυτό;

«Ναι. Έχω παίξει σε γήπεδο με περισσότερο κόσμο απ’ ότι εδώ, αλλά αυτοί εδώ είναι καταπληκτικοί, ακούγονται πολύ. Πετούν πυροτεχνήματα και τέτοια πράγματα. Οι οπαδοί είναι ιδιαίτερα θερμοί και αρκετά αναστατωμένοι όταν δεν κερδίζεις».

– Το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό απ’ ότι περίμενες;

«Όχι, είναι πολύ ανταγωνιστικό. Υπάρχουν πέντε-έξι ομάδες σε πολύ καλό επίπεδο. Οι άλλες είναι περισσότερο ομάδες που στηρίζονται στη δύναμη».

– Μέχρι πότε έχεις συμβόλαιο;

«Ολοκληρώνεται το καλοκαίρι».

– Γνωρίζεις αν θα συνεχίσεις ή θα προτιμούσες να πας σε άλλη ομάδα;

«Δεν έχω ακόμη κάτι. Η ομάδα ήδη με ενημέρωσε ότι θα μου κάνει πρόταση ανανέωσης, αλλά ακόμη δεν έχω κάτι γραμμένο σε χαρτί. Υπήρξαν κάποιες κρούσεις, αλλά όχι κάτι συγκεκριμένο ακόμη».

– Θα ήθελες να επιστρέψεις στο πορτογαλικό πρωτάθλημα;

«Ναι, το σκέφτομαι ολοένα και περισσότερο. Δεν ξέρω πότε θα γίνει αυτό, γιατί ειλικρινά το οικονομικό κομμάτι παίζει μεγάλο ρόλο αυτή την περίοδο. Νιώθω καλά, είμαι χαρούμενος εδώ και τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Θα δούμε».

– Έχεις κάποια ενδιαφέρουσα ιστορία να μοιραστείς:

«Έχω μια πραγματικά κακή ανάμνηση. Θυμάμαι το καλοκαίρι του 2014, τον πρώτο χρόνο μου στην Ουκρανία, γινόταν πόλεμος με τη Ρωσία για την περιοχή της Κριμαίας. Τον Μάρτιο έπρεπε να πάμε εκεί για να παίξουμε για το πρωτάθλημα, αλλά δε γινόταν να πάρουμε αεροπλάνο γιατί η περιοχή είχε καταληφθεί από τους Ρώσους. Η μόνη επιλογή ήταν να κάνουμε ένα ταξίδι οχτώ-εννιά ωρών με το λεωφορείο. Όταν μπαίναμε στην περιοχή της Κριμαίας, υπήρχαν δύο σύνορα, ένα με Ουκρανούς στρατιώτες, όπου όλα ήταν ήρεμα κι ένα χιλιόμετρο πιο μετά ήταν τα ρωσικά σύνορα, όπου τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά. Όταν πλησιάζαμε, μας σημάδευαν με τα όπλα και πήραν θέση για να πυροβολήσουν! Δύο ή τρεις από αυτούς μπήκαν με τα όπλα μέσα στο λεωφορείο για να ελέγξουν τα διαβατήριά μας. Ήταν περίεργη κατάσταση γιατί παίζαμε για το δικό μας πρωτάθλημα κι έμοιαζε σα να πηγαίνουμε σε άλλη χώρα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το περίεργο επεισόδιο, όπως και τον φόβο που ένιωσα γιατί ποτέ δεν είχα βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση ούτε είχα φανταστεί ότι μπορεί να τη ζήσω».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ