Γεβγέν Χατσερίντι: H καψούρα του Ιβάν Σαββίδη (pic,vids)

Γεβγέν Χατσερίντι: H καψούρα του Ιβάν Σαββίδη (pic,vids)

Ποιος είναι ο Γεβγέν Χατσερίντι ο οποίος αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς μεταγραφικούς στόχους του ΠΑΟΚ και μεγάλη καψούρα του προέδρου του Ιβάν Σαββίδη;

Ήταν Τρίτη 25 Ιουνίου του 2013, όταν στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, παρέθεσε την πρώτη του επίσημη συνέντευξη Τύπου.

Ο ισχυρός άνδρας, πέρα από το όραμά του για ένα Δικέφαλο μεγάλο και τρανό, είχε παραδεχτεί ότι παρακολουθεί τους Έλληνες ομογενείς που αγωνίζονται στο εξωτερικό, ενώ είχε αναφερθεί προσωπικά στον στόπερ της Ντιναμό Κιέβου, Ευγένιο Χατσερίδη, εκφράζοντας την επιθυμία του να τον δει να αγωνίζεται με τα ασπρόμαυρα.

Ήταν ο πρώτος μεγάλος του μεταγραφικός πόθος. Όμως ο θηριώδης κεντρικός αμυντικός δεν κατέστη ποτέ δυνατό έως τώρα να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη, καθώς η τιμή πώλησης του υπολογιζόταν περί τα 4.000.000 ευρώ, ποσό απαγορευτικό για τους Θεσσαλονικείς.

Από το καλοκαίρι του 2013, ο Γεβγέν Χατσερίντι, Євген Хачеріді‎ όπως είναι στα ουκρανικά ή Ευγένιος Χατσερίδης αν προτιμάτε (ο πατέρας του είναι ποντιακής καταγωγής) έχει βρεθεί πολλάκις στην ασπρόμαυρη ατζέντα με τον Ιβάν Σαββίδη να κυνηγάει διακαώς την υπογραφή του. Εν έτει 2017, όπως σας αποκάλυψε to10.gr οι συνθήκες επιτρέπουν στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να φέρει στην Τούμπα την μεγάλη του καψούρα και για αυτό τον λόγο ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Λούμπος Μίχελ, βρίσκεται στο Κίεβο για να διαπραγματευτεί με τον παίκτη.

Ποια είναι, λοιπόν, η μεγάλη μεταγραφική καψούρα του Ιβάν Σαββίδη;

Στο παρελθόν, οι στόπερ χαρακτηρίζονταν από ύφος και σωματοδομή που ομοίαζε, θα έλεγε κανείς, με… αδίστακτο πολεμιστή, βλέπε Άντονι Γκοϊκοετσέα (ο οποίος έφερε το προσωνύμιο ο «Χασάπης του Μπιλμπάο»). Στην ίδια συνομοταξία ανήκει και ο θηριώδης Ουκρανός αμυντικός Γεβγέν Χατσερίντι.

Γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου του 1987 στην Μελιτόπολη της Ουκρανίας από Έλληνα πατέρα και Ουκρανή μητέρα. Συστήθηκε με το ποδόσφαιρο το 2004 στη Β’ ομάδα της Ντιναμό Κιέβου. Ύστερα μεταπήδησε στην ομάδα της γενέτειράς του Όλκομ Μελιτοπόλ και από τα 13 του άρχισε να κάνει αίσθηση. Για μισό χρόνο αγωνίστηκε στην Μέταλουρκ, ενώ τη σεζόν 2006-07 πέρασε και από την Βολίν Λουτσκ, πριν πιάσει λιμάνι (το 2008/09) στην Ντιναμό Κιέβου. Τον Οκτώριο του 2009 (σε ηλικία 22 ετών) έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Σουηδίας, ενώ μέχρι σήμερα έχει φορέσει 50 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο, έχει βρει δίχτυα 3 και έχει δώσει μία ασίστ.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για έναν παίκτη με οξύθυμο χαρακτήρα και πολλοί τον θυμούνται για το σκληρό τάκλιν του στον Φρανκ Ριμπερί, στον πρώτο αγώνα Ουκρανίας – Γαλλίας στο πλαίσιο των μπαράζ για το Μουντιάλ του 2014 στο Κίεβο, όταν οι γηπεδούχοι κατάφεραν με τα γκολ των Ζοζούλια και Γιαρμολένκο να επικρατήσουν 2-0 των «τρικολόρ».

Η εμπειρία του στην Ντιναμό τον έχει μετατρέψει από… θερμόαιμο αμυντικό, σε ένα στόπερ που καταφέρνει να υποτάξει την δύναμή του και να την κάνει θυσία στις αμυντικές του υποχρεώσεις. Χρόνο με το χρόνο έχει μετατραπεί σε αναπόσπαστο κομμάτι της άμυνα της Ντιναμό Κιέβου, ενώ το 2014-2015 ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας που κατέκτησε το νταμπλ κι έφτασε μέχρι τον ημιτελικό του Κυπέλλου UEFA.

Ο ύψους 1.98μ. κεντρικός αμυντικός έχει κατά καιρούς προσελκύσει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών μεγαθηρίων όπως οι Λίβερπουλ, Έβερτον, Σπαρτάκ Μόσχας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σαχτάρ Ντόνετσκ και Γαλατασαράι ενώ με την Ντιναμό μετράει 234 συμμετοχές, 8 γκολ, 2 ασίστ, 65 κίτρινες και μόλις 3 αποβολές στην δεκαετή του παρουσία στο σύλλογο.

Τόσο οι ικανότητες όσο και οι ποντιακές ρίζες του, τον έχουν καταστήσει μεγάλη μεταγραφική καψούρα του Ιβάν Σαββίδη και ύστερα από περίπου μία πενταετία ίσως καταφέρει τελικά να τον ντύσει στα ασπρόμαυρα αφού το συμβόλαιό του  ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι και έχει ήδη αρνηθεί την ανανέωση του.

https://www.youtube.com/watch?v=N0NJhb9gygQ

https://www.youtube.com/watch?list=PLeDkK2wpEQbHf6G8wBUZpSWOcSzB5S_RH&v=f2QhLNOjYug

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ