ΑΕΚ: Πλάνο για παραμονή του Καρέρα και τρεις προσθήκες ενδεκάδας

ΑΕΚ: Πλάνο για παραμονή του Καρέρα και τρεις προσθήκες ενδεκάδας

Ο καλοκαιρινός σχεδιασμός της ΑΕΚ που ήδη έχει αρχίσει να «δουλεύεται».

Η ΑΕΚ στο πρόσωπο του Μάσιμο Καρέρα βρήκε επιτέλους τον προπονητή που έψαχνε εδώ και καιρό. Η σοβαρότητα, οι ικανότητες και ο απόλυτος επαγγελματισμός του Ιταλού προπονητή, έχουν μετατρέψει από μία ομάδα που στην αρχή της περιόδου έμοιαζε με ξέφραγο αμπέλι και σάκο του μποξ για τον κάθε αντίπαλό της σε ένα σύνολο που ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο και πως να το πάρει.

Η ΑΕΚ έχει δύο πολύ σοβαρούς στόχους μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν. Την κατάκτηση της 2ης θέσης, ανεξαρτήτως αν θα αφαιρεθούν ή όχι οι βαθμοί από τον ΠΑΟΚ και του Κυπέλλου. Όταν ολοκληρωθεί η χρονιά θα γίνει το ταμείο, θα παρθούν αποφάσεις, αλλά οι «βάσεις» για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 έχουν ήδη μπει και αν δεν υπάρξουν σημαντικές ανακατατάξεις, τότε ο δρόμος προς την επιτυχία είναι ήδη περπατημένος.

Βασικό στοιχείο για να μπορέσει η ΑΕΚ να κοιτάξει και πάλι την κορυφή, είναι να διατηρήσει στις τάξεις της τον Μάσιμο Καρέρα. Το καθεστώς της συνεργασίας τους είναι γνωστό. Υπάρχει συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά και μόνο αν προκύψει κάποια πρόταση από καλή ομάδα της Ιταλίας, θα κινδυνέψει αυτή η «σχέση». Αμφότερες οι πλευρές θέλουν να συνεχίσουν την κοινή τους πορεία βάσει των δεδομένων που υπάρχουν τώρα.

Η ΑΕΚ είδε έναν προπονητή να «ανασταίνει» όχι μόνο το σύνολο, αλλά κάθε παίκτη ξεχωριστά και να εκμεταλλεύεται το ρόστερ σε όλο του το εύρος. Ακόμα και τους παίκτες για παράδειγμα που «έκοψε» γιατί δε θα τους έδινε χρόνο ενόψει της συνέχειας, τους έδωσε ευκαιρίες και τους δοκίμασε, πριν τους διαγράψει από το μπλοκ του.

Για την «Ένωση» θα είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσει με τον Καρέρα, διότι με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει συνέχεια. Όπως ακριβώς είχε συμβεί το καλοκαίρι του 2017 μετά την πρόσληψη του Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός ήξερε τι είχε στα χέρια του και δεν χρειαζόταν να ψάχνει το καλοκαίρι τα πατήματά του. Όπως συνέβη για παράδειγμα με τον Ουζουνίδη, ή με τον Κετσπάγια στη μετά Δέλλα και Πογιέτ εποχή. Ή όπως συνέβη με τον ΠΑΟΚ φέτος, μετά το «διαζύγιο» με τον Λουτσέσκου. Ο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό είχε επίσης συνέχεια και αυτό ήταν το μεγάλο του «όπλο».

Αν για τον οποιονδήποτε λόγο δεν συνεχίσουν μαζί οι δύο πλευρές, η ΑΕΚ θα πρέπει να έχει τον αντικαταστάτη του στη χειρότερη στα τέλη Μαΐου.

Ενίσχυση εκεί που «πονάει»

Εκτός από το θέμα του Καρέρα, η ΑΕΚ θα χρειαστεί τουλάχιστον τρεις μεταγραφές ενδεκάδας. Έναν αριστερό μπακ, έναν αριστερό εξτρέμ και έναν στόπερ. Όλα αυτά πάντα με την προϋπόθεση πως δε θα πουληθεί κάποιο από τα βασικά στελέχη. Γιατί αν για παράδειγμα οι «κιτρινόμαυροι» πουλήσουν τον Ολιβέιρα, θα χρειαστούν επιθετικό. Αν πουλήσουν τον Μάνταλο ή τον Γαλανόπουλο θα χρειαστεί να καλύψουν το κενό.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο «Δικέφαλος» θα πρέπει να βρει έναν αριστερό μπακ που θα δίνει περισσότερα από τον Χουλτ, έναν εξτρέμ για να παίρνει περισσότερα πράγματα στο ένας εναντίον ενός και έναν στόπερ, διότι είναι ανοιχτά τόσο το θέμα του Τσιγκρίνσκι, όσο και του Βράνιες.

Ο Ίλια Ίβιτς γνωρίζει πολύ καλά τις ανάγκες της «Ένωσης», έχει μιλήσει και μιλάει με τον Μάσιμο Καρέρα και έχει ήδη στη λίστα του επιλογές ώστε όταν έρθει η ώρα να είναι έτοιμος και να μη χαθεί χρόνος. Οι μέχρι τώρα κινήσεις του, μπορούν να χαρακτηριστούν ως απόλυτα πετυχημένες.

Η πρόσληψη του Καρέρα, οι μεταγραφές των Σιμάνσκι και Λάτσι (στη μεταγραφή του Αραούχο αυτός που το πήρε πάνω του ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης) και οι χειρισμοί του στις υποθέσεις των Μοράν, Ζεράλδες, Σιμάο, Γιακουμάκη και Βασιλαντωνόπουλου, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ