Ο Καρέρα προετοιμάζει την επόμενη φουρνιά της ΑΕΚ

Ο Καρέρα προετοιμάζει την επόμενη φουρνιά της ΑΕΚ

Το πρότζεκτ που έβαλε σε εφαρμογή ο Ιταλός και η κουβέντα με τον Μελισσανίδη.

Ο Μάσιμο Καρέρα έχει βελτιώσει την ΑΕΚ σε όλους τους τομείς. Η Ένωση έχει δείξει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο με τον Ιταλό τεχνικό στον πάγκο της, μαζεύοντας βαθμούς και αποκτώντας ξανά ψυχολογία αλλά και αγωνιστική ταυτότητα.

Ο Καρέρα έχει βάλει ανεξίτηλα τη σφραγίδα του στην ΑΕΚ, ενώ ήδη έχει βάλει σε εφαρμογή και το πλάνο του μέλλοντος. Ο προπονητής του Δικεφάλου έχει συζητήσει μεταξύ άλλων με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και για την σταδιακή αξιοποίηση νεαρών παικτών της ομάδας.

Δηλαδή, το να δουλέψει με τους νέους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, να τους εξελίξει και να τους εντάξει στο σύνολο. Κάτι που έχει ήδη κάνει. Ευθύμης Χριστόπουλος, Ζίγκα Λάτσι και Θεοδόσης Μαχαίρας πήραν ήδη το βάπτισμα του πυρός. Τρεις ποδοσφαιριστές που έκαναν το ντεμπούτο τους με τη φανέλα της Ένωσης, επί των ημερών του Καρέρα.

Ευθύμης Χριστόπουλος

Η αρχή είχε γίνει με τον 19χρονο επιθετικό στο ματς κυπέλλου με τον Παναιτωλικό. Του έλειπε η ευελιξία σ’ αυτό το παιχνίδι του Καρέρα, αφού ο Ολιβέιρα είχε μείνει στην Αθήνα συνεχίζοντας ατομικό πρόγραμμα, ο Αλμπάνης χτύπησε στο 22′ κι έφυγε κουτσαίνοντας, ο Αραούχο που τον αντικατέστησε δεν έχει φτάσει ακόμη στο 100% και ο Λιβάγια έβγαλε κούραση όσο περνούσε η ώρα. Έτσι ήρθε η ώρα του Χριστόπουλου.

Κατά σύμπτωση ο αρχηγός και αρχισκόρερ της Κ19 με 11 τέρματα πήρε τη θέση του Κροάτη, του ποδοσφαιριστή που είχε περιγράψει ως ίνδαλμα, ασχέτως αν παραδέχεται πως ποδοσφαιρικά φέρνει περισσότερο στον Ολιβέιρα. «Μου αρέσει πάρα πολύ», είχε δηλώσει ο Χριστόπουλος τον Οκτώβριο στη NOVA, όταν ακόμη ονειρευόταν «είτε να φτάσω στην πρώτη ομάδα είτε να αγωνιστώ σε κάποια ομάδα του εξωτερικού ως δανεικός».

Γι’ αρχή συνέβη το πρώτο. Το ρολόι όδευε για το 87′ όταν αντάλλαξε χειραψία με τον Λιβάγια και πέρασε την πλάγια γραμμή, σε μια στιγμή ξεχωριστής σημασίας για εκείνον. Ίσως και για την ΑΕΚ.

Ζίγκα Λάτσι

Στο ματς απέναντι στον Πανιώνιο τον δρόμο του Χριστόπουλου ακολούθησαν δύο άλλοι νεαροί. Ο Ζίγκα Λάτσι φόρεσε φανέλα βασικού και έμεινε στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Σμύρνης μέχρι τη λήξη του ματς. Ο μόλις 17 ετών στόπερ έδειξε πως είναι ένας παίκτης με ταλέντο, που ωστόσο χρειάζεται ακόμα μπόλικη δουλειά. Κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τις τοποθετήσεις του και τις επιστροφές του.

Ωστόσο έδειξε και καλά στοιχεία. Όπως η ικανότητά του με την μπάλα στα πόδια και το ποδοσφαιρικό θράσος που διαθέτει. Συνολικά ήταν ένα καλό ντεμπούτο για τον Λάτσι, στον οποίο, όπως είναι απόλυτα λογικό, η εμπειρία θα έρχεται με τα παιχνίδια που θα παίρνει στα πόδια του και με τα χρόνια μιας και μιλάμε για 17χρονο ποδοσφαιριστή. Το δυνατό του κορμί σε συνδυασμό με τη δυναμική στο ψηλό παιχνίδι, τις σωστές του τοποθετήσεις, αλλά και το «χτίσιμο» από πίσω με βαθιές μπαλιές που μπορεί να αρχίσει να βελτιώνει με τον καιρό είναι στοιχεία που δείχνουν ότι μπορεί να έχει μέλλον.

Θεοδόσης Μαχαίρας

Στο δεύτερο μέρος του τελευταίου αγώνα της ΑΕΚ για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και ο Θεοδόσης Μαχαίρας. Ο νεαρός εξτρέμ αντικατέστησε τον Βέρντε, κάνοντας ντεμπούτο απέναντι στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Μιας και η ΑΕΚ τον απέκτησε το 2018 από τις Ακαδημίες του Πανιωνίου. Ενώ με την εμφάνισή του, έγινε παράδειγμα στην ομιλία του Καρέρα στα αποδυτήρια μετά το ματς. Όταν ο Ιταλός τεχνικός είπε προς τους… βασικούς του, πως ο Μαχαίρας τους έβαλε τα γυαλιά, μιας και έβγαλε στο γήπεδο το πάθος και τον δυναμισμό που θα έπρεπε να είχε και η υπόλοιπη ομάδα.

Ο Μαχαίρας είναι ένας παίκτης με εξαιρετική τεχνική, που έχει κερδίσει τον Καρέρα μέσω της δουλειάς του. Μιας και το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, ήταν απόρροια της εικόνας που έδειξε στα Σπάτα σε ένα οικογενειακό δίτερμα αλλά και στις προπονήσεις. Ενώ πλέον έχει μια σταθερή θέση στο γκρουπ των παικτών που γυμνάζονται καθημερινά με τον Ιταλό τεχνικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ