Fake News σε καιρό πανδημίας: Ο Ολυμπιακός ποτέ δεν έθεσε θέμα μη αναβολής της Super League

Fake News σε καιρό πανδημίας: Ο Ολυμπιακός ποτέ δεν έθεσε θέμα μη αναβολής της Super League

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν έθεσε ΠΟΤΕ θέμα ΜΗ αναβολής των play off, αλλά ήδη ζήτησε και μέτρα για να μην πληγούν οι οικονομικά ασθενέστεροι. Αλλά τι σημασία έχει η αλήθεια μπροστά στις επικοινωνιακές κορώνες;

Η Ελλάδα είναι η χώρα των εντυπώσεων. Το «λέγε – λέγε, κάτι θα μείνει, κι ας μην είναι αλήθεια». Και αυτό αφορά όλους τους τομείς της καθημερινότητας του Ελληνα. Την ίδια την κοινωνία. Στην οποία, βεβαίως, υπάγεται και ο αθλητισμός. Και το ποδόσφαιρο. Που ως κομμάτια της κοινωνίας, επίσης πλήττονται και φυσικά παίρνουν τα μέτρα τους για το τεράστιας σημασίας θέμα της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης, ωστόσο, προκύπτει μια άλλη έξαρση. Που υπάγεται σε όσα αναφέραμε στον πρόλογο. Στην προσπάθεια ορισμένων να δημιουργήσουν στρεβλές, ανυπόστατες εντυπώσεις, αναφορικά τη στάση του Ολυμπιακού, στο σοβαρό θέμα της αναβολής της Super League, λόγω της πανδημίας.

Ξαφνικά, λοιπόν, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε από συγκεκριμένα κέντρα ως ο «παράλογος, που δεν θέλει να αναβληθούν τα play off». Μάλιστα, έγιναν και σχετικές δηλώσεις από παράγοντες που θυμούνται να κάνουν… έκτακτες εμφανίσεις, μόνο όταν πρόκειται να πουν κάτι αρνητικό για τους Ερυθρόλευκους. Σαν να είναι βαλτοί. Σαν να υποκινούνται. Από κάτι. Ή κάποιον. Αλλά πάντα ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο: «Ο Ολυμπιακός φταίει…». Κι ας ανακυκλώνουν fake news.

Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο την κατάσταση. Ο Ολυμπιακός ποτέ δεν ζήτησε να μην αναβληθούν τα play offs. Αυτό είναι ένα τερατώδες δημιούργημα. Ο Ολυμπιακός από την πρώτη στιγμή τήρησε στάση ευθύνης. Από την ανακοίνωση του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον κορωνοϊό, έως τις εξετάσεις όλων σε Ρέντη, ΠΑΕ έως και την απόλυτη σοβαρότητα με την οποία προσέγγισε το παιχνίδι με τη Γουλβς.

Ο Ολυμπιακός, επίσης, ήταν ο πρώτος (και ο μοναδικός) σύλλογος που έθεσε αμέσως θέμα αναβολής των φιλικών αγώνων της Εθνικής Ομάδας κα σήμερα έρχονται όλες οι ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες που έχουν φιλικά εκτός Ευρώπης (πχ Πορτογαλία στο Κατάρ) να αναβάλουν τους αγώνες και ακυρώνουν τις κλήσεις των ποδοσφαιριστών τους.

Και στο πλαίσιο της μείζονος απόφασης για τη Super League, λοιπόν, οι Ερυθρόλευκοι ενήργησαν ξανά με σοβαρότητα και συναίσθηση της ευθύνης που πρέπει να έχουν όλοι οι σύλλογοι. Ο Ολυμπιακός ενήργησε με υπευθυνότητα. Ζήτησε να συγκληθεί Διοικητικό Συμβούλιο του συνεταιρισμού, για να συζητηθεί ένα τόσο σοβαρό θέμα και όχι για να μην αναβληθούν οι αναμετρήσεις. Τουναντίον. Ζήτησε, αντί να παρθεί απόφαση δια… περιφοράς, να γίνει μια σοβαρή συζήτηση, επί της ουσίας και να παρθούν σοβαρά μέτρα. Όχι στο… πόδι.

Ο Ολυμπιακός αντιλαμβάνεται ως υψίστης σημασίας τα θέματα Δημόσιας Υγείας. Και δεν παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια με ζητήματα τόσο σοβαρά. Οσο κι αν διάφοροι επιλέγουν συνειδητά να ψεύδονται, με σκοπό να πλήξουν τους Ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο ζήτησε να συζητηθούν θεσμικά όλα αυτά τα θέματα, αλλά θα αναλάβει και πρωτοβουλίες ώστε -θεσμικά πάντα- να γίνουν ενέργειες για να βοηθηθούν όλοι οι σύλλογοι. Για αυτό θα καλέσει την ΕΠΟ να δώσει διέξοδο στις ΠΑΕ και κυρίως στις οικονομικά πιο αδύναμες αυτόν τον μήνα, που είναι μήνας αδειοδότησης (σ.σ. καταληκτική ημερομηνία 31/3), καθώς δεν θα υπάρχει ποδοσφαιρικό προϊόν και άρα έσοδα για τις ομάδες.

Με λίγα λόγια ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει εκ των προτέρων για το θέμα της αναβολής. Και τα παιχνίδια της Super League θα αναβληθούν. Αλλά ως σύλλογος που λειτουργεί με σοβαρότητα και συνέπεια, επιλέγει να θέσει θέματα ζωτικής σημασίας για όλες τις ομάδες. Θέματα που τον Ολυμπιακό δεν τον αγγίζουν, αλλά που μπορεί να προκαλέσουν οικονομική ασφυξία, έως και καταστροφή σε πολλούς από τους οικονομικά ασθενέστερους αντιπάλους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ