Γεωργίτσας: «Πόσο επηρεάζονται οι ποδοσφαιριστές από την διακοπή των αγώνων»

Γεωργίτσας: «Πόσο επηρεάζονται οι ποδοσφαιριστές από την διακοπή των αγώνων»

Ο έμπειρος γυμναστής του Παναθηναϊκού, Γρηγόρης Γεωργίτσας, μίλησε για το πόσο θα επηρεάσει η διακοπή του παίκτες και πόσο χρόνο χρειάζονται για να επανέλθουν.

Ο Γρηγόρης Γεωργίτσας, από τους πιο έμπειρους γυμναστές στην Ελλάδα, με καριέρα πολλών ετών, στενός συνεργάτης του Γιώργου Δώνη, μίλησε στα «Νέα» και εξήγησε με λεπτομέρειες που επηρεάζονται και πόσο οι αθλητές. Υπογραμμίζει πως είναι κυρίως στο χέρι του κάθε ποδοσφαιριστή η κατάσταση στην οποία θα επιστρέψει, ανάλογα με τη δουλειά που θα κάνει ατομικά και αναφέρεται στο διάστημα που θα χρειαστεί κάποιος για να μπει και πάλι έτοιμος στο γήπεδο.

«Εχουμε δώσει κι εμείς σον Παναθηναϊκό, αλλά και όλες οι ομάδες, συγκεκριμένο πρόγραμμα στους ποδοσφαιριστές. Και αυτό το πρόγραμμα πρέπει να το τηρούν ευλαβικά, να είναι επιμελείς προκειμένου να μην τους επηρεάσει η αποχή. Να κάνουν τον διάδρομο που πρέπει, τις ασκήσεις που πρέπει. Αν τα κάνει όλα αυτά, δε θα τον επηρεάσει. Αν τα κάνει μία φορά τις πέντε μέρες θα τον επηρεάσει. Σκεφτείτε ότι όσες μέρες κάθεσαι, θέλεις το διπλό διάστημα για να επανέλθεις. Αν για παράδειγμα ένας παίκτης δεν κάνει τίποτα για μια εβδομάδα, χρειάζεται 15 μέρες για να επανέλθει», λέει ο γυμναστής του Παναθηναϊκού, ο οποίος αναφέρθηκε και τον χρόνο που χρειάζεται για να ετοιμαστούν αφού γυρίσουν στις προπονήσεις.

«Οταν ξεκινήσουμε πάλι προπονήσεις φαντάζομαι πως θα μας δώσουν ένα διάστημα μέχρι να ξεκινήσουν οι αγώνες. Κι αυτό το διάστημα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Να κάνουν ένα πρόγραμμα σαν να είμαστε στο ξεκίνημα της χρονιάς, λίγο πιο έντονο ίσως απ’ ότι στα μέσα του Αυγούστου. Με αυτό το πλάνο πρέπει να προχωρήσεις. Σαν να είσαι σε ομάδα που ξεκινάει νωρίς τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέσα στο καλοκαίρι και να χρειαστεί να είναι έτοιμη στον λίγο χρόνο που διαθέτει».

Σχετικά με το πως θα παρουσιαστούν οι παίκτες και κατ’ επέκταση οι ομάδες συνολικά και αν θα έχουν τα ίδια τρεξίματα και τις ίδιες αντοχές με όσα βλέπαμε πριν τη διακοπή, είπε. «Εξαρτάται από τον χρόνο που θα έχουμε μέχρι να ξανά παίξουμε. Αν σου δώσουν ένα περιθώριο 15 ημερών, τότε θα έχεις τον χρόνο να δουλέψεις και οι παίκτες θα επιστρέψουν σε κανονικά επίπεδα, θα είναι καλά».

Οσο για τον χρόνο που χρειάζεται ένας οργανισμός για να ξεκουραστεί και να επανέλθει και το πότε θα είναι έτοιμοι οι ποδοσφαιριστές να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους, αν η σεζόν τελειώσει στα τέλη Ιουνίου, ο Γρηγόρης Γεωργίτσας αναφέρει. «Όποτε και να τελειώσει η σεζόν, ο οργανισμός χρειάζεται περίπου τρεις εβδομάδες για να επανέλθει. Για να ξεκουραστεί και να είναι έτοιμος ο παίκτης και σωματικά και ψυχολογικά ώστε να μπει στις προπονήσεις και πάλι και να ξεκινήσει προετοιμασία. Είτε τελειώσουμε μέσα Ιουνίου, είτε στα τέλη Ιουνίου, θα χρειαστεί το ίδιο διάστημα, ό,τι κι αν έχει συμβεί μέσα στη σεζόν με τις αναβολές, με τα σταμάτα – ξεκίνα και με όλα αυτά. Τρεις εβδομάδες είναι αρκετές».

Ο έμπειρος γυμναστής κλείνει, τονίζοντας πως ο καθένας ξεχωριστά θα πρέπει να προσέχει τη ζωή του. «Πρέπει να καταλάβει ο κάθε παίκτης ατομικά πως πρέπει να δουλέψει όσο καιρό είναι στο σπίτι. Αν έρθει καλύτερος ατομικά ο Κουρμπέλης, ο Γιόχανσον, ο Χατζηγιοβάνης, τότε θα είναι καλύτερη συνολικά και η ομάδα. Πρέπει πρώτα για τον εαυτό σου να δουλεύεις και να αναλογιστεί ο κάθε παίκτης πως αν δεν κάνει όσα του λέμε, αυτό ίσως κοστίσει. Δεν είναι χόμπι, είναι επαγγελματίες και είναι η δουλειά τους. Πρέπει να προσέχουν τη ζωή τους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ