ΠΑΕ ΑΕΚ: «Η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία μας!» (pic & vid)

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία μας!» (pic & vid)

Συμπληρώνονται 43 χρόνια από την επική ανατροπή και πρόκριση της ΑΕΚ επί της Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς, στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Στις 16 Μαρτίου του 1977 η ΑΕΚ έγραψε πιθανότατα την κορυφαία στιγμή στην ιστορία της. Η Ένωση του Λουκά Μπάρλου και του Φράντισεκ Φάντροκ, ύστερα από μια επική ανατροπή στη Νέα Φιλαδέλφεια, απέκλεισε τη μεγάλη ΚΠΡ της εποχής και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ εκείνης της σεζόν.

Η ΑΕΚ είχε χάσει με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι και έψαχνε ένα «θαύμα» στη ρεβάνς. Χάρη σε δύο γκολ του Θωμά Μαύρου κι ένα του Μίμη Παπαϊωάννου λίγο πριν τη λήξη, οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν στο 3-0 κι έστειλαν το ματς στην παράταση. Εκεί δεν άλλαξε τίποτα και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι με τις αποκρούσεις του Νίκου Χρηστίδη να γράφουν ιστορία και να στέλνουν την ΑΕΚ στα ημιτελικά.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να ξεχάσει την ιστορική αυτή μέρα. Δείτε την ανάρτηση στα social media:

«Η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία μας!
Η πιο μεγάλη πρόκριση!
Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ανατροπή ελληνικής ομάδας!
Σαν σήμερα, πριν από 43 χρόνια, η ΑΕΚ του Λουκά Μπάρλου και του Φράντισεκ Φάντροκ ανέτρεπε την ήττα με 3-0 από την ΚΠΡ στην Αγγλία και με το ίδιο σκορ στα 90 λεπτά της ρεβάνς στη Νέα Φιλαδέλφεια κατάφερε να προκριθεί στη διαδικασία των πέναλτι, αποκλείοντας δεύτερη αγγλική ομάδα στη διάρκεια της ίδια σεζόν, για να φτάσει στους 4 του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της σεζόν 1976-77!
Μία ολόκληρη χώρα βγήκε στους δρόμους, όταν ο Νίκος Χρηστίδης, που μπήκε στο ματς τρία λεπτά πριν από το τέλος της παράτασης, απέκρουσε και το δεύτερο πέναλτι, του Γουέμπ και ολοκλήρωσε τον επικό θρίαμβο!»

Η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία μας! Η πιο μεγάλη πρόκριση! Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ανατροπή ελληνικής ομάδας! Σαν…

Δημοσιεύτηκε από AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ στις Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ