Ο περιζήτητος Φράνκο Σολδάνο…

Ο περιζήτητος Φράνκο Σολδάνο…

Ο Σολδάνο δεν σκοράρει πολύ. Αλλά παίζει πολύ. Στην Μπόκα Τζούνιορς. Με την οποία έγινε πρωταθλητής. Το μέλλον του, περνάει από τον Ολυμπιακό, αλλά το πλαφόν των 5.000.000 € της οψιόν δεν προκαλεί αίσθηση στους ενδιαφερόμενους!

Πρόσφατα, πήρε το πρωτάθλημα με την ομάδα που υποστήριζε από μικρός. Το τελευταίο πρωτάθλημα που απονεμήθηκε πριν την έκρηξη της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Φράνκο Σολδάνο, περί ου ο λόγος, πήγε ως δανεικός από τον Ολυμπιακό στην Μπόκα Τζούνιορς το καλοκαίρι. Για ρόλο… συμπληρωματικό. Αλλά στην πορεία, τα πράγματα άλλαξαν. Και ο ίδιος αποτέλεσε έναν από τους παίκτες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Xeneizes.

Ο Σολδάνο το πρώτο εξάμηνο της παρουσίας του στην Μπόκα Τζούνιορς με 16 συμμετοχές, 2 γκολ και 3 ασίστ. Από αυτά τα παιχνίδια, στα 14 αγωνίστηκε βασικός (σ.σ. 7 ενενηντάλεπτα), κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και των δύο προπονητών του. Και αγωνιζόμενος, τόσο στην κορυφή της επίθεσης, όσο και στα πλάγια, με τον ρόλο του να μην απέχει πολύ από αυτόν που είχε ο Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο στον Ολυμπιακό. Εδινε μάχες, έπαιζε… ξύλο με τους αντιπάλους, άνοιγε χώρους, δημιουργούσε προϋποθέσεις για τους συμπαίκτες του.

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μπόκα, Μάρτιν Παλέρμο, απάντησε πρόσφατα στις επικριτικές δηλώσεις για τον παίκτη του Ολυμπιακού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ενας επιθετικός πρέπει να σκοράρει. Και εάν δεν σκοράρει, είναι πρόβλημα. Ο Σολδάνο δεν είναι τυχερός και δεν έχει πετύχει πολλά γκολ. Αλλά εάν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να δούμε όλη την εικόνα του παιχνιδιού του. Παίζει για την ομάδα. Είναι ο πρώτος που αμύνεται και κάνει πράγματα στο γήπεδο που δεν φαίνονται, για να βοηθάει τους συμπαίκτες του».

Ο Σολδάνο δεν κατάφερε επ ουδενί να αναδειχθεί ως «σκόρερ» κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Μπόκα. Αλλά κατόρθωσε να θεωρείται σημαντικός παράγοντας της κατάκτησης του τροπαίου από την ομάδα του Κάρλος Τέβεζ. Με τον Αργεντινό σούπερ σταρ, να είναι το… δίδυμό του στα περισσότερα παιχνίδια. Και ο παίκτης που εκμεταλλεύτηκε τη «σκυλίσια» παρουσία του 25χρονου φορ στα παιχνίδια της Μπόκα, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 9 γκολ.

Μετά τη δραματική  κατάκτηση του πρωταθλήματος κόντρα στη μισητή Ρίβερ (σ.σ. στο τελευταίο παιχνίδι τους οι με «Μιγιονάριος» απέτυχαν να νικήσουν την Ατλέτικο Τουκουμάν εκτός έδρας, με αποτέλεσμα να πέσουν στη δεύτερη θέση μετά τη νίκη της Μπόκα με 1-0 επί της Χιμνάσια λα Πλάτα), το όνομα του Σολδάνο άρχισε να ακούγεται σε μια σειρά από μεταγραφικά σενάρια. Τα οποία ευνοούν τον Ολυμπιακό.

Το ένα σενάριο θέλει την Μπόκα Τζούνιορς να ξεκινάει μέσα στον Μάιο συζητήσεις με τους Πειραιώτες για να τον αποκτήσουν με κανονική μεταγραφή. Με ποσό μικρότερο από τα 5.000.000 € που προβλέπει η οψιον αγοράς που έχει μπει στον δανεισμό. Μάλιστα, ο ατζέντης του Σολδάνο, Χερμάν Ρουμπιόλα, δεν έκρυψε ότι ο πελάτης του δεν αγχώνεται για το μέλλον του, αλλά θέλει να μείνει στο Μπουένος Αϊρες.

«Ο Φράνκο είναι πολύ ξεκάθαρος στο ότι η ποδοσφαιρική ζωή είναι πού μικρή, οπότε προετοιμάζεται για το μέλλον του. Οπου κι αν πάει, θα παλεύει και θα δίνει το μάξιμουμ των δυνάμεών του για να επιλέγεται από τον προπονητή και να βοηθάει την ομάδα του. Επιθυμία του είναι να μείνει στην Μπόκα. Ο σύλλογος πρέπει να αξιολογήσι εάν ενδιαφέρεται να διατηρήσει τις υπηρεσίες του ή όχι, όταν το συμβόλαιό του λήξει τον Ιούνιο. Συναντήθηκα με τον πρόεδρο και μίλησε για αυτό. Οταν ο Φράνκο ήρθε ως δανεικός στην Μπόκα, συμφωνήθηκε με τον Ολυμπιακό να υπάρχει οψιόν αγοράς. Αλλά όλα μπορούν να διαμορφωθούν ή να υπάρξει διαπραγμάτευση από το μηδέν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρουμπιόλα. Δείχνοντας τον… δρόμο που θα ακολουθήσει η Μπόκα.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, μετά την κατάκτηση του τίτλου, αλλά και τις συνεχόμενες συμμετοχές του, ο Σολδάνο έχει προκαλέσει αίσθηση. Και ήδη αρκετές ομάδες με μεγάλα πορτοφόλια τον έχουν στο μάτι. Με τη μεξικανική Πατσούκα, μάλιστα, να έχει ήδη κάνει ραντεβού με τον ατζέντη του. Ο οποίος σε ερώτηση για τι συγκεκριμένο θέμα απάντηση «ουδέν σχόλιο». Όπως και στα σενάρια που είχαν αναπτυχθεί τον Ιανουάριο από την Ισπανία και ήθελαν τον Αργεντινό να είναι υπό παρακολούθηση από την Βαλένθια.

Οσο για τον Ολυμπιακό; Οι Ερυθρόλευκοι έχουν συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2023 με τον Σολδάνο. Τον θεωρούν παίκτη που έχει μέλλον και μεγάλη αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και δεν έχουν καμία διάθεση να τον… χαρίσουν. Μάλιστα, από τη στιγμή που είναι βασικός σε μια ομάδα όπως η Μπόκα, γίνεται κατανοητό ότι η φήμη του μεγαλώνει. Και τα 5.000.000 € της οψιόν αγοράς δεν προκαλούν αίσθηση στους ενδιαφερόμενους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ