Νέα αποτυχία ΠΑΟΚ και Ξάνθης στο Διοικητικό Εφετείο!

Νέα αποτυχία ΠΑΟΚ και Ξάνθης στο Διοικητικό Εφετείο!

Στο κενό η προσπάθεια των δύο ΠΑΕ με την ίδια ιδιοκτησία να σταματήσουν ή να καθυστερήσουν την διαδικασία ενώπιον των πειθαρχικών οργάνων της ΕΠΟ. Αύριο η εκδίκαση ακόμη και αν ζητήσουν αναβολή λόγω… κορωνοϊού.

Το ένα «χαστούκι» μετά το άλλο για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη! Στο κενό έπεσε ξανά η προσπάθεια των δύο ΠΑΕ που επισήμως τελούν υπό την ίδια ιδιοκτησία καθώς το διοικητικό εφετείο με τις αποφάσεις του έβαλε τέλος στην προσπάθεια που έκαναν να σταματήσουν ή να καθυστερήσουν την διαδικασία ενώπιον των πειθαρχικών οργάνων της ΕΠΟ.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ το διοικητικό εφετείο απέρριψε όλα τα αιτήματα και του ζητάει να πληρώσει ακόμα και τα πρόστιμα που του επέβαλε η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Όσον αφορά την Ξάνθη τα γνωστά «παπαγαλάκια» του ΠΑΟΚ και της πολυιδιοκτησιακής Ξάνθης διασπείρουν fake news με στόχο τον αποπροσανατολισμό.

Η αλήθεια είναι πως με βούλα του εφετείου η συμμετοχή της Ξάνθης στο πρωτάθλημα δεν ήταν νόμιμη χωρίς το πιστοποιητικό.

Κάτι που με βεβαιότητα σημαίνει ότι οι διοικητικοί δικαστές θεωρούν ότι η μη ύπαρξη πιστοποιητικού οδηγεί σε υποβιβασμό της Ξάνθης και για αυτό τον λόγο ζητούν να ανασταλεί διοικητικά αυτό το σκέλος της απόφασης μέχρι να δικαστεί η αίτηση ακύρωσης.

Αυτή η διαδικασία βεβαίως δεν επηρεάζει τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ κάτι που αναφέρει ρητά η απόφαση, γιατί η βλάβη της Ξάνθης είναι δύσκολα επανορθώσιμη.

Για τον ΠΑΟΚ από την άλλη που έχει αφαίρεση μόνο βαθμών δεν θεωρεί ότι έχει βλάβη.

Επιπλέον το διοικητικό εφετείο αναφέρει πως συνεχίζεται κανονικά η πειθαρχική διαδικασίας της ΕΠΟ και η αναστολή της ανάκλησης του πιστοποιητικού γίνεται ρητά χωρίς να επηρεάζεται το μέρος της απόφασης της ΕΕΑ με το οποίο η υπόθεση διαβιβάστηκε στα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ.

Η Ξάνθη μάλιστα οφείλει να πληρώσει τα πρόστιμα 400,000 ευρώ που της επέβαλε η ΕΕΑ κάτι που αυτόματα σημαίνει ότι και το διοικητικό εφετείο θεωρεί νόμιμη την απόφαση και τη σύνθεση της ΕΕΑ!

Όπως εξάλλου είναι γνωστό, αλλά τα… πολυιδιοκτησιακά ΜΜΕ «ξεχνούν» να αναφέρουν διασπείροντας fake news, η μέχρι τώρα αφαίρεση βαθμών από ΠΑΟΚ και Ξάνθη δεν ελέγχεται από τα διοικητικά δικαστήρια.

Εν κατακλείδι απέτυχε παταγωδώς (και αυτή) η προσπάθεια της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ που είχε στόχο να σταματήσει ή να καθυστερήσει η διαδικασία ενώπιον των πειθαρχικών οργάνων της ΕΠΟ.

Την Πέμπτη θα εκδικαστεί κανονικά η υπόθεση ακόμη και αν δικηγόροι της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ ζητήσουν αναβολή επειδή ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού προσβλήθηκε από κορωνοϊό. Κάτι που έχουν στο μυαλό τους οι δικηγόροι των δύο ΠΑΕ με την ίδια ιδιοκτησία ως… έσχατη λύση μήπως και γλιτώσουν για λίγες μέρες. Απόπειρα που είναι ξεκάθαρο πως θα πέσει ξανά στο κενό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ