Γιάννης Μιχαηλίδης: Ο μικρός Φαν Ντάικ του ΠΑΟΚ

Γιάννης Μιχαηλίδης: Ο μικρός Φαν Ντάικ του ΠΑΟΚ

Η πιο μεγάλη ώρα για τον Γιάννη Μιχαηλίδη έρχεται και χρειάζεται την στήριξη από όλο τον οργανισμό του ΠΑΟΚ. Την Κυριακή απέναντι στον Ολυμπιακό, Θεού θέλοντος και Κορωναϊού επιτρέποντος, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά ως βασικός με την πρώτη ομάδα.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης, το επόμενο big thing του ΠΑΟΚ, ετοιμάζεται για πρώτη φορά να χρηστεί βασικός στο μεγαλύτερο ντέρμπι του Ελληνικού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί την Κυριακή (15/3) στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο 20χρονος αμυντικός, που στο εξωτερικό θα ήταν βασικό στέλεχος, θέλει να πιάσει την «χρυσή» ευκαιρία που θα του δοθεί για να δείξει πως αξίζει που βρίσκεται στο Δικέφαλο και ο οργανισμός μπορεί να στηριχθεί πάνω του τη νέα χρονιά. Για να φτάσουμε όμως στο σημείο να συζητάμε για την παρουσία του Μιχαηλίδη στην πρώτη ομάδα έπρεπε η αμυντική γραμμή των Ασπρόμαυρων να τεθεί νοκ-άουτ για το ματς της Κυριακής.

Ο Αμπέλ Φερέιρα έχει στο απουσιολόγιό του πολλά ονόματα, όπως αυτά των τραυματιών Κρέσπο και Βαρέλα, αλλά και των τιμωρημένων Ίνγκασον και Γιαννούλη. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει στην πρεμιέρα των play offs με σοβαρές απουσίες. Ο Πορτογάλος τεχνικός δείχνει να το σκέφτεται αν θα χρησιμοποιήσει τον Μιχαηλίδη και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι δίπλα στον Μιχάι που θα καλύψει τη μια θέση στα στόπερ δοκίμασε και τον Πόντους Βέρνμπλουμ. Ο 33χρονος Σουηδός, εδώ και αρκετές εβδομάδες, έχει ξεκινήσει να προπονείται. Ωστόσο η τελευταία φορά που αγωνίστηκε με την ασπρόμαυρη φανέλα ήταν στις 17 Δεκεμβρίου 2018.

Ο τεχνικός του Δικεφάλου, πρόσφατα είχε χαρακτηρίσει τον Μιχαηλίδη ως μεγάλο ταλέντο, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι είναι πολύ πάνω από το επίπεδο Κ19 και θα τον βοηθούσε να υπήρχε πρωτάθλημα β’ ομάδων. Ο Πορτογάλος καλείται να πάρει μία απόφαση που μόνο κέρδη μπορεί να αποφέρει για τον ΠΑΟΚ και τον ίδιο. Γιατί μετά από καιρό θα προωθηθεί ένας ποδοσφαιριστής από την Κ19 στην πρώτη ομάδα όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στην πράξη.

Μπορεί ο Γιάννης Μιχαηλίδης να μας συστηθεί για πρώτη φορά με την φανέλα της πρώτης ομάδας ως βασικός, όμως δεν είναι άγνωστος στο εξωτερικό, αλλά και σε όσους παρακολουθούν τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ. Ο 20χρονος αμυντικός είναι ο ηγέτης της άμυνας της πρωταθλήτριας Κ19. Έδειξε εξαιρετικά στοιχεία την περσινή σεζόν. Έχει ένα εξαιρετικό αριστερό πόδι και μεγάλη ικανότητα στην μακρινή μεταβίβαση. Ο Μιχαηλίδης είναι ένας σύγχρονος στόπερ, που ταιριάζει σε μία ομάδα, η οποία παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο αφού έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί επιθετική υπεραριθμία, προωθώντας το παιχνίδι της ομάδας του.

Σε παιχνίδι της Εθνικής Κ19 κόντρα στην Αγγλία ο ύψους 1,85μ. κεντρικός αμυντικός κατέγραψε δυο διαγώνιες 60άρες μπαλιές, στην μια μάλιστα έβγαλε τετ α α τετ τον συμπαίκτη του επιθετικό. Ενώ στο περσινό παιχνίδι με την Τότεναμ για το Youth League είχε αναγκάσει αρκετούς σκάουτερ ευρωπαϊκών ομάδων να σημειώσουν το όνομά του στο μπλοκάκι του. θεωρείται ξεχωριστό ταλέντο και, πιθανόν, ο κορυφαίος αριστεροπόδαρος στόπερ της φουρνιάς του. Τον Μιχαηλίδη παρακολουθούν πολλά μεγάλα κλαμπ, τα οποία έχουν εντοπίσει το ταλέντο του και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να εκφράσουν και πιο έμπρακτα το ενδιαφέρον τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ