Η εξέλιξη του Μπα, αποτέλεσμα της συλλογικής δουλειάς που γίνεται στο Ρέντη…

Η εξέλιξη του Μπα, αποτέλεσμα της συλλογικής δουλειάς που γίνεται στο Ρέντη…

Η αντίληψή του είναι εξαιρετικά βελτιωμένη. Οι τοποθετήσεις του πολύ καλύτερες από του Σισέ και -ίσως- καλύτερες από αυτές του Σεμέδο. Οι αμυντικές προσπάθειες που κάνει δεν έχουν ηρωικό χαρακτήρα κυρίως γιατί βρίσκεται σε επίκαιρες θέσεις και κάνει την δουλειά αποτελεσματικά.

Θα μου πείτε ότι αυτό γίνεται κάθε χρόνο. Εγινε πρώτα με τον Παπού Σισέ πρόπερσι, έγινε πέρσι με τον Μαντί Καμαρά, γίνεται φέτος με τον Ουσεϊνού Μπα. Ισχύει και δείχνει ότι σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι τέτοια. Φέτος ήταν η σειρά του Σενεγαλέζου στόπερ να έρθει και να δείξει με τον καιρό ότι πρόκειται για ακατέργαστο διαμάντι.

Ο Μπα είναι λίγο μεγαλύτερος από τους άλλους δύο. Βαδίζει στα είκοσι πέντε. Δεν λέω πως θα γινόταν σίγουρα έτσι αλλά αν δεν τον ανακάλυπτε ο Μοντέστο και δεν τον έφερνε στο Ρέντη πιθανό να έμενε για χρόνια στην δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας. Ο Μπα δεν έχει την ταχύτητα του Σισέ ούτε τον δυναμισμό του Σεμέδο.  Έχει όμως, μεγάλη ικανότητα να μαθαίνει, να αφομοιώνει και στη συνέχεια να αποδίδει στο γήπεδο.

Η αντίληψή του είναι εξαιρετικά βελτιωμένη. Οι τοποθετήσεις του πολύ καλύτερες από του Σισε και ίσως καλύτερες και από αυτές του Σεμέδο. Οι αμυντικές προσπάθειες που κάνει δεν έχουν ηρωικό χαρακτήρα κυρίως γιατί βρίσκεται σε επίκαιρες θέσεις και κάνει την δουλειά αποτελεσματικά. Ελάχιστα πράγματα θυμίζουν τώρα τον στόπερ που είδαμε στην προετοιμασία.

Έχει αλλάξει ριζικά ο τρόπος του παιχνιδιού του. Ακόμα και οι διεκδικήσεις στο αέρα έχουν αλλάξει. Δεν βάζει πια τα χέρια του μπροστά κάνοντας εύκολα και αχρείαστα φάουλ.  Εξακολουθεί να κάνει κάποια επικίνδυνα πουλήματα της μπάλας σε καθεστώς πίεσης αλλά έχει πλέον την φρόνηση να ελευθερώσει την μπάλα αντί να κάνει κάτι εξεζητημένο όπως επιχειρεί συχνά-πυκνά ο Σεμέδο.

Ο Μπα είναι φέτος ο παίκτης με την μεγαλύτερη βελτίωση. Ήρθε για τέταρτος-πέμπτος αμυντικός και τους ξεπέρασε σχεδόν όλους. Απουσιάζει και μεγαλώνει η ευπάθεια της άμυνας του Ολυμπιακού. Ο Μπα των σωστών τοποθετήσεων και των αθλητικών προσόντων είναι ο στόπερ που εμπνέει εμπιστοσύνη μπροστά από τον Σα. Τα παιχνίδια του με την Αρσεναλ στη ρεβάνς και με την Γουλβς αν τα εξαρτήσει κανείς μεμονωμένα δεν θα πιστεύει ότι ο παίκτης αυτός ήρθε πριν από λίγους μήνες χωρίς παραστάσεις.

Είναι βέβαιο ότι η περίπτωσή του δεν μένει ασχολίαστη από εκείνους που ψάχνουν για παίκτες στις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Ωστόσο ο Μπα μαθαίνει ακόμα πράγματα. Ειδικά σε ό,τι αφορά την τεχνική του κατάρτιση την εκρηκτικότητά του και την ανταπόκριση σε συνθήκες αφόρητης πίεσης από τους αντιπάλους.

Προφανώς η εντυπωσιακή βελτίωσή του όπως και άλλων παικτών είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται στο προωθητήριο του Ολυμπιακού από τον Πέδρο Μαρτίνς. Στον Ολυμπιακό όμως η δουλεία είναι συλλογική. Από το σκάουτινγκ μέχρι την εκπαίδευση και την βελτίωση. Από τον Μοντέστο, τους γυμναστές, την διατροφολόγο και τον προπονητή….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ